Problem prilikom paljenja
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Posedujem skoro mjesec dana alfu 156 1,9 jtd sportwagon 2002 god.i nemogu reci da sam ponosni vlasnik.
Uradio sam veliki servis izmjenio svo remenje itd.i jos koplet ogibljenje i sad mi se pojavio problem sa motorom ono sto me najvise i plasilo a evo o cemu se radi:
auto je preslo 190000km (ako je to vazno) sad kad palim auto imam osecaj da auto malo duze vergla dok ne upali mada majstor kaze da je to ok.
Mozda bih to i bilo uredu ali jednom kad je upalio motor se sav tresao i jedva radi(kao da radi na dva cilindera) dok se ne ugasi zatim kad ponovo pokusam onda je sve ok.
Prilikom voznje ponasa se normalno mada nisam isao brze od 100kmh kontrolne lampe su ok,.znaci niti jedna svetli dok motor radi.
Ponovo da objasnim,znaci nekad pali normalno a nekad kada upali sav se trese dok se ne ugasi.to sam sve primjetio danas a ujutro je sve bilo normalno,ovo sa paljenjem se desavalo dok je motor topao.Meni ovo izgleda kao da nesto nije sa gorivom uredu mada sam poslednji put tocio na OMW pumpi,da li postoji mogucnost da je radnik na benzinskoj natocio benzin (nesto nisam bas siguran nisam pratio iako imam racun da je dizel)/
Molio bih da cujem necije misljenje sta bi moglo biti i odakle da pocnem,gde traziti uzrok
Uradio sam veliki servis izmjenio svo remenje itd.i jos koplet ogibljenje i sad mi se pojavio problem sa motorom ono sto me najvise i plasilo a evo o cemu se radi:
auto je preslo 190000km (ako je to vazno) sad kad palim auto imam osecaj da auto malo duze vergla dok ne upali mada majstor kaze da je to ok.
Mozda bih to i bilo uredu ali jednom kad je upalio motor se sav tresao i jedva radi(kao da radi na dva cilindera) dok se ne ugasi zatim kad ponovo pokusam onda je sve ok.
Prilikom voznje ponasa se normalno mada nisam isao brze od 100kmh kontrolne lampe su ok,.znaci niti jedna svetli dok motor radi.
Ponovo da objasnim,znaci nekad pali normalno a nekad kada upali sav se trese dok se ne ugasi.to sam sve primjetio danas a ujutro je sve bilo normalno,ovo sa paljenjem se desavalo dok je motor topao.Meni ovo izgleda kao da nesto nije sa gorivom uredu mada sam poslednji put tocio na OMW pumpi,da li postoji mogucnost da je radnik na benzinskoj natocio benzin (nesto nisam bas siguran nisam pratio iako imam racun da je dizel)/
Molio bih da cujem necije misljenje sta bi moglo biti i odakle da pocnem,gde traziti uzrok
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
da ti je benzin sipao ti bi otisao 1km i auto bi stao , naravno zavisi koliko si imao sipano...
Ne razumem se puno u dizel , ali mi se cini onako laicki kao dizne.. a za sporije verglanje, akumulator, alnaser..etc..
Ne razumem se puno u dizel , ali mi se cini onako laicki kao dizne.. a za sporije verglanje, akumulator, alnaser..etc..
- ilija156
- Garaža: alfa GT
- mmladen
- ilija156
Ja sam imao taj problem i resio dijagnostikom....moras u servis i dok je motor vruc pre paljenja prikljuciti dijagnostiku...i izbrisati greske.(Pocne da trese ugasis i opet upalis i normalno radi...).
- mmladen
Ma da tako nesto,ujutro normalno pali a kad je radna tempereatura nekad hoce ali kao da malo duze vergla nego do sada a nekad upali pocne da se trese i ugasi se stim da i to nije uvjek.
- vojnikd
- Garaža: Alfa 159 2.4JTDm TI SW
ex Alfa 147 1.9JTD - Lokacija: Novi Sad
I ja sam imao slican problem koji me je tako patio, i to samo kad je auto ugrejan. Nekad sam ga morao zaverglati i po nekoliko puta dok ne 'sastavi' kako treba. Trese se kao da je 'ispao iz faze'. Probaj da verglas i da drzis kljuc dok ne proradi lepo (par trenutaka duze nego inace kad palis), meni to pomaze.
- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
alfe 159 imaju problem sa senzorom polozaja radilice, isto se manifestuje kao kod tebe
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Ja sam imao taj problem na 147 jtd.....potpuno isti, u pitanju je bio senzor polozaja radilice...cena prepa rgodina mi je bila 2600 RSD
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- mmladen
Tako je,upitanju je senzor to mi je i majstor rekao ali opet mi je predlozio da ga ne mijenjam dok potpuno ne crkne,mene to nervira i neverujem da cu cekati bas dotle.
Ja odma pomislio da je motor pri kraju.
Ja odma pomislio da je motor pri kraju.
- Relja
- Saradnik Uprave
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Tihomirce
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
A kad crnke na putu on će doći da ti namesti džabemmladen napisao:Tako je,upitanju je senzor to mi je i majstor rekao ali opet mi je predlozio da ga ne mijenjam dok potpuno ne crkne.

- milosh024
pa cekaj, znas sta je i nije skupo, tako malo fali da ti auto bude opet ispravan....ne razumem logiku al dobro....ko sto kaze Tihomirce kad crkne, onda si osto tamo gde si
Re: Problem prilikom paljenja

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
- mmladen
Hvala ljudi na savetima,mijenjam cim stignem a majstor
izgleda da i njega valja mijenjat mada na ovom podrucju jedini je on ovlasten za fiat.
Covek mi je rekao da kad nebude htio upalit jednostavno sacekam dok se potpuno ohladi motor tad ce upalit i onda pravac kod njega i menjanje senzora,dotle necu cekat sigurno.
Forum je zakon,pozzz...

Covek mi je rekao da kad nebude htio upalit jednostavno sacekam dok se potpuno ohladi motor tad ce upalit i onda pravac kod njega i menjanje senzora,dotle necu cekat sigurno.
Forum je zakon,pozzz...
- Relja
- Saradnik Uprave
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Nije to 100 dukata pa sad da se odlaze ionako ti stvara glavobolje. Popraviti se samo od sebe nece, znaci menjaj i majstora naravno 

- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
A to sto je on rekao da kad se ohladi,pa da ga startujes i odes kod njega
? E to nece da moze.Cim ti motor bude dostigao 40 c temperaturu,opet ce da se ugasi i neces moci da ga upalis dok se ne ohladi.Pretpostavljam da ti je termostat ok,znaci tu ce temperaturu postici jako brzo.
A za majstora nemam komentara
Re: Problem prilikom paljenja
Druze,moj ti je savet da to odmah promenis.Muke sam imao sa tim senzorom.Za moju alfu senzor je bio oko 5500.mmladen napisao:Hvala ljudi na savetima,mijenjam cim stignem a majstorizgleda da i njega valja mijenjat mada na ovom podrucju jedini je on ovlasten za fiat.
Forum je zakon,pozzz...
A to sto je on rekao da kad se ohladi,pa da ga startujes i odes kod njega

A za majstora nemam komentara

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
- mmladen
Zamjenio i opet isto,nisam resio problem sta sad dalje hajmo sa predlozima sam majstor nezna sta bi moglo biti a meni se ne trazi uzrok menjajuci dio po dio pa dok ne udarim na ono sto ne valja
- mmladen
Sta se kod tebe dalje desavalo,dokle je to trajalo ili si nasao u cemu je problemvojnikd napisao:I ja sam imao slican problem koji me je tako patio, i to samo kad je auto ugrejan. Nekad sam ga morao zaverglati i po nekoliko puta dok ne 'sastavi' kako treba. Trese se kao da je 'ispao iz faze'. Probaj da verglas i da drzis kljuc dok ne proradi lepo (par trenutaka duze nego inace kad palis), meni to pomaze.
- ilija156
samo kvalitetna diagnostika.... vec sam napisao.....nazalost 99% nemaju ili neznaju
- mmladen
Nemoze se bas sve vidjet dijagnostikom,pitao sam ja mnoge cak i najbolje majstore i svi su misljenja da moze biti mnogo faktora koji stvaraju taj problem a opet se nemogu vidjet dijagnostikom,jedino sto sam bez potrebe promjenio ovaj senzor al sta je tu je bar sam to otkacio.Kao da vozim ferari,koje auto i koji majstori a tek koji kvarovi da coveka glava zaboli eto razloga sto im cijene vrtoglavo padaju posle kupovine novog auta
- Mikula
- rookie
Pozdrav video sam da se ovde pise o paljenju,ja imam Alfu Romeo 156 1.8TS 103kw kod mene je 5 god nisam imao nikad nikakvih problema ali u zadnja 3 dana mi nekad upali normalno iz prve a nekad treba zaverglati 3 do 5 puta da bi upalila i kad upali radi i ide normalno.Ako neko nesto zna hvala na odgovoru
- Singeer
- rookie
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd
Citam vase probleme sa paljenjem, vidim da je to davno bilo,ali i ja imam identican problem prilikom paljenja i ne mogu da ga resim ! Pa ako neko ima predlog?
- Singeer
- rookie
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Odlično što si rešio problem, slobodno napiši ovde da vide ljudi...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”