Dugo anlasovanje na 1.6 ts motoru (156)

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
AR156
rookie
Pridružio se: Sre Maj 18, 2011 7:14 pm

Dugo anlasovanje na 1.6 ts motoru (156)

Sre Maj 18, 2011 7:33 pm

Pretrazivao sam forum i ne mogu da nadjem odgovor na ovo pitanje, izvinjavam se ukolko dupliram temu ukoliko znate gde mogu da nadjem odgovor uputite me.
Problem je u startovanju motora, i to ne uvek, nekada kada je hladan a nekada i kada je vruc, jedino kada ga ugasim pa posle 30 sekundi ili par minuta probam da upalim onda uglavno ne dolazi do pojave dugog anlasovanja. Desava se da motor jednostavno nece da upali i tek posle 5-6 sekundi anlasovanja on upali. Senzor polozaja radilice je zamenjen prosle godine, protokomer isto tako, dizne su ciscene pre 10 000 km ali se auto 99% voznje vozi na TNG. Na benzin radi skoro OK, na TNG radi dobro. Da li moze biti do pumpe goriva? Nikada mi nije ostao bez goriva i uvek imam 10-ak litara bezolovnog benzina u rezervoaru. Koliku km se moze preci sa novim protokomerom, senzorom, tj. koliki im je prosecan vek? Hvala na odgovorima.
Korisnikov avatar
Deki
Garaža: Alfa 156 1.9JTD SW 2005
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 10:49 am

Re: Dugo anlasovanje na 1.6 ts motoru (156)

Čet Maj 19, 2011 11:49 pm

A da ubacis i neki konkretan detalj, na primer:

Koji motor?
Koji plin, sequent?
Koje je godiste auto?
Da li palis na benz ili na plin?
Itd...daj sto vise detalja da bi te neko posavetovao.

Stalnih 10l u rezervoaru je stalno na dnu(prljavo gorivo) koje kruzi kroz sistem i kad vozis na plin. Ako vec stalno vozis na plin imaj najmanje 1/4 benzina u rezervoaru...i svaka dva tri dana ga prebaci malo na benz. Kad si menjao filter goriva i da li su ciscene dizne nekad?

Povratak na “Area Servizio”