Duzina opruga Alfa 155
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Pozdrav!Da li neko zna ili ima negde da se nadje podatak o duzini standardnih prednjih i zadnjih opruga za Alfu 155 1.8TS 8v?Hocu da saznam koja je duzina std. pa da krenem u potragu za kracim,da vidim ima li sta po otpadima posto su jedine koje su bile na oglasima prodate.Hvala
- OMP
- Garaža: GP TJet
zadnje mozes da okratis za jedan krug bez problema, ja sam moje skratio i auto se spustio za 10mm, tj sa starim amortima je to bilo 20mm nize ali kad sam zamenio amorte auto se malo podigao i sad je 10mm niza nego pre(taman koliko je i bilo potrebno da cucne zadnji kraj da bude kako treba) sto se tice prednjih opruga njih nije pameto kratiti jer im je takav oblik i dimenzija, bolje ih je malo sabiti, takodje 10ak mm nece škoditi e sad ne znam koliko ti hoces da ti bude auto nizi, realno tih 10mm je nista ali jbg nije lose za neke finese i korigovanja visina sto je bio slucaj kod mene, ako hoces nesto vise onda juri nize opruge, mislim da wide verzije sa oznakom sport imaju nize opruge, goxyjeva je cini mi se bas ta, ceo auto je nizi za mozda 20ak mm
pitaj goxyja mislim da mi je on to i rekao za svoju alfu
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Hvala na odogovoru.Mislim ici nekih 3-4 cm nize,naravno amortizeri moraju na kracenje i nekih 20-30% tvrdji.A nasao sam podatke za opruge:386,5mm su prednje a 305 zadnje.Malo se razlikuju duzine opruga za pojedine modele,ali sve oko par mm se krece.Izmakle su mi Eibach komplet i od sutra krecem u potragu po otpadima za Alfe.Ako ni to ne pomogne onda moram naruciti preko clana Sandokan(sa drugih foruma) sa Ebay-a.
- G0XY
- Garaža: Mito QV