Juce sam zbog skripanja malo obrusio rubove plocica i vratio, na sva cetiri tocke, ali sada kada dam kontakt javlja mi gresku sistema ABS-a i VDC-a. Ima li ko predstavu sta da radim, ne verujem da sam otkacio neki senzor, ali cu morati danas opet da skidam tockove.
Inace 156 1.9 jtd
Posle zamene plocica javlja gresku ABS i VDC-a
- bluesman
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
- bluesman
Re: Posle zamene plocica javlja gresku ABS i VDC-a
Skinuo ponovo tockove, plocice, proverio sve, nista nisam video pogresno ali opet javlja gresku, ne gine mi dijagnostika! 
- bluesman
Danas kupio OBD2 kabal, prelemio pinove, povezao laptop i fiat ecuscanom dobio gresku ABS da zadnji levi senzor nema signala. Idem da skinem senzor, ocistim pa cu videti.
- bluesman
skinuo senzor (samo se odšrafi jedan šraf i izvuče), kada ono, senzor u fronclama, sto znači da treba novi. Gde kupiti, ap sport nema, kit komerc nema, za deltu je kasno, rade samo pre podne?
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Imas na forumu brojeve telefona otpada koji prodaju polovne delove, malo se angazujes, potrazis, i to je to. Ako mislis da kupis nov u Delti, neces proci ni malo jeftino...

- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Je l moze neka slika gde se vidi gde je ABS senzor i kako se skida?
Menjao sam plocice napred i od tada jedan tocak blokira pri kocenju. Mozda treba samo da se ocisti...
Menjao sam plocice napred i od tada jedan tocak blokira pri kocenju. Mozda treba samo da se ocisti...
- pedja_156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd, 115 ks
To sto ti blokira tocak, najverovatnije nema veze as senzorom ABS-a, najverovatnije da ti je neki klizac u kljestima "zaribao". probaj prvo to da ocistis.Minketa napisao:Je l moze neka slika gde se vidi gde je ABS senzor i kako se skida?

- bluesman
Mirko poslao brzom poštom, ja zamenio, obrisao grešku i sve je u redu!
Hvala Mirko!
P.S. Veće je maltretiranje skinuti tapacirung u gepeku nego zameniti senzor!
Hvala Mirko!
P.S. Veće je maltretiranje skinuti tapacirung u gepeku nego zameniti senzor!
- pedja_156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd, 115 ks
- bluesman
To naši majstori prave nauku od posla (i imaju veću dnevnicu nego hirurzi), u stvari bitno je samo saznati gde je kvar, deo možeš i sam da zameniš ako se bar malo razumeš u tehniku. Hvala bogu da postoji internet i progami za dijagnostiku koji nam olakšavaju rešavanje problema.