Destinacija: Thassoss

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Destinacija: Thassoss

Pet Avg 12, 2011 1:33 pm

OK, 26/08 palim malo na Tasos sa zenom mi i decom sitnom. Bio sam vec tamo pre tri godine, i reko' ajd' opet ali sa druge strane ostrva.
Da ne smaram previshe, razlog za ovaj topic je sledeci - siguran sam da je neko od vas vec bio do Grchke ove godine pa bih vas zamolio za malu pomoc u prevenciji bilo kakvih eventualnih neugodnosti tako shto bi mi skrenuli paznju na stvari tipa shta gledaju/traze makedonci/grci od dzidza bidza tipa prva pomoc, PP aparat isl, kao i da li je u obe zemlje ili u jednoj od njih obavezna stolica za decu stariju od 3 godine, ili je kao kod nas obavezna samo do 3. godine isl, kvalitet goriva u Makedoniji i cifre itd... Znachi sve shto vam padne na pamet a mislite da moze da pomogne, bio bih vam veaoma zahvalan.

Pozz :beerchug:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Destinacija: Thassoss

Pet Avg 12, 2011 4:14 pm

ovde ces verovatno naci sve odgovore koji ti trebaju pa listaj stranice u nazad ako te ne mrzi i dok te ne mrzi ;)
http://www.putovanja.info/forum/topic/1 ... __st__3225
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Avg 12, 2011 4:43 pm

Voleli ga ne voleli, prava adresa za tvoje pitanje je Mirko Alvirovic. Prelistaj neke SAT-ove i sve ces naci.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
OMP

Pet Avg 12, 2011 4:55 pm

tacno tako a mislim da ima na nekoj od strana ovog linka i tih satovih patrola, nisam siguran treba prelistati ali ima ih po netu da se skinu ili uzeti reviju u ruke
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Avg 12, 2011 4:56 pm

Ja kad sam isao na Ohrid, nasao sma njegovu patrolu koju je super odradio na youtube
Acqua-Olio-Benzina
Milan 166
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 1:52 pm

Pet Avg 12, 2011 5:15 pm

Sat-ova patrola do Thassosa

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/% ... D0%A2.html

:arflag
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pet Avg 12, 2011 5:44 pm

Kolega, sve što treba formalno znati je napisano i siguran sam da već znaš! Ako nećeš da razmišljaš, nabavi sve po PS-u, od PP aparata, stolice za sitnu decu, dokumente,...
Što se tiče nekih ličnih impresija, ja sam išao u predsezoni početkom juna i situacija je takva da na našem autoputu prebijenog kera nisam video!!? Putarine, cene benzina i "sjajni" putevi izgleda uzimaju danak, pa nas izbegava ko god može! Sreća pa vozim Alfu, inače bih verovatno zaspao od dosade i negde se skucao da mi vožnja i u takvim okolnostima nije zanimljiva ;)
Na graničnim prelazima nije bilo tada gužve i nigde nisam čekao duže od 5 minuta. Sad je već malo drugačije. Uspeo sam da izbegnem i štrajkove, mada se oni generalno ne osećaju izvan glavnog grada i najurbanijih sredina. Obavezan je zeleni karton (uz pasoš) i samo njega traže Makedonci, tako da to mora da se ima. Međunarodnu sam takođe imao, ali mi to niko nigde nije tražio.
Već sam više puta rekao, ali moram da ponovim - u Makedoniji obavezno svraćanje na meki Mac Petrol! Najjefinije gorivo, a moja Alfa definitivno nije gutala bolje (barem ne u Srbiji, a druga je stvar sa prethodnim vlasnikom iz Italije), tako da se u Grčkoj ne mora točiti. Verovatno je u Grčkoj benzin još bolji, ali sa cenom od oko 1,7 E po litri razlika je osetna u finansijama.
Na autoputu u Makedoniji oprez! Često patroliraju presretači i tu sam se uglavnom držao ograničenja.
Što se tiče Grčke - praktično policajca i saobraćajca nisam video! Kako ove, tako i prethodne godine, tako da sam bez potrebe razmišljao da li imam sve od opreme! Nema tamo nikog ko iskače iz žbunja i ponekad se pitam imaju li oni uopšte policiju!? Ali ne treba se zanositi, ako neki baksuz naleti i napravi prekršaj, to tamo ume debelo da košta. Zato sam smirio strasti, lepo držao upaljena svetla (iako tamo nije obaveza, već se "preporučuje") i gledao da sa familijom stignem bezbedno i bez stresa!
To bi otprilike bilo neko moje iskustvo i nadam se da je od koristi, a ako te još nešto zanima - slobodno viči :wave:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
OMP

Pet Avg 12, 2011 8:33 pm

malo je tamo pandura po putevima jer uglavnom postoje kamere kojih se treba paziti ali su uredno obelezene ;)
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pon Avg 15, 2011 8:18 pm

E taman sam 'teo da pitam za kamere... Neshto ih se ne secam bash najbolje od proshlog puta kada sam bio... Good to know... Hvala svima na odgovrima, odgledao sam i prochitao Avrilkovu patrolu, lepo odradjeno...

Samo je josh tishti moram li da imam DVE stolica za klince (2 i 4 godine)... O tome nisam nashao nishta konkretno... Prilichno je neodredjeno...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
OMP

Pon Avg 15, 2011 11:44 pm

po zakonu deca do 3 godine moraju obavezno sedeti u sedistu, deca od 3-12 godina su obavezna da se voze pozadi(bez sedista) a tek od 12 godina mogu napred

http://www.dodaj.rs/?2V/Pa/1tDMUe0y/6-001.jpg
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Uto Avg 16, 2011 2:18 pm

Kod nas da,ali u Eu se mora imati odgovarajuće sedište...ili kazna :eek:
A Man's Got to Know His Limitations...

Povratak na “Cafeteria da Romeo”