ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Da, Gleich 2.8 ide bolje od 3.0 od 190-200ks...Kao sto je njegov Sprint Veloce pojacan sa 95 na 106 ks drao Sprint QV za skoro dve sekunde do 100.
Acqua-Olio-Benzina
Dvije zanimljive (i znacajne) 75-ice na prodaju:
http://www.carandclassic.co.uk/car/C236396
http://www.carandclassic.co.uk/car/C188796
http://www.carandclassic.co.uk/car/C236396
http://www.carandclassic.co.uk/car/C188796
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
pozdrav ljudi boziji i zene moje,evo stigli kuci posle 10-ak dana luftiranja,bela zver je sluzila kao svaki profesionalni vojnik,nije se dala posustati
polozila je test udobnosti i buke
prosecna potrosnja je bila oko 13.5L plina,oko 0.5L ulja (selenia racing) na oko 1200km,benzina cu sutra proveriti,terao sam oko 100 i kusur km da vidim posto do sad nisam merio samo terao za koju crvenu
sad posto je mali rezervoar lako se napuni do cepa
polozila je test udobnosti i buke
prosecna potrosnja je bila oko 13.5L plina,oko 0.5L ulja (selenia racing) na oko 1200km,benzina cu sutra proveriti,terao sam oko 100 i kusur km da vidim posto do sad nisam merio samo terao za koju crvenu
sad posto je mali rezervoar lako se napuni do cepa
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
poz.
Da li je normalno kod 75-ice da imam pritisak u rezervoaru... tj. nadpritisak...
boost... kako god.
dakle kada odsrafim cep za gorivo i odvrnem ga on bukvalno iskoci 30 cm od kola... uz glasno sssssssssss...
ne secam se da li je tako i ranije bilo ili je to nova pojava... ?
R.I.P.
Another one bites the dust...

Da li je normalno kod 75-ice da imam pritisak u rezervoaru... tj. nadpritisak...

dakle kada odsrafim cep za gorivo i odvrnem ga on bukvalno iskoci 30 cm od kola... uz glasno sssssssssss...
R.I.P.

- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Imenjace, jel ova raskupusana sektasica na slici tvoja Twin Spark ili? Sto ode u kobasice?
FANTAZ'JA
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
mozda je zapuseno ozracno crevo pa nabija prevelik pritisak,ima ih dva jedno ide za preliv ako se prelije u cep da iscuri napolje a drugo je sa ventilm kroz koji moze da se vuce vazduh a moze i da se dune ali malo teze pa zato i nabija pritisak od isparenja
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
JaMaL napisao:poz.
Da li je normalno kod 75-ice da imam pritisak u rezervoaru... tj. nadpritisak...boost... kako god.
R.I.P.
mozda je zapuseno ozracno crevo pa nabija prevelik pritisak,ima ih dva jedno ide za preliv ako se prelije u cep da iscuri napolje a drugo je sa ventilm kroz koji moze da se vuce vazduh a moze i da se dune ali malo teze pa zato i nabija pritisak od isparenja
- JaMaL
Jeste moj ts... ode u delove... nemam svrhe za dve... jedva stizem i turba da vozim... a vishe mi vrede delovi za moj drugi auto nego da ga prodam... neke stvari sa 75-ice su bukvalno priceless sada
ne znam samo sta cu sa motorom on mi bas i ne treba... ali ok... supercharging?
ts turbo?
ne kapiram ovaj deo recenice... znam gde mi je ventil taj naravno... ali koja je njegova normalna funkcija... jednostrani... pusta napolje a ne unutra ili dvostrani ali pusta samo preko nekog pritiska?drugo je sa ventilm kroz koji moze da se vuce vazduh a moze i da se dune
@DusanSD
Jeste moj ts... ode u delove... nemam svrhe za dve... jedva stizem i turba da vozim... a vishe mi vrede delovi za moj drugi auto nego da ga prodam... neke stvari sa 75-ice su bukvalno priceless sada

- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
radi u oba smjera. kada je vruce ili ako auto stoji duze onda se stvori pritisak. isto tako ako natocis do vrha i krenes na put od 500km stvori se vakum. kada ventil radi kako spada onda toga nema.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Sacuvaj ga ti, mozda ce nekom pasti na pamet da kupi 75icuJaMaL napisao: @DusanSD
Jeste moj ts... ode u delove... nemam svrhe za dve... jedva stizem i turba da vozim... a vishe mi vrede delovi za moj drugi auto nego da ga prodam... neke stvari sa 75-ice su bukvalno priceless sadane znam samo sta cu sa motorom on mi bas i ne treba... ali ok... supercharging?
ts turbo?

FANTAZ'JA
- Danilo87
- Garaža: 1991 Zastava Yugo Koral 55
1981 Fiat Ritmo 105 TC - Lokacija: Beograd
Ne znam da li sam ti ikako pomogao, da li tvoja Alfa uopste ima taj kanister, ali eto, ako ima pogledaj kakva je situacija tu...
pozdrav, kada smo brat i ja pakovali Deltu HPE za njega, menjali smo neka creva za doovd goriva posto su bila iscepana (auto bio na bankini) i izmedju ostalog izbacili smo onaj kanister sa aktivnim ugljem koji stoji ispod krila. POsle toga auto je nabijao pritisak na cep, a ako ima vise goriva u rez. pri otvaranju bi se prosulo sigurno pola litra.JaMaL napisao:poz.
Da li je normalno kod 75-ice da imam pritisak u rezervoaru... tj. nadpritisak...boost... kako god.
Ne znam da li sam ti ikako pomogao, da li tvoja Alfa uopste ima taj kanister, ali eto, ako ima pogledaj kakva je situacija tu...

- JaMaL
ok, thx superfly...
Sada sam ga skinuo i ocistio... i:
sa pravca iz rezervoara, bela strana, treba pritisak da bi pustio... tj. treba da se nakupi neki pritisak da bi pustio...
iz pravca ka rezervoaru, crna strana, ne treba nikakav pritisak i pusta slobodno...
dakle pare zadrzava do nekog pritiska i pusta a vakum pusta odmah...
jel to ok.? tako treba da radi?
ako jeste onda nisam nista popravio jer je tako radio i do sada i dalje za 1 dan nabije pritisak u rezervoaru da izbaci cep i cuje se pssssssss kada ga otvaram...
ps. amerika rezervoar je u pitanju ne onaj mali ispod kola...
i da li bi bio neki problem da skinem potpuno taj ventil... samo stavim ravnu cev?
Sada sam ga skinuo i ocistio... i:
sa pravca iz rezervoara, bela strana, treba pritisak da bi pustio... tj. treba da se nakupi neki pritisak da bi pustio...
iz pravca ka rezervoaru, crna strana, ne treba nikakav pritisak i pusta slobodno...
dakle pare zadrzava do nekog pritiska i pusta a vakum pusta odmah...
jel to ok.? tako treba da radi?
ako jeste onda nisam nista popravio jer je tako radio i do sada i dalje za 1 dan nabije pritisak u rezervoaru da izbaci cep i cuje se pssssssss kada ga otvaram...
ps. amerika rezervoar je u pitanju ne onaj mali ispod kola...
i da li bi bio neki problem da skinem potpuno taj ventil... samo stavim ravnu cev?
- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
ja imam america tank i imam taj ventil. ide mi sa onog izlaza pored plovka. onaj desni izlaz u cosku mi je zablindiran jer nemam kud snjim. nemam nikakav pritisak jedino sta nemogu napunit preko 40 litara zbog zablindiranog crijeva.
- JaMaL
ok ok ... thx... definitivno je riknuo kod mene... moram naci drugi neki... na ts-u mi je pukao kada sam ga skidao...
ako neko ima neka viche... videcu koliko je nov...
thx. superfly
ako neko ima neka viche... videcu koliko je nov...
thx. superfly
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Pazite lika sta radi:
http://www.alfabb.com/bb/forums/engine- ... -body.html
http://www.alfabb.com/bb/forums/engine- ... -body.html
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
davno je to vidjeno ali nije na odmet podsetiti se i pokazati ostalima koji nisu videli
- JaMaL
Krenuo sam jutros da skidam zadnje kocnice sa turba i naravno da je neko pre mene oblajznuo 2 imbusa na desnoj strani...
nisam se realno ni trudio da gledam levu... jer ne mogu ni ovu desnu da skinem... tj. posle 25 minuta udaranja cekicem po glavama imbusa i koriscenjem najgoreg sprej odvijaca koji sam imao nisu zeleli ni da se pomere...
sto je smesno jer su sa TS-ovog menjaca sleteli opusteno i ni jedan imbus nije sjeban... ali turbo se ne da...
Koja mi je opcija da zamenim ove shugavo-proklete imbuse sa obicnim srafovima i gde mogu njih da uradim/kupim?
kako da skinem te sjebane imbuse a da ne moram da skidam celu poluosovinu? tj. da ne moram i sa strane tocka da je odvijam... ili je to obavezno?
nisam se realno ni trudio da gledam levu... jer ne mogu ni ovu desnu da skinem... tj. posle 25 minuta udaranja cekicem po glavama imbusa i koriscenjem najgoreg sprej odvijaca koji sam imao nisu zeleli ni da se pomere...
sto je smesno jer su sa TS-ovog menjaca sleteli opusteno i ni jedan imbus nije sjeban... ali turbo se ne da...
Koja mi je opcija da zamenim ove shugavo-proklete imbuse sa obicnim srafovima i gde mogu njih da uradim/kupim?
kako da skinem te sjebane imbuse a da ne moram da skidam celu poluosovinu? tj. da ne moram i sa strane tocka da je odvijam... ili je to obavezno?
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
kad oblazne onda uzmes sestougaoni toreks ili dvanaestougaoni koji odgovara za sledecu velicinu i sa produzetkom gedore ukucas u njega ali onako momacki,vise komada tako odvio,imao sam priliku da dodjem u situaciju da ni to ne ide pa sam na glavu imbusa navario sraf sa normalnom glavom pa ujedno i odgrejem sraf da popusti i posle tri zavarena i pokidnana pametniji popustio
ali kad sam stelovao vrata na alfi tu sam izlomio sve velicine imbusa i toreksa i opet aparat za varenje pa navarim na imbus maticu
ako i on proslajfuje,ides na sl velicinu e ako i to ne ide onda brusilicu i obrusis glave pa odmaknes od diska da moze brusilica izmedju diska i kinetickog i posle je lako
ali kad sam stelovao vrata na alfi tu sam izlomio sve velicine imbusa i toreksa i opet aparat za varenje pa navarim na imbus maticu
ako i on proslajfuje,ides na sl velicinu e ako i to ne ide onda brusilicu i obrusis glave pa odmaknes od diska da moze brusilica izmedju diska i kinetickog i posle je lako
- Nigy
- Garaža: .
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
hm,lepo od tebe samo kocnice se ne rade bas pred sam put,obicno se to radi iz ranije al nema veze ne forsiraj zver i nema problema
da ne bi dosao u situaciju da sto vise stiskas ono sve losije koci jer je nalegajuca povrsina 2-5%
srecan put
da ne bi dosao u situaciju da sto vise stiskas ono sve losije koci jer je nalegajuca povrsina 2-5%
srecan put
- Nigy
- Garaža: .
Razradjene kocnice pred polazak sa predjenih stotinak km, tako da nije bilo problema 

- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Masina izgleda vrlo ozbiljno samo je red da je castis boljim felnama 

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
to je vec nesto,imao sam problem sa zamenom kad se ne gadjaju plocice sa diskom i ne koci nikako kao sto mi se desilo sa ferodom premier plocicama i pokrivio diskove za dva dana i nepunih 300km
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Vojo prijatelju, znas li koliko je zahebano naci 5x98 felnu koja pase lepo na 75?
Mislim, i dizajn i velicina i offset i hebeni pcd....
Nocna mora....
P.S. Ako trebaju dobri kablovi za svecice za TS-a nadjoh ko moze da ih nabavi!
Preko LAV Auta sam porucio Bosch kablove. Cena kao i Lika sistem a koliko ce trajati ce da vidimo
Lika je izdrzala oko 3 godine...
Mislim, i dizajn i velicina i offset i hebeni pcd....
Nocna mora....
P.S. Ako trebaju dobri kablovi za svecice za TS-a nadjoh ko moze da ih nabavi!
Preko LAV Auta sam porucio Bosch kablove. Cena kao i Lika sistem a koliko ce trajati ce da vidimo