Najveća rivalstva u istoriji sporta!

Offtopic, kafenisanje, itd...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Najveća rivalstva u istoriji sporta!

Pet Jul 15, 2011 11:03 pm

Sport sam počeo aktivno da pratim kao klinac sada vec dalekih 90 ih godina,sve što se davalo na nekadašnjem Screensportu i Eurosportu sam gledao dan noć,najviše fudbal,boks i naravno auto-moto trke i sećam se da je prvo rivalstvo koje sam zapamtio bilo u sadašnjoj Moto GP klasi izmedju meni omiljenog Kevina Schwantza i Wayne Raineya,uf kako sam navijao za Kevina,to je bilo čudo,meni je to ostalo urezano u sećanju i sigurno nije najveće rivalstvo ali meni nekako jeste!
Koja su vam rivalstva u sećanju i za koje mislite da je najveće? :arflag
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Re: Najveća rivalstva u istoriji sporta!

Ned Jul 17, 2011 11:06 am

Hm... Pratio nekad redovno sve i svasta. Sada samo tenis i motosport.

Posto i jesam i nisam mator mogu da navedem samo ono sto sam gledao (i pratio), ali pre svega ono sto mi padne na pamet.

Kosarka: U nasoj ligi 90-tih nije bilo nekih znacajnijih rivalstava. Pored derbija (CZ je tad imala OK tim), mozda recimo utakmice Partizan - FMP i Partizan – BFC. Krajem 90-tih je pocela era Buducnosti. Cini mi se da su vezali tri titule za redom, ali utakmice Partizan – Buducnost su vrvele od svega (provokacije, emocije itd.). Secam se i soka kada je 2002. Partizan sa Vujanicem uspeo da pobedi Buducnost u Moraci i uzme titulu. Odlicno rivalstvo.

Timsistem/Fortitudo – Bakler/Kinder; odnosno, mozda je bolje reci Karlton Majers – Predrag Danilovic. E tu je bilo svega. Majers je oduvek bio mali drcni egocentricni manijak, ali naisao je na jos veceg “ludaka”. Svaka utakmica je bila kao 40. minuta burne eksplozije.

SRJ – Hrvatska; pocelo od silaska sa podijuma 1995. Uvek su bile napete utakmice sa puno emocija.

Vaterpolo: SFRJ/SRJ/SCG/SRB – Madjarska. Majko mila, cega je sve tu bilo…

Fudbal: Zaboravih godinu ali mislim da je bila 1996. „Tuca“ izmedju Mancester Utd i Njukasla za titulu u Premijer ligi. Secam se tendencioznih izjava i veoma naelektrisnaih utakmica. A secam se i petarde u Njukaslu 

Argentina - Engleska; cini mi se SP 2002. (uf…) ali rivalstvo traje daleko duze.

Automoto:
Airton Sena – Alan Prost; sta reci a ne zaplakati, vrhunski vozaci a pravi trkaci.
Tri duela koja su obelezila naredni period u F1…
Dejmon Hil – Mihael Sumaher;
Mika Hakinen – Mihael Sumaher;
Fernando Alonso - Mihael Sumaher;
Mozda Hakinen – Sumaher, u poredjenju sa preostala dva, ne bi mogao da se nazove pravim duelom koji obuhvata i konferencije za stampu, provokacije itd. ali se na stazi i te kako osecalo rivalstvo.
Audi-Pezo (Le Man); svasta su u stanju da urade za titulu na Le Manu ali se na kraju uvek dzentlmenski pozdrave.

Tenis:
Agasi – Sampras; Agasi i Sampras su uvek igrali vrhunski tenis. Prefinjeni pistol Pit i bad kid from the block. Odlicno!
Nadal – Federer; Ovo je nesto posebno. Definitivno nesto potpuno posebno.
Djokovic – Nadal (2011.-!?); tek je krenulo. Bice dobrog tenisa u narednih pet-sest godina.

To je ovako na prvu loptu. Seticu se jos.. :scratch:

Trenutno najvece rivalstvo je izmedju mene i mog novcanika, koji nikako da mi popusti u nekim zeljama vezanim za Alfe... Moracu da kontaktiram Sashu povodom vintage novcanika, cini mi se da su oni malo dublji pa da pokusam na taj nacin da resim problem :grin:
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Ned Jul 17, 2011 11:11 am

Previše kompleksna tema, imalo bi se tu baš puno za pisati kroz vreme, istoriju i mnoštvo sportova koje pratim! Čak i da se zadržimo isključivo na auto-moto sportu, sve je vrvilo od velikih rivalstava pri čemu su većini ovde ona najznačajnija poznata :wave:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Ned Jul 17, 2011 9:14 pm

Diego napisao: Automoto:
Airton Sena – Alan Prost; sta reci a ne zaplakati, vrhunski vozaci a pravi trkaci.
Tri duela koja su obelezila naredni period u F1…
Dejmon Hil – Mihael Sumaher;
Mika Hakinen – Mihael Sumaher;
Mozda Hakinen – Sumaher, u poredjenju sa preostala dva, ne bi mogao da se nazove pravim duelom koji obuhvata i konferencije za stampu, provokacije itd. ali se na stazi i te kako osecalo rivalstvo.
Audi-Pezo (Le Man); svasta su u stanju da urade za titulu na Le Manu ali se na kraju uvek dzentlmenski pozdrave.
To sve isto što se auto trka tiče samo bi još dodao za moto rivalstva:
Rosi-Biadji
Rosi-Stoner
Diego napisao: Moracu da kontaktiram Sashu povodom vintage novcanika, cini mi se da su oni malo dublji pa da pokusam na taj nacin da resim problem :grin:
Probaj...ja probao (mada nisam pobedio u rivalstvu) i nisam se pokajao :good:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 17, 2011 9:31 pm

Košarka:POP 84-Partizan (kakvi su to samo timovi bili uf)
Fudbal:Seltik-Rendzers :club: :club:
Atletika:Carl Lewis-Ben Johnson
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Pon Jul 18, 2011 8:51 am

Diego napisao:....
...
U vreme ovih trka su bili jedini trenutci kada sam znao da psujem i derem se na "mali ekran" :clapping: :D :arflag :drink
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Povratak na “Cafeteria da Romeo”