HVALA
Glava motora ili dihtung ???
Imam Alfu GT 1,9 JTD 150 Ks 16v -odnedavno imam problem sa palenjem i primjetio sam da mi trosi vodu (u malim kolicinama) temperatura pri radu je normalna ,a nema velikog pritiska u crevima . To bi otpriliké bio moj problem --Razni majstori -razna misljenja. Jedan kaze da je dihtung,drugi da je glava !!! presla je 100,000 kilometara i kontam da je to relativno malo kilometara za pucanje glave a nikad je nisam pregrejao !! ako ima iko slican problem ili kakvo rjesenje,misljenje nek napise !!
HVALA

HVALA
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Bas netipican primer za JTD-a!
Ja sve masinske obrade radim samo u Novom Sadu i vec sam se zgotivio sa njima(necu da pisem ime firme da ne reklamiram,mislim da svi znaju) i kroz pricu znam da nisu videli JTD-ovu glavu i uopste italiansku glavu ,nepamte!!!
Uglavnom su to glave iz D,F,GB itd.
Usvakom slucaju moraces da je skines a tada hteo ili ne moraces da zamenis dihtung glave! kada je glava vec skinuta odneses je kod njih a oni je pretresu bez greske-najbolji su i najkvalitetniji bez price ikakve a cene skroz prihvatljive i normalne!
Ja sve masinske obrade radim samo u Novom Sadu i vec sam se zgotivio sa njima(necu da pisem ime firme da ne reklamiram,mislim da svi znaju) i kroz pricu znam da nisu videli JTD-ovu glavu i uopste italiansku glavu ,nepamte!!!
Usvakom slucaju moraces da je skines a tada hteo ili ne moraces da zamenis dihtung glave! kada je glava vec skinuta odneses je kod njih a oni je pretresu bez greske-najbolji su i najkvalitetniji bez price ikakve a cene skroz prihvatljive i normalne!
- Blade
- Drug Član

- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
A i bilo bi lepo da se pretstavis ovde ---> viewforum.php?f=6
Pa kazes odakle si, koliko je auto kod tebe, stavis koju sliku, koliko poznajes auto i tako to pa ce ljudi znati kako adekvatno da ti pomognu, a i pre ces dobiti odgovor na pitanje ili neku preporuku

Pa kazes odakle si, koliko je auto kod tebe, stavis koju sliku, koliko poznajes auto i tako to pa ce ljudi znati kako adekvatno da ti pomognu, a i pre ces dobiti odgovor na pitanje ili neku preporuku
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
A što da nekažeš koji su ti najbolji? Pa postoji tema servisi i prodavnice za delove. Ako je neko dobar to treba svi da znaju. I ja treba da menjam dihtung glave na mojoj 147 a i moj majstor kaže da će nosti na obradu u Novi Sad. Ja sam inače iz Ade, one u Vojvodini, NS nam je na 63 km.alfamen napisao:Bas netipican primer za JTD-a!![]()
-
gilegi
- Drug Član

Cubi mašinska obrada. OK su, mada ne dele svi alfamenovo mišljenje, pitajte Doru 
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ja sam licno imao vrlo dobra iskustva sa MR-om iz Beograda. Kompletna obrada jednog motora (glava, hilznovanje bloka i sve ostalo, obrada radilice). I to dizel. Uradili su ga za 10tku. I jedna glava motora, kod mene na 155ici
. Nisam je ja licno nosio, ali znam da su oni radili, i da je bez greske odradjeno.
Za Cubija sam cuo da dobro radi, a s druge strane znam Dorinu pricu...
Za Cubija sam cuo da dobro radi, a s druge strane znam Dorinu pricu...
FANTAZ'JA
Tako je, spominjao je nekog Cubija. Inače ja se nič ne razumem u automobile sem da ih vozim. Majstor je moj prijatelj, znaš kako je u malim mestima, svi se znamo i poznajemo, a i nemam nekog afiniteta da sam nešto majstorišem. Dva puta godišnje, u proleće i u jesen oteram auto kod mog Karolja, bacim mu ključ i on pregleda od prednjeg fara do auspuha.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Da o CUBIJU se radi....do sada smo svi prezadovoljni njegovim radom i profesionalizmom! 
-
SashaSa
- Drug Član

Meni je CUBI radio glavu na 24v i odradio je vrhunski. Čuo sam i ja neke žalbe na njegov rad, dešava se svima da povremeno pogreše.
Inače pored Cubija u Novom Sadu mašinsku obradu radi i firma Fenix.
Inače pored Cubija u Novom Sadu mašinsku obradu radi i firma Fenix.