jugi156 napisao: 1. 156 je napravljena u skoro 1.000.000 komada a ne 700.000
156 je napravljena u 680 000 komada a ne "skoro milion". Cinjenica je da je to bio veliku uspeh za Alfu ali nemojmo preterivati...

jugi156 napisao: 1. 156 je napravljena u skoro 1.000.000 komada a ne 700.000
Horor brate mili, nema dalje od toga i javno ću se odreći Alfe putem ovog foruma ukoliko Marchionne proda svoju dušu i našu ljubav.nelle napisao:Zamislite ALFU sa vagenovim znakom.....QQ,pupupu daleko bilo
alfaholic napisao:Neke tamo 1961. reći Alfisti da će Fat ugrađivati dizele, mislim da bi umro na mestu...
Cenjene kolege, molim vas da se moje reči tumače ispravno i onako kako su prenete. Ja nigde nisam rekao da bih prestao da vozim Alfu – naprotiv, dokle god postoji neki primerak "made in Italy" da se kotrlja i nudi na prodaju, ja sam tu da ga uzmem u razmatranje, a ono što sam vrlo jasno i precizno formulisao jeste da bi se danom prodaje Alfe VW-u za mene istorija Alfa Romea okončala i da od tog trenutka za mene više nijedan novi model ne bi bio prihvatljiv, sve i da naprave Space Shuttle ili najbolji automobil svih vremena. Kao automobilista propratio bih vesti sa zanimanjem, jednako kao što obratim pažnju na pojavu novog Passata, Golfa, Audija ili čega već i tu bi se priča za mene okončala.erdeljan napisao:Dobro, ne treba preterivati...
To dal' ce neko da se odrekne ili prestati da vozi je smesna konstatacija ali ajde - svako ima pravo na misljenje
Ponovo ističem da je ovo moj stav baziran na dosadašnjem iskustvu i vrlo jasno profilisanim afinitetima. Ne treba niko da me ubeđuje da grešim jer je moje mišljenje nepromenjivo po tom pitanju, a ja nikoga neću vući za rukav da radi isto što i ja.alfaholic napisao:Ne bih se složio, mislim da su te ostrašćene izjave nepotrebne.
Da je neko pitao vozača Alfe 75 tamo osamdesetih šta će da radi ako Alfu kupi Fiat, prebaci je na FWD, ukine sve njene motore, platforme i sklopi je od delova koji nisu stavljeni u Tipo, rekao bi da je to najveći jeres i kako to više nije Alfa.
Danas imamo tu spodou sa znakom napred na haubi i nazivamo je pravom Alfom, ne zalazim u to šta to znači, a na to dodajemo kako bi je VW, Pjong Jang, Čing Čung ili ko već pretvorio u nešto drugo, mislim da je skroz nerealan stav.
Ne vidim da se neko žali što je Bentley ustvari VW, takođe Bugatti, Lamborghini, Ducati, na kraju i Audi.
VW je postavio realno svaki brend na svoje mesto, pa sumnjam da bi Alfa trpela u tom smislu, šta više, Audi ima samo benefiti od toga, kvalitet i image brenda je na jako visokom nivou, kao i luksuz koji nosi sa sobom, da ne pričam o V8, V10 motorima koje dobija i tako redom...