Pozdrav lljudi, pomagajte.
Moja alfa 147 JTD od juce je poludila.
Kad ablendujem ona sama pali zadnji brisac, a i prednji se trzaju da krenu, sve vise i jace mi se to desava.
U tom trenutku mi izbaci gresku "Humiditiy in diesel filter", sto znaci vlaga u filteru nafte... mislim kakve to veze ima jedno sa drugim.
Ako je neko imao slican problem, neka pise.Hvala unaprijed.
Alfa 147 Sama pali brisace
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Tesko je reci, moras kod elektricara...mozda je los akumulator. Probaj od nekog da posudis dobar akumulator pa vidi sta se desava.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Hm, akumulator je BOSCH i nije puno star, samo sto ima premalo ampera za dizela.Mislim da je 55 ampera al krese ko luda na njega.
Probacu pa ako bude poboljsanja javim vam.
Probacu pa ako bude poboljsanja javim vam.
Zamjenio sam akumulatore ali opet isto, nema poboljsanja nego iz dana u dan sve gore...
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
A da probas da ocistis kontakte na rucici?. Mozda su zapekli?,pa tu pravi problem?.
Poslednja izmena od Ducero u Ned Jun 05, 2011 3:29 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
ma nesto oko volana garant... neki kratak spoj, ili jedna zica gura drugu ..nesto slicno ..to treba rastaviti oko volana... barem ja tako mislim ...
Slusajte, nije to losa teorija.Kad motam cuje mi se u volanu kao neki feder, skripi ko los krevet
naj vjerovatnije onaj feder od sirene...
To cu sutra morati rastaviti, ovako se neda voziti, pali brisace, nesto drnda i farove, pali i gasi maglenjak lijevi... ma light show na cesti.Meni brisaci upaljeni a nigdje kise s glave... koliko skripe po sajbi svi se zgrozavaju kad prodjem pored njih.
To cu sutra morati rastaviti, ovako se neda voziti, pali brisace, nesto drnda i farove, pali i gasi maglenjak lijevi... ma light show na cesti.Meni brisaci upaljeni a nigdje kise s glave... koliko skripe po sajbi svi se zgrozavaju kad prodjem pored njih.
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Pali mi se zadnji brisač kad ubacim u rikverc?
Video sam da je neko imao sličan problem, ali ne nađoh tu temu. Ova mi je bila takođe prikladna.
Video sam da je neko imao sličan problem, ali ne nađoh tu temu. Ova mi je bila takođe prikladna.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Tako treba ako su ti upaljeni prednji brisači kad ubaciš u rikverc pali se i zadnji.
Re: Alfa 147 Sama pali brisace
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
- Vlada
- Garaža: ex Alfa 147 1,9 JTD
ex Alfa 145 2.0 QV
ex Alfa 147 1.6 TS
ex Alfa 155 1.8 TS
ex Alfa 75 1.6 i - Lokacija: Banovo Brdo
Ja sam imao taj isti problem na Alfi 75 pre 10 godina
Mozda je uzrok isti iako mi deluje malo verovatno na autu nove generacije.
Problem je bio u tome sto su zice koje dovode struju na motor brisaca bile
spale sa nekog nosaca i lezale su na dnu kucista u kojem stoji mehanizam i motor
brisaca, tako da kad je padala kisa i 2 dana posle kise (zice su bile u vodi) dok se ne osuse instalacije desavalo se da se pale brisaci kad se upale svetla.
Ocigledno je da imas neki kratak spoj na instalacijama samo je pitanje gde.
Moj savet ti je da skines onu plastiku gde je mehanizam brisaca i da je dobro ocistis (oce tu da se zadrzava lisce i druga prljavstina) da bi mogla voda da izlazi odatle i da ti ne stvara vlagu koja ti mozda stvara spoj. Takodje uzmes WD40 ili silikon sprej i ocistis pa naprskas kontakte na motoru brisaca. Probaj, mozda pomogne
Mozda je uzrok isti iako mi deluje malo verovatno na autu nove generacije.
Problem je bio u tome sto su zice koje dovode struju na motor brisaca bile
spale sa nekog nosaca i lezale su na dnu kucista u kojem stoji mehanizam i motor
brisaca, tako da kad je padala kisa i 2 dana posle kise (zice su bile u vodi) dok se ne osuse instalacije desavalo se da se pale brisaci kad se upale svetla.
Ocigledno je da imas neki kratak spoj na instalacijama samo je pitanje gde.
Moj savet ti je da skines onu plastiku gde je mehanizam brisaca i da je dobro ocistis (oce tu da se zadrzava lisce i druga prljavstina) da bi mogla voda da izlazi odatle i da ti ne stvara vlagu koja ti mozda stvara spoj. Takodje uzmes WD40 ili silikon sprej i ocistis pa naprskas kontakte na motoru brisaca. Probaj, mozda pomogne
Imao sam sličan problem, samo mi je gasio brisače iz čista mira kad prebacim u određeni položaj i nije reagovao prekidač od bord kompjutera. Zamenio sam ručicu i to je prošlo.
- damir bl
- rookie
pozdrav,druze ja cijeli zivot popravljam alfe,ovde u svici ih imam kamaru posto su ovde puno jeftine i salbo ko hoce da ih popravlja,a ja obozavam izazove tako da alfu imam u malom prstu.na prednjim gredama sa lijeve i desne strane imas dve male crne kutije od masa ,vijerovavno su oksidirale ili su pukli kontakti sa sasijom,vidi sta je u pitanju pa ako ti budu trebale nove imam ja par komada pa ti mogu poslati.pozzzzzzzzzzzzzzzzz