Vrucina i Alfe

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Vrucina i Alfe

Pon Jul 11, 2011 4:06 pm

Pozdrav,
kako Vam Alfe podnose ove vrucine?

Danas sam primetio da temp ide i do 100c, jos sam sipao neki budjavi plin pa oce i da blago secne neki put pa se sav isecem :) .
Klima uredjaj je haos na 40c sa klincima i zenom, veca vajda promaja.
Danas mi je ekstra bilo, sestru ostavim u Alfi ukljucio klimu dok nisam tu da joj bude prijatno, vracam se ja, a napolju prijatnije nego u kolima.
Auto je stajao na suncu i klima pocela da greje kabinu. :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: Vrucina i Alfe

Pon Jul 11, 2011 4:10 pm

Hahahaha... i meni je oko 100C,klima mi ne radi , nedostaju mi dva releja :fight_twak: ali uskoro...
Meni je problem druge vrste, crna Momo koza,posle stajanja na suncu,gora je od usijane ringle... gledam da je zastitim koliko god mogu ali ne mogu uvek... :(
Korisnikov avatar
Presretach

Pon Jul 11, 2011 4:18 pm

Ja sam se danas castio onim sto ide preko sedista sa drvenim kuglicama (ne one iz seksi sopa nego iz auto kozmetike :) ) 900 dinara komad, manje mi se ledja znoje.
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jul 11, 2011 4:19 pm

Temperatura motora stoji na 90C, ne prelazi nikad. Ulja na 80C, ne prelazi ni to (valjda vadi stvar hladnjak za ulje). Podrazumevam normalnu gradsku i vangradsku voznju, sa povremenim potapanjem pedale gasa.
U kolima je pakao od vrucine, kao i u svim drugim. Klima mi ne radi. Tj radi ona ali curi negde, pa kad idem na neki duzi put iscimam komsiju da je napuni i onda je OK. Mada mislim da u gradskoj voznji ona nema nikakvog efekta.
Ovih dana idem do jednog lokalnog majstora, kaze da mu se nije desilo da nije nasao kvar na klimi i popravio ga. Samo je pitanje do gazde, hoce li da plati ili ne. Mada tu nece biti problema sto se mene tice, jer volim da sve sto imam radi :) .
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pon Jul 11, 2011 5:18 pm

Temperatura 90-95, ne vise. A klima vise klima nego sto 'ladi. Otvorim prozore i prepustim se uzivanciji s vetrom u kosi :D

Mada je danas nekako lakse nego prosle nedelje. Manje saobracaja pa se relativno brzo nacrtas na poslu...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 11, 2011 6:31 pm

Na ovakvim vrucinama zalim sto ne zivim u nekom GULAGU u sibiru,zimsko sam dete i ne podnosim vrucinu,klima radi non stop ali samo kad sam vozim jer kad je klinka u kolima ne palim je!Milica je crne boje i malo je reci da doziva sunce,sto kaze presretach pocne da greje u kolima a ne da hladi!Jedva cekam septembar ljudi majke mi :banghead:
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 11, 2011 6:43 pm

Presretach da ode kod Dušana u Altinu na servis klime :)

Meni klima radi savršeno, ohladi auto koji je ceo dan stajao na suncu za tri minuta. Kada sam ušao u auto oko pola 6, na ekranu klime je pisalo ext 47 :D
Korisnikov avatar
Presretach

Pon Jul 11, 2011 8:15 pm

Gile daj na pp telefon.
Sta joj sve nisam radio, nije viska kod Duleta da svratim.
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Pon Jul 11, 2011 8:29 pm

Meni klima radi ok jedino temperatura ponekad spadne na 80 - 85 C i ako je pod haubom V6 oseti se lenjost na gasu :scratch:
Slika
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jul 11, 2011 8:43 pm

nelle napisao:Jedva cekam septembar ljudi majke mi :banghead:
Takodje. Ovo je strasno...
gile napisao:Presretach da ode kod Dušana u Altinu na servis klime :)

Meni klima radi savršeno, ohladi auto koji je ceo dan stajao na suncu za tri minuta. Kada sam ušao u auto oko pola 6, na ekranu klime je pisalo ext 47 :D
Cuo sam mnogo pohvala na racun Duleta iz Altine. Ja sam obisao mnogo majstora, niko ne ume da nadje gde curi gas. Veceras sam se cuo sa jednim koji kaze da ako ne nadje kvar vraca pare, tako da nemam sta da izgubim. Ako i ovaj nista ne uradi krajnja opcija je Dule. A ako ni on nista ne uradi, cupam celu klimu iz auta i bacam je u kantu. Kad ne radi onda ne treba ni da je imam.
Ako moze na pp i meni broj :) .
:arflag :wave:
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Jul 11, 2011 9:00 pm

meni klima radi, ubija :)

ali je zato 100-110C temperatura rashladne tecnosti... kad sam sam i vozim bez klime, 90-95C
*spoljna temperatura 40C, voznja od nekoliko sati...

kome nije jasna razlika klima/bez klime, nek proba da dise pored spoljne jedinice kucne klime oko koje je oko 70C...
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Jul 11, 2011 9:12 pm

Danas oko 17h, sednem u auto koji je ceo dan bio na suncu na parkingu u Rodic supermarketu na NBG.Na displeju pokazuje 46c ext :D .Stavim klimu na auto mod i posle par minuta auto pocinje da se hladi i da pucketa plastika od nagle navale hladnog vazduha :D .Upao sam u onu guzvu na autoputu i Gazeli jer putujem iz pravca NBG ka Zarkovu.
45 minuta sam se vukao u koloni kreni-stani voznja od Genexa do Sava centra,napolju temperatura oko 41c.Nakon 45 min temperatura motora je bila na 95c i nije prelazila tu granicu,temperatura ulja oko 80c,pritisak ulja izmedju 3,5-4bar,klima je sve vreme radila za medalju,ali se ipak posle pola sata kreni-stani voznje osetilo da za nijansu slabije hladi (min obrtaja,41c napolju,po meni to je normalno).Sa strane u zaustavnoj traci je ostajala gomila raznih starijih nemaca sa podignutim haubama i pravila dodatnu guzvu :grin:
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan ponasanjem u ovako extremnim temperaturnim uslovima :cool: .
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Jul 11, 2011 9:19 pm

:clapping:
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pon Jul 11, 2011 9:23 pm

Ma dobro, temperatura je tu negde svima isto, oko 90-100 C, ali danas mi se auto vukao kao prebijena mačka, valjda klima radi maksimalno i mi unutra kao Flintsones, potpomažemo se nogama i navijamo... ;)
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 11, 2011 9:30 pm

Ljudi....kad ce taj septembar bre? :banghead: Skidam kapu onima koji funkcionisu na ovoj vrelini(9 krug pakla) :hello:
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 11, 2011 9:34 pm

Dusan 063/545-182
Dijega Riviere 1, Altina, Zemun
Put iz pravca Beograda:
Sidje se sa autoputa na put prema NS iza Zmaja, vozi se prema Novoj Galenici i na 2. semaforu se skrene levo i vozi 1km pravo.
Onda se skrene desno u ulicu Pavla Vuisica (to je poslednja desno, lako je naci) i vozi jos 1,8km do ulice Dijega Riviere (tabla sa natpisom se nalazi na banderi sa leve strane ulice), na toj raskrsnici se skrene desno, ide do kraja i kuca sa zelenim krovom je broj 1.
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Uto Jul 12, 2011 1:24 am

Kao i većina vozača 156-ica imam blagu fobiju od skale pokazivača temperature po ovakvom vremenu, ali se opustim kada čujem da je ponašanje kod većine slično. Inače ne podnosim ovakve vreline i sparine, pa gledam da ne izlazim napolje ako ne moram (živeo godišnji odmor u ovo nevreme :) ), a ne znam šta mi bi da zapucam u BG u subotu po onom paklu!?
U svakom slučaju ponašanje temperature je bilo u granicama normale i očekivanih vrednosti za takve uslove, u normalnoj vožnji skala je bila za stepen-dva iznad 90, a u gužvi i pred semaforima je umela da skoči i oko 100. Ventilator je baš imao posla, a podrazumeva se da je i klima radila punom parom. Istina je da neki drugi automobili jače hlade od 156-ice, ali za one koji baš ne obožavaju klime takav režim je više nego podnošljiv i dobrodošao. Uz uobičajeno redovno održavanje klime uspeli smo svi u kolima da se rashladimo, ali sam baš držao do maximuma da bi se došlo do podnošljive temperature u Alfi.
A o osećaju kada se nakon šopinga uđe u auto parkiran na suncu par sati negde oko podneva - bolje da ne govorim :blink:
Jedino na čega nemam zamerki jeste kako auto ide - nije ga ova vrelina previše ubila u pojam, a možda je zaslužno i gorivo iz Makedonije koje sam upravo iscedio do poslednje kapi prethodno pročistivši dizne na turneji do Grčke i nazad. Verovali ili ne, ali makedonsko gorivo je pojam za ovo naše :doh:
Nelle, slažem se, sve je bolje od ove sparine kada se ne može ni disati kao čovek...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Jul 12, 2011 7:18 am

Ja ćutim i kuvam se hahaha Bem ti sreću kad sam ubo jedinu 164 u Beogradu koja nema klimu, pa još crne boje :doh: Pre neki dan me snimi kolega Dragon i konstatuje kako je nezgodno, crni auto bez klime po ovoj vrućini a ja samo slegnem ramenima, navikao sam da se kuvam, ipak sam ja letnje dete Slika Važno je da Alfica radi besprekorno po ovim vrućinama :arflag
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Uto Jul 12, 2011 8:31 am

Kod mene je zakucana i leti i zimi na 90 i jedva se vidi pomeranje!
Sto se klime tice posle zamene kompresora na Altini sve funkcionise fantasticno i brzo tako da mi ni kozna sedista ne smetaju ni malo a toga sam se plasio!
Jos i pusim u kolima i moj prozor je stalno otvoren nekih 5 cm medjutim hladnjaca tako pici da je to lepota jedna !
OCENA 10+
Korisnikov avatar
Gorstak33
Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993.
Pridružio se: Pon Jun 14, 2010 7:39 pm

Uto Jul 12, 2011 9:48 am

Meni je klima funkcionisala do maja meseca,i taman kad su pocele vrucin,prestala je da radi.Ne ukljicuje se uopste,pa mislim da je verovatno negde neki prekid u striji ili je crkao relej.S'obzirom da nemam vremena da pi...,moracu da posetim nekog majstora za vikend.
Stex
Garaža: 145 1.8TS
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:05 pm

Uto Jul 12, 2011 10:07 am

Išo u subotu do Zlatibora i nazad. Klima stalno uključena, temperatura vode 90C, a unutra prijatno. Kad mi je uključena klima, uvek vozim sa otvorenim zadnjim desnim lepirom, prozorom. Potrošnja 8.3L. Zadovoljan. A tek što ideeeeeeee :)
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Uto Jul 12, 2011 10:25 am

a ne razumem koji ce vam klima kad otvorite prozor? :D
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Jul 12, 2011 10:27 am

Probaj u 3 popodne radnim danom na +45 stepeni da se provozaš po Beogradu pa će ti biti jasno hahaha
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Vitjsa
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS

Pridružio se: Pet Maj 06, 2011 10:54 pm

Uto Jul 12, 2011 11:20 am

Pa šta češ radnim danom u to vreme u kolima? :)
Ja imam sreće pa radim od 11 do 7. Alfa mi je crna i klimu nemam, mada mi ne smeta ni kad sam u sred dana u kolima. Otvorim prozore i miran sam :)
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 12, 2011 11:24 am

Milici je malo nezgodna kombinacija boja enterijera,pa jos crna!Kad bi vozio bez klime pao bi u nesvest u voznji garant iz 1-1!
Doci ce jesen polako :) jos mesec i po!!!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”