Merac goriva, 147-ica
- ugljesa
Desava mi se, da nakon voznje sa upaljenom rezervom, kada auto ugasim i ponovo upalim, lampica za gorivo vise ne sija, tj. auto vise nije na rezervi. Tako mi se desava i po 3-4 puta. Dospem 1000 din odmah po paljenju lampice, on posle 40km upali lampicu, a realno je da predje bar 80 jer je to 8.5l goriva. E sad, mene interesuje sta je tu moglo da ode? Plovak u rezervoaru? Kako resiti ovaj problem. Sad ce neko reci sipaj pola rezervoara i ne spustaj ispod 20l ali me nervira i hteo bih ovo da resim sto pre. Jednom mi se na putu desilo da sam se vratio na pumpu 20km nazad jer nisam siguran koliko mogu da predjem kada mi se upali lampica. Inace, u pitanju je alfa 147 1.6 105ks. Lampica se redovno pali na prvoj crtici od nule tj. na 7.5l. To verujem da je okidac za signalizaciju na instrument tabli, ali stvarno stanje goriva u rezervoaru ocito nema veze sa tablom. Skala radi i do preko 1/2 - 3/4, nisam do sada punio rezervoar do cepa, nemam plin, a auto sam uzeo pre mesecak dana.
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Pokazivac za gorivo na 156 i 147 je vrlo neprecizan... Rezerva je izmedju 5-8 litara... Zbog potapajuce pumpe, na kojoj se nalazi filter goriva, a i zbog njenog hladjenja, preporucljivo je imati vise od cetvrtine (ako ne i polovine) rezervoara goriva.
Problem je neresiv, zato moras da se naviknes na malo drugaciji odnos prema Alfi... Jednom sipaj malo vise goriva, pa onda dosipaj!
Problem je neresiv, zato moras da se naviknes na malo drugaciji odnos prema Alfi... Jednom sipaj malo vise goriva, pa onda dosipaj!

- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pogotovi ako parkiras nizbrdo ili uzbrdo. Ostavi auto na ravnom 10-15 min i kazaljka ce docci na koliko-toliko realnu vrednost. Konretno na mom primeru, kad sam isao da sipam gorivo naleteo sam na istakanje goriva na pumpi (standardno negde izmedju 23:30 i 00:30, zavisi od pumpe) cekao sam oko 20 min sa ugasenim autom. Prilikom paljenja lampica se upalila i bila tacno na poslednjoj crti, sipao sam pun i stalo je oko 53 L. Tako da problem ti je samo u toku voznje. Ume ponekad i da se spusti kazaljka za pola crte na kracoj relaciji a posle da se vrati.
Lepota je u ocima posmatraca.
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
ja onda imam bas srece...kod mene na mojoj 147 je tacna i precizna kao svajcarski sat
i bas nikada za dve godine nije omanula...

i bas nikada za dve godine nije omanula...
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
- ugljesa
ahahahaha, ima i do ovoga, ja sam u Uzicu. Dobro je da nije neki problem, ako je tako, rezerva je znaci od pola rezervoaraivdzabg napisao:Kod vas u Novom Sadu sve je ravno

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Rezervu pali i kada izračuna da sa ostatkom možeš da pređeš
manje od 50km (range<50km).
manje od 50km (range<50km).
- ugljesa
nemam ja bord komp. Meni uvek pali na prvoj crtici, samo sto se kazaljka pomera i bez dotakanja goriva 

e a ljudi meni je to skroz crklo, stoji ukucana na poslednju crticu i nepomera se. Dali neko zna, koliko otprilike mi treba para za popravku ?
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Mislim da to niko na forumu nije cackao niti servisirao. Od 5-50e, idi do par majstora, ili zovi servise pa se informisi i podeli ovde 

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”