problem na alfi 155
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Drugari,da li se nekome desavalo na 155-ici da kada pali vruc auto (vozen pa nakon toga par sati stajao na suncu + 30) nece lepo da sastavi da radi,nego kao da mu je probio kabal,radi na 3 cilindra??Lose tada reaguje i na gas,tacnije kada mu dam gas on se ugusi.To tako traje 10 sekundi i pocne normalno da radi ili ga ugasim,opet upalim i onda lepo pocne da radi.Ne mogu da se setim da li sam citao ili sanjao da se ljudima to desavalo.... 

- DushanSD
1) Zaprljane dizne
2) Regulator pritiska goriva pusta u usis, i brljavi.
3) Filter goriva zaprljan (kad i ako ocistis dizne OBAVEZNO ga zameni)
4) kablovi i svecice.
Ja tipujem na prvo i trece ali treba proveriti
.

2) Regulator pritiska goriva pusta u usis, i brljavi.
3) Filter goriva zaprljan (kad i ako ocistis dizne OBAVEZNO ga zameni)
4) kablovi i svecice.
Ja tipujem na prvo i trece ali treba proveriti

FANTAZ'JA
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
Tako i ja isto razmisljam,jos sada vrtim film i setim se da sam par dana vozio auto na zestokoj rezervi...
DushanSD,hvala na brzom odgovoru

DushanSD,hvala na brzom odgovoru

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Mozda te zeza senzor temperature usisa,nalazi se pre protokomera.
A Man's Got to Know His Limitations...
- DushanSD
@GOXY, dobro me podseti.
Mozda ga zeza i senzor temperature rashladne tecnosti. Onaj plavi. Nalazi se na kucistu termostata.
Mozda ga zeza i senzor temperature rashladne tecnosti. Onaj plavi. Nalazi se na kucistu termostata.
FANTAZ'JA
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Nije Alfa,ali taj senzor temperature tecnosti je meni pravio probleme na Puntu... Hladan,vruc pali,mlak vergla i nece da sastavi,a oseca se miris nesagorelog benzina iz auspuha 

- OMP
- Garaža: GP TJet
mene i dalje zeza auto kad je hladan, jos svecice cu da mu zamenim(mada sumnjam da je to ali treba da se manjaju svakako) i boli me vise tuki sta mu je nemam zivaca da se petljam oko toga
upali normalno i onda obori obrtaje kao da ce da se ugasi i nece da sastavi dok ne pipnem gas onda skoce na 1200 i polako padaju obrtaji kako se greje, za to vreme losije vuce u niskim obrtajima i trokira po malo. cim malo ode temp. gore(na 70*) stanje se popravi. inace to mi se desava uglavnom kad je ne vozim ceo dan ili dva ili na prvo paljenje u toku dana, svako sledece paljenje je bolja situacija ili ne zeza uopste iako se ohladio motor

upali normalno i onda obori obrtaje kao da ce da se ugasi i nece da sastavi dok ne pipnem gas onda skoce na 1200 i polako padaju obrtaji kako se greje, za to vreme losije vuce u niskim obrtajima i trokira po malo. cim malo ode temp. gore(na 70*) stanje se popravi. inace to mi se desava uglavnom kad je ne vozim ceo dan ili dva ili na prvo paljenje u toku dana, svako sledece paljenje je bolja situacija ili ne zeza uopste iako se ohladio motor
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
Ok,hvala drugari...mislim da su upitanju diznice ili filter goriva,upravo kako sam ga upalio(hladnog) na benzin lepo radi u leru,ali kako sam mu dao gas poceo je da se gusi...Taman sam slobodan par dana,imam cime da se zanimam

- G0XY
OMP
verovatno je neka banalnost u pitanju,zameni još svećice da budeš miran,ali ne verujem da je to u pitanju.
Ja ću morati da čistim step motor,jer mi se dešava da mi malo variraju obrtaji,naročito kada ga pustim da sam ide u leru.
verovatno je neka banalnost u pitanju,zameni još svećice da budeš miran,ali ne verujem da je to u pitanju.
Ja ću morati da čistim step motor,jer mi se dešava da mi malo variraju obrtaji,naročito kada ga pustim da sam ide u leru.
- OMP
ma nemam vise zivaca da se zezam oko toga, ko ga je*e nek ide dok ide, zamenicu svecice jer bi trebalo da se zamene iako sam siguran da nije do njih ali nema veze
- G0XY
Pa kad ne slušaš starije i nećeš da kupiš nemački auto 

- DushanSD
Jes, pa da se dosadjuje stalno. Sa Alfom je svaki kilometar dozivljaj, a te decije bolesti i problemcici koje samo mi Alfisti vidimo sve cine mnogo zanimljivijim. Msm neko na to nebi ni obracao paznju. U fazonu: "Ma samo vozi i ne sekiraj se, to je tak'o fabricki
"
@OMP: U kakvom su ti stanju kablovi?

@OMP: U kakvom su ti stanju kablovi?
FANTAZ'JA
- OMP
ma nemam pojma za kablove nemam sad love da ih menjam u svakom slucaju tako da iako je do njih to mu je sto mu je do daljnjeg 

- OMP
[youtube]Yc4P6VdIPRE[/youtube]
Re: problem na alfi 155
stari su potpuno u pravu, znas kad bi alfa izdrzala ovo...G0XY napisao:Pa kad ne slušaš starije i nećeš da kupiš nemački auto

... r_embedded
[youtube]Yc4P6VdIPRE[/youtube]
- DushanSD
Ja se stvarno izvinjavam zbog teskog off-a ali morao sam
.
@OMP: Ovo sigurno nikad nebi izdrzala
[youtube]3Lfktbsg2MA[/youtube]

@OMP: Ovo sigurno nikad nebi izdrzala
[youtube]3Lfktbsg2MA[/youtube]

FANTAZ'JA
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Ma Alfa bi to i izdržala al onaj ko pokuša ne biOMP napisao: znas kad bi alfa izdrzala ovo...![]()
... r_embedded
ubio bi ga ko zeca

- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
HITNO pomoć!!!
Pojavilo se ulje u rashladnoj tečnosti. Skinuta glava (prosvirao dihtung). Isti zamenjen novim. Sve namontirano, a u glavi nema pritiska ulja. Lampica se ne gasi. Čini mi se da ventili ostaju otvoreni. Kao da je neki uljni kanal zapušen. Da napomenem još da je poravnata glava i da je pre rasturanja sve radilo normalno. Možda ima neka caka sa dihtungom

Pojavilo se ulje u rashladnoj tečnosti. Skinuta glava (prosvirao dihtung). Isti zamenjen novim. Sve namontirano, a u glavi nema pritiska ulja. Lampica se ne gasi. Čini mi se da ventili ostaju otvoreni. Kao da je neki uljni kanal zapušen. Da napomenem još da je poravnata glava i da je pre rasturanja sve radilo normalno. Možda ima neka caka sa dihtungom

- DushanSD
Jedino da nije naopako okrenut ali ja mislim da je i to neizvodljivo. Jer lanac ide na levo, brezoni prolaze kroz sve rupe na dihtungu... Ne ide mi u glavu sta bi moglo da ne valja...
Koji si dihtung stavio? Kog proizvodjaca?
Koji si dihtung stavio? Kog proizvodjaca?
FANTAZ'JA
- Tihomirce
ako ne gasi lampicu mislim da pumpa nije povukla ulje ,
pošto je davač dole na bloku kod merača za ulje
odvi pa vidi dal tu baca ulje , al moja sumnja je samo na to da nije pumpa povukla ulje
Ventili su mehanički , ne bi trebalo da budu otvoreni nikakoStefan Zailac napisao:Čini mi se da ventili ostaju otvoreni.

jeste li sipali ulje u filter

ako ne gasi lampicu mislim da pumpa nije povukla ulje ,
pošto je davač dole na bloku kod merača za ulje

odvi pa vidi dal tu baca ulje , al moja sumnja je samo na to da nije pumpa povukla ulje

- DushanSD
Slazem se sa Tihomircetom. Samo ja ne vidim razlog zasto pumpa nebi povukla ulje, ili zasto bi zabagovala. Ti dole u karteru i bloku nisi dirao nista, samo si glavu sredio, zamenio dihtung, i vratio sve. A sam kazes da je pre rasturanja sve radilo kako treba...
Koji si filter za ulje stavio, da ne pravi on problem?
Jesi li stelovao ventile?Stefan Zailac napisao:Da napomenem još da je poravnata glava i da je pre rasturanja sve radilo normalno. Možda ima neka caka sa dihtungom![]()
Slazem se sa Tihomircetom. Samo ja ne vidim razlog zasto pumpa nebi povukla ulje, ili zasto bi zabagovala. Ti dole u karteru i bloku nisi dirao nista, samo si glavu sredio, zamenio dihtung, i vratio sve. A sam kazes da je pre rasturanja sve radilo kako treba...
Koji si filter za ulje stavio, da ne pravi on problem?

FANTAZ'JA
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Motor nije startovan jer nije mogao da upali.
Filter je OK -provereno. Dihtung je Renco -identičan kakav je bio. Zazor na ventilima je nešto manji 0.35-0.4 . To kako zaključujem znači da će ventili ostati zatvoreni ali se usisni ranije otvara, a izduvni kasno zatvara. Možda je u tome jadac.
Ono što me brine je to što suviše lako vergla -kao da nema komresiju. To ću svakako sada da proverim.
I druga stvar je, da li lampica za ulje može da svetli jer pritisak nije dovoljan na verglanju, kao i da li je moguće da kroz kanale na glavi ne dolazi kap ulja kada vergla?!
Hvala momci ako Vam još šta padne na pamet....
Filter je OK -provereno. Dihtung je Renco -identičan kakav je bio. Zazor na ventilima je nešto manji 0.35-0.4 . To kako zaključujem znači da će ventili ostati zatvoreni ali se usisni ranije otvara, a izduvni kasno zatvara. Možda je u tome jadac.

Ono što me brine je to što suviše lako vergla -kao da nema komresiju. To ću svakako sada da proverim.
I druga stvar je, da li lampica za ulje može da svetli jer pritisak nije dovoljan na verglanju, kao i da li je moguće da kroz kanale na glavi ne dolazi kap ulja kada vergla?!
Hvala momci ako Vam još šta padne na pamet....
- Tihomirce
Mora da poćeš od početka , dal baca varnicu i dal dobija pritisak goriva na diznama
i proveri još jednom kako je uzupčen
Jel se ne javlja uopšte
Lampica nemoj da te brine mnogo , ugasiće se ona čim upali auto
kad sam moj sklapao isto nije hteo u verglanju da ugasi
i čim je prebacio on je ugasio lampicu i digao pritisak na skali
A možeš i da probaš ovako , skini po jednu svećicu i verglaj
tada dosta brže vergla i možda je ugasi u verglanju
i proveri još jednom kako je uzupčen

Jel se ne javlja uopšte

Lampica nemoj da te brine mnogo , ugasiće se ona čim upali auto
kad sam moj sklapao isto nije hteo u verglanju da ugasi
i čim je prebacio on je ugasio lampicu i digao pritisak na skali