Naime,jutros pri isparkiravanju moje Alfe upadnem u jednu rupu i cuje se tup zvuk...izadjem i imam sta da vidim...ispred prednjeg desnog tocka curi ulje...oteram na brzinu do majstora na kanal,kad ono nagnjecen hladnjak ulja i curi...majstori sve to skinu i bacimo se u potragu za drugim hladnjakom...ceo danasnji dan smo trazili i nista,navodno top su neki posebni hladnjaci za 147-ce 1.9 Jtd M-jet motore...sve zive smo zvali i za nove i za polovne delove i niko nema...doduse javio mi se jedan decko iz Zemuna,ali trazi 300 eura za polovan hladnjak...ostala nam je jos jedna solucija a to je da sutra odnesem hladnjak kod majstora za reparaciju istih i da vidim sta on moze da uradi...
Ovo me je strasno razalostilo,jer sam mislio da je Alfa bar malo jeftinija za odrzavanje,ne smem ni da pomislim sta bi bilo da sam i branik zakacio ili jos nesto usput...
Da li neko zna gde bih mogao povoljnije naci ovaj deo,kome da se obratim,sta da radim?Auto sad stoji kod majstora dok ne nadjemo resenje...
HVALA SVIMA UNAPRED OD SRCA!!!
Potrebna pomoc - hitno!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ma Alfa jeste jeftina za održavanje, ali nisu svi delovi baš džabe... Taj branik kojeg spominješ višestruko je jeftiniji od hladnjaka ulja ili interkulera...
Hladnjak za ulje može da se popravi, tj. zakrpi. Pretpostavljam da je od aluminijuma.
U NS krpljenje aluminijumskih delova rade u servisu "Cubi", Bul. Vojvode Stepe 36/a (Novo Naselje)... S obzirom da si iz Rume... Majstor skine hladnjak ulja, a ti doneseš u NS.
http://www.cubi.co.rs/index.php?page=us ... avarivanje
Hladnjak za ulje može da se popravi, tj. zakrpi. Pretpostavljam da je od aluminijuma.
U NS krpljenje aluminijumskih delova rade u servisu "Cubi", Bul. Vojvode Stepe 36/a (Novo Naselje)... S obzirom da si iz Rume... Majstor skine hladnjak ulja, a ti doneseš u NS.
http://www.cubi.co.rs/index.php?page=us ... avarivanje
Alfa je stil... ostalo je status...
- teske
- Garaža: Alfa 147 1.9 Jtd M-jet
Hvala na informaciji,uspeo sam da nadjem coveka i u Rumi koji to isto radi i ekstra ga je okrpio...za to mi je uzeo 2000 dinara...sutra montiram,nadam se da ce sve raditi kako treba...e sad nije mi iscurelo puno ulja,sta da radim?Da li da sipam sve novo pa da menjam i filter ili da samo dospem,jer menjano je ulje pre 1500 kilometara?
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- teske
Sve uradjeno i perfektno radi...imam jos jedan mali problem,koji mi se javljha na bordu...svako jutro kad upalim auto na Boardu mi pise Batery Charge Low...posle 3-4 minuta voznje to prestane i u toku dana se ne pojavljuje...znaci pojavi se samo pri prvom paljenju ujutru...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Pogledaj imas li dovoljan nivo elektrolita u akumulatoru!
Kada si to proveravao zadnji put?

Doli destilovanu vodu!
Kada si to proveravao zadnji put?
Doli destilovanu vodu!
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pa ako su meni dobro rekli u "Zele" akumulatore se ne dosipa voda... zavisi koji ima...alfamen napisao:Doli destilovanu vodu!
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Eto, nije bas tako skupo odrzavanje kad umes da se snadjes. 
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- teske
Kad sam otisao kod majstora i kad mi je rekao da se mora uzimati drugi hladnjak,koji je 300 eura+ruke sve mi se prevrnulo u glavi,ali potrudio sam se i nasao povoljnije resenje,ovo sve sa rukama me je izaslo 3500 dinara...
E sad evo slike akumulatora pa mi recite sta i kako da radim,jer svako jutro me opominje Batery charge Low...Hvala!!!

E sad evo slike akumulatora pa mi recite sta i kako da radim,jer svako jutro me opominje Batery charge Low...Hvala!!!

- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Da li se u sve akumulatore doliva destilavana voda, ili ima akumulatora koji se ne odrzavaju?
Mislim da imam akumulator za obicne smrtnike...
Mislim da imam akumulator za obicne smrtnike...
- teske
ja i dalje ne znam sta da radim pa da mi ne izbacuje na boardu onaj natpis...
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Pa stavi ga na punjac i ostavi 16 sati, ako i posle toga bude ispisivalo moraces da kupis drugi. A ne bi bilo lose da iskontrolises i alternator kako puni, svaki auto elektricar to moze da ti izmeri
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon