spusta obrtaje na plinu

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Re: spusta obrtaje na plinu

Čet Avg 11, 2011 10:56 am

Odiseja se nastavlja.....
ovo sa ciscenjem nije dugo potrajalo....samo nedelju dana,tako da sada ponovo imam isti problem i postajem ocajan....
Da napomenem da sada trenutno testiram drugu klapnu,ali ni sa njom nemam srece....
ako neko ima resenje neka pise...
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Čet Avg 11, 2011 4:19 pm

Ta druga koju testiras je polovna ili ?
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
rekesidim

Čet Avg 11, 2011 4:57 pm

Da polovna,al cini mi se da radi bolje od moje...
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Čet Avg 11, 2011 5:15 pm

Muka sa tim polovnim delovima koji se habaju je ta sto nikad nisi sto posto siguran da su skroz ispravni :rolleyes:
Ne garantujem da je i to tvoj slucaj ali moja iskustva su takva , ako su svi ostali uzrocnici takvog ponasanja otpisani .
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
rekesidim

Čet Avg 11, 2011 8:44 pm

e pa to me interesuje...sta jos moze da bude....sad sam primetio da hoca malo da trokira dok je hladan....mozda je i to povezano....
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Uto Avg 16, 2011 1:54 pm

Juce se vracam sa posla i stanem na semaforu pored taxiste koji vozi 166 TS i tako malo popricasmo! Posto na TNG-u hoce nekad da se zalece na leru bas tada se desi da poce da pumpa od 300 do 1500 obrtaja. Cuo to taksista i kaze da je i on imao taj problem i resio ga tako sto je skinuo katalizator :scratch:
Da li je to moguce? U subotu sam se vracao iz Bosne i auto pokazuje ladno 220 na benzinu i na plinu ali na leru me zeza samo na plinu!
Ja sam jedva nasao tipa koji ima interfejs za moj uredjaj ali nikako ne stizem da odem do njega
Korisnikov avatar
icemilos
Garaža: alfa 166 TS
Pridružio se: Čet Jan 06, 2011 10:45 pm

Pon Avg 22, 2011 9:22 am

Koji ti je uređaj?
Tebi je očigledno stavljen rasplinjivač snage veće ili barem jednake 150KS jer možeš auto na plinu otjerati u crveno. Kod mene je rasplinjivač od 130KS pa ne mogu u crveno. E sad i dobro je i nije, on super vuče do 5000 i tada negdje počinje da crkava na plin, nema dalje. A na benzin ide preko 7000. A to za sondu mislim da ne pije puno vode jer imaju i drugi sonde pa ne zeza. Mislim da je vrijeme da podesiš sistem.
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Pon Avg 22, 2011 9:47 am

Uredjaj je Turski Voltran!
Sve je bilo savrseno do proletos ili tako nekako, radio je na plinu besprekorno a na benzinu solidno sve dok jednoga dana nije poludeo i na benzinu i na plinu!
Uzrok je bio fals vazduh koji je vukao kroz neko puknuto crevo gore na glavi (lici na iberlauf)
Crevo smo zamenili i na bezinu se sve vratilo u normalno stanje , dok je na plinu zajebavao sve do danas.
Zanimljivo je da kada vozim ujednacenim gasom bez obzira koja je brzina, 40,60,80,140 ali ujednacenim i bez dodavanja papucice, tada na leru radi savrseno i sve tako dok prvi put nekrenem i opet po starom pumpa ler !
Sada kada sam nasao majstora za "turcina" ne mogu od posla da stignem da odem do njega! :beg:
Korisnikov avatar
icemilos
Garaža: alfa 166 TS
Pridružio se: Čet Jan 06, 2011 10:45 pm

Pon Avg 22, 2011 11:22 am

Ja sam vadio dizne iz sistema na BMW-u i bile su oštećene prilično (nakon 60 000km možda i više), potrošile se sa svih strana radeći u ležištima. Tako da je to sranje teško ako se počne zezati, može biti svašta. Probaj dosta toga a ako majstor ima rezervnih dijelova neka promijeni kompletan rail sa diznama pa vidi kako će onda raditi. Ali provjeri sva crijeva jer jako je osjetljiv na falš vazduh. Možda prije da se provjere tako neke hardverske stvari pa onda podešenja softverska.
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Pon Avg 22, 2011 12:20 pm

Mom bratu se desavalo da kad koci broj obrtaja potone dramaticno, nekad se i ugasi.
Sve je reseno poslom od 5 minuta.
Treba ocistiti mase na karoseriji i obicno motor ima preko menjaca.
Na vise auto sam vidjao taj problem, posle 10 i vise godina jednostavno oslabi masa a jako malo ljudi ocisti kontakte a verujte da gomila problema hoce da se desi zbog toga.

Povratak na “Area Servizio”