sigurno je nema, verujem da je greska prilikom zupcenja...Stefan Zailac napisao: Ono što me brine je to što suviše lako vergla -kao da nema komresiju. !
problem na alfi 155
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast

- OMP
- Garaža: GP TJet
lampica za pritisak ulja u glavi se gasi tek posle nekoliko sekundi nakon startovanja motora, na verglanje lampica svetli, potrebno joj je vremena da se ugasi dok ulje dodje do glave tako da ona nemoj da te buni i brine, e sad za to lako verglanje ne znam 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
gde vam stoji davač , zar nije kao na 2.0 na bloku kod filtera ulja
na glavi su za temperaturu
Re: problem na alfi 155
OMP napisao:lampica za pritisak ulja u glavi

na glavi su za temperaturu

- OMP
nemam pojma gde je davac
a mrzi me da trazim po manualu

-
gi
- Drug Član
- OMP
pa jel normalno da se ta lampica gasi tek posle nekoliko sekundi kad se startuje motor, ja sam citao negde da tako treba, kod mene posle startovanja svetli jos 5-6sec pa se ugasi
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Probelm rešen!
Prvo smo preštelali ventile. Dva ventila su imala mali zazor te su ostajali otvoreni duže i kompresija u k..c-u. Drugo; motor je dve nedelje stajao otvoren bez ulja te se ulje sleglo i nije bilo zaptivanja sa karikama i kompresija izmerena 6,5. Sipali malo ulja u cilindar koji je imao najmanju kopresiju. Kada smo sve ponovo složili motor upalio na "pola ključa". Posle tridesetak sekundi rada izmerena kompresija oko 9,5 na svim cilindrima.
Sve radi, pritisak ulja dobar.
Ostao je još malo neravnomeran rad posle prvog paljenja na benzinu. Čini mi se da je neko vakum crevce. No to će mo srediti danas.
Hvala svima još jednom.

Prvo smo preštelali ventile. Dva ventila su imala mali zazor te su ostajali otvoreni duže i kompresija u k..c-u. Drugo; motor je dve nedelje stajao otvoren bez ulja te se ulje sleglo i nije bilo zaptivanja sa karikama i kompresija izmerena 6,5. Sipali malo ulja u cilindar koji je imao najmanju kopresiju. Kada smo sve ponovo složili motor upalio na "pola ključa". Posle tridesetak sekundi rada izmerena kompresija oko 9,5 na svim cilindrima.
Sve radi, pritisak ulja dobar.
Ostao je još malo neravnomeran rad posle prvog paljenja na benzinu. Čini mi se da je neko vakum crevce. No to će mo srediti danas.
Hvala svima još jednom.

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Every cast na obavljenom poslu 
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- OMP
u zadnje vreme imam neko cudno lupkanje-krckanje(ne kao homokin. zglob) na desnoj strani tj kod desnog trapa kad smotam volan i idem u nazad(mozda malo vise kad smotam desni), samo tad se javlja posebno ako je neke neravnina u pitanju npr. silazenje sa ivicnjaka ili neasfaltirana ulica, mada i na ravnom ali manje, kad idem napred nista, zvuk je vise kao neko cesanje dva metalna dela ili naleganje tj vracanje nekog dela u svoj polozaj ne znam ni sam kako da objasnim a nemam predstasvu ni sta moze biti, proveravao sam srafove amorta, viljuski i ostalo po trapu i sve je stegnuto ali se taj zvuk sve vise cuje u zadnje vreme? 

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Razmontiraj celu desnu stranu,pa pregledaj deo po deo i eliminisi sve,mozda te zeza i neki silent blok.Silenti su zeznuti,ne mozes nista da vidis,a hoce da setaju pod vecim opterecenjem.
Takodje redak kvar ali moguc,je kada blokira kugla na viljusci (los kvalitet delova i remontovanja izazove plasticnu deformaciju zgloba),tada se desava da ostaje zaglavljena u jednom polozaju i pomeri se samo pri vecem opterecenju (pri skretanju).
Meni se to desavalo kada idem u rikverc,skrecem i silazim sa ivicnjaka,zacuje se zvuk "plonk" kao kad se oslobodi neka opruga.Sreca da sam to na vreme video,jer postojala je mogucnost da mi se otkine u voznji iz lezista.
Jbg ne gine ti demontaza trapa u svakom slucaju
Takodje redak kvar ali moguc,je kada blokira kugla na viljusci (los kvalitet delova i remontovanja izazove plasticnu deformaciju zgloba),tada se desava da ostaje zaglavljena u jednom polozaju i pomeri se samo pri vecem opterecenju (pri skretanju).
Meni se to desavalo kada idem u rikverc,skrecem i silazim sa ivicnjaka,zacuje se zvuk "plonk" kao kad se oslobodi neka opruga.Sreca da sam to na vreme video,jer postojala je mogucnost da mi se otkine u voznji iz lezista.
Jbg ne gine ti demontaza trapa u svakom slucaju

A Man's Got to Know His Limitations...
- OMP
sta je resenje ako se kugla zaglavila, jel moze nekako da se razmrda
ili mora da se menja?
meni se bas tako i cuje, jbg kugle i sileni su relativno novi, sa tim viljuskama nisam presao ni 2k km sumnjam da je do toga ali provericuG0XY napisao: Meni se to desavalo kada idem u rikverc,skrecem i silazim sa ivicnjaka,zacuje se zvuk "plonk" kao kad se oslobodi neka opruga.Sreca da sam to na vreme video,jer postojala je mogucnost da mi se otkine u voznji iz lezista.

- G0XY
Ako je kugla zaglavljena ide zamena.Kazem nisam cuo da se to desilo bilo kome sem meni koji sam nevidjeni baksuz,ali postoj mogucnost.
Kada razmontiras sklop,videces sta nije u redu,mislim da se to ne moze ne primetiti.
Kada razmontiras sklop,videces sta nije u redu,mislim da se to ne moze ne primetiti.
- OMP
sad sam bio kod ortaka na dizalici i gledali sve redom, izgleda da je nesto oko amorta tj gornjeg dela mozda ona pogača ili kako je vec zovu
deluje da odatle dolazi zvuk ali pitanje, skidacu amort sledece nedelje pa cu da vidim kad rasturim sve sta je i kako

- G0XY
Stavis nove amortizere + solje i miran si 

- OMP
nemam para za to planinarenje, dobice nove zadnje i to joj je 

- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Mada ti originalna kosta oko 5e ako se ne varam,pa da ne improvizujes nista...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Goxy, sta se desava ako se to recimo povremeno cuje, to plonk, meni se desilo par puta od kada sam stavio reparirane viljuske, neki metalni plonk kao opruga da se ispravila, uglavnom par puta kad sam presao preko lezeceg i mozda jednom pri skretanju......nadam se da to nije nesto strasno jer bi to bio treci put da reklamiram Tejovicu njegove viljuske
...ponavljam svega par puta se culo evo nekoliko meseci imam viljuske od jeseni ili mozda i duze, treba da pogledam kad sam ih menjao....uglavnom se desavalo cim sam ih stavio i dugo to nisam cuo, i sad pre neki dan mozda jednom kad sam motao u garazu
Hvala na odgovoru
P.S mislim procitao sam gore da si napisao da je to problem za zamenu ali da li je moguce da je na pocetku tako radila dok se recimo nije razradila ?????? Opet ponavljam, nadam se da necu treci put morati da skidam viljuske koje svi tako hvale i za koje sam posteno platio

Hvala na odgovoru
P.S mislim procitao sam gore da si napisao da je to problem za zamenu ali da li je moguce da je na pocetku tako radila dok se recimo nije razradila ?????? Opet ponavljam, nadam se da necu treci put morati da skidam viljuske koje svi tako hvale i za koje sam posteno platio
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Jel zna neko kako se demontira anlaser na Alfi 155 2.0 16V? Prilicno je nepristupacno i skuceno, a moram da menjam cetkice, a i automat kad se vec radi 

- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
milosh024
Ja kad sam menjao trap isto mi se culo, ali kad sam otisao kod majstora na reglazu on je rekao da kugle nisu lepo stegnute. I stvarno, kad je stegao sve je bilo super. Ali je stegao znaci smrtno.
alfa&omega
A i anlaser sam skidao i sve sam ruke izgrebao. Skinuo sam usisnu granu i polako
Ja kad sam menjao trap isto mi se culo, ali kad sam otisao kod majstora na reglazu on je rekao da kugle nisu lepo stegnute. I stvarno, kad je stegao sve je bilo super. Ali je stegao znaci smrtno.
alfa&omega
A i anlaser sam skidao i sve sam ruke izgrebao. Skinuo sam usisnu granu i polako

- G0XY

najverovatnije je da je to u pitanju.
- G0XY
Zna li neko da li je isti zadnji znak od 155 i 156?