Veliki servis i cene delova za 147 1.9 mjtd...
- teske
- Garaža: Alfa 147 1.9 Jtd M-jet
Veliki servis i cene delova za 147 1.9 mjtd...
Ja sam nov na ovom forumu i izvinjavam se ako dupliram temu,nisam mogao naci meni potrebne informacije...kupio sam juce Alfu 147 1.9 mjtd 140KS 2003 godiste i interesuje me cena velikog servisa i ako neko moze da napise cene delova trapa,spone,kugle itd...ja sam inace iz Rume...Hvala svima od srca unapred!!!
- stain
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd m-jet 16v
Re: Veliki servis i cene delova za 147 1.9 mjtd...
Ja sam skoro uradio veliki na istoj takvoj alfi i izashao me je 300e okruglo, imaj na umu da to nije kompletan veliki, jer veliki vec bio odradjen u shvajcarskoj pre jedva 8000km, majstor mi vratio kaisheve koje je skinuo i vodenu pumpu, ono je bilo bukvalno novo, tako da mozesh rachunati da ce te izaci neshto vishe.
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
@teske, pozoveš neku prodavnicu pa pitaš koje delove imaju, tj. kog proizvođača, uzmeš što kvalitetnije i izračunaš koliko koštaju, dodaš ruke za majstora i to je to. Ako hoćeš da budeš siguran u kvalitet delova (ako je to uopšte moguće kod nas) i voliš da te neko odere onda idi u ovlašćene servise jer kod njih nema laži i prevare, samo dranja do kože. Izvini za off, ali još uvek ne vidim razliku između ovlašćenih servisa i onih koji isto rade, a nisu "ovlašćeni" osim u ceni.
@stain, šta te je onda izašlo 300e ako je sve vraćeno? Koliko bi izašao da nije? 1000evra? I da li znaš šta spada u veliki servis?

@stain, šta te je onda izašlo 300e ako je sve vraćeno? Koliko bi izašao da nije? 1000evra? I da li znaš šta spada u veliki servis?
potpis
-
ZE
- Drug Član
- teske
Auu..pa tebe izasao veliki servis 300 eura a nisi kupovao sve delove?Reci mi tacno sta si kupio od delova a sta nisi?
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Radjen veliki servis pre manje od mesec dana. Cena 250e.
Potražite po forumu Dešin kontakt...
Pozdrav
p.s ruke su bile 60e ostalo su delovi...Znam da je u tom periodu bila akcija za set zupčastog u Delti/Fiat...(možda traje još danas).
Mrzi me sad da prevodim sa drugog foruma ali evo šta sam tamo napisao Englezima kod kojih je servis 450 funti:
"By comparison,
here in Belgrade (Serbia) that service cost 250e (60e for service and rest for parts) for my JTD mjet.
Warranties for Cambelt, and the pump is 60.000 km.
Cambelt kit 62e
Water pump 26,5e
Roller for pk belt (dont know how to translate) 17e
Motor Oil Selenia WR 37e
Oli Filter 6e
Air Filter 8e
Diesel Filter 18e
Clima Filter 16e
Service 60e
Prices are for unauthorized service that gives its guarantee as one of the best service in Serbia."
Potražite po forumu Dešin kontakt...
Pozdrav
p.s ruke su bile 60e ostalo su delovi...Znam da je u tom periodu bila akcija za set zupčastog u Delti/Fiat...(možda traje još danas).
Mrzi me sad da prevodim sa drugog foruma ali evo šta sam tamo napisao Englezima kod kojih je servis 450 funti:
"By comparison,
here in Belgrade (Serbia) that service cost 250e (60e for service and rest for parts) for my JTD mjet.
Warranties for Cambelt, and the pump is 60.000 km.
Cambelt kit 62e
Water pump 26,5e
Roller for pk belt (dont know how to translate) 17e
Motor Oil Selenia WR 37e
Oli Filter 6e
Air Filter 8e
Diesel Filter 18e
Clima Filter 16e
Service 60e
Prices are for unauthorized service that gives its guarantee as one of the best service in Serbia."
- stain
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd m-jet 16v
@cirko83 vracene u smislu vratio mi chovek skinute delove u kutiji 
btw pod nije sve zamenjeno mislio sam na valjda se to zove remenica ili kako vec, ali ona bi trebalo da se menja samo po potrebi, jedna je zamenjena a neka nije jbg sad ja ovako laicki dok objasnim,
u tih 300e je ushlo: svi kaishevi , vodena pumpa, filter ulja , vazduha, klime, ulje, neko chudo koje nemam pojma shta je (tu mi stoji u kutiji sa starim delovima), pogledacu tachno shta mi je napisao na rachunu ako ga nadjem pa cu da prosledim

btw pod nije sve zamenjeno mislio sam na valjda se to zove remenica ili kako vec, ali ona bi trebalo da se menja samo po potrebi, jedna je zamenjena a neka nije jbg sad ja ovako laicki dok objasnim,
u tih 300e je ushlo: svi kaishevi , vodena pumpa, filter ulja , vazduha, klime, ulje, neko chudo koje nemam pojma shta je (tu mi stoji u kutiji sa starim delovima), pogledacu tachno shta mi je napisao na rachunu ako ga nadjem pa cu da prosledim
- teske
Ima li jos neko neko iskustvo oko servisa i delova...takodje interesuje me koji mi servis preporucujete,ali onako drugarski?Ja sam iz Rume a dolazi u obzir i Sr.Mitrovica,Indjija,Novi Sad itd...
takodje osim ovoga interesuje me da li neko ima uputstvo za rukovanje Bord Komjuterom i svim komandama u ovoj alfi...kod mene je sve na Italijanskom,moze li se prebaciti na Engleski?
takodje osim ovoga interesuje me da li neko ima uputstvo za rukovanje Bord Komjuterom i svim komandama u ovoj alfi...kod mene je sve na Italijanskom,moze li se prebaciti na Engleski?
- boki76
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta Rosska 1.6 jtdm 2014.
Ex 147 1.9jtd 2003. - Lokacija: Beograd
Naravno da moze da se prebaci na engleski. Sa leve strane pored dugmeta za ponistavanje kilometraze imas dugme na kome pise mode i iznad i ispod njega imas + i - sa kojima ides gore i dole po meniju i tu ces naci gde da promenis jezik.
[/quote]takodje osim ovoga interesuje me da li neko ima uputstvo za rukovanje Bord Komjuterom i svim komandama u ovoj alfi...kod mene je sve na Italijanskom,moze li se prebaciti na Engleski?
Naravno da moze da se prebaci na engleski. Sa leve strane pored dugmeta za ponistavanje kilometraze imas dugme na kome pise mode i iznad i ispod njega imas + i - sa kojima ides gore i dole po meniju i tu ces naci gde da promenis jezik.
- Los
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
znam da je proslo povise vremena ali za ubuduce... ako hoces prema Novom Sadu onda je Simela tvoj covek. kad prolazis kroz sr. kamenicu pri izlasku sa leve strane... verovatno je i u prvih 5 problemskih servisa u srbiji.(pod problemskim mislim resava problemske kvarove) u mitrovici u obzir dolazi Stepancevic, Bojan(macvanska mitrovica), Pindula. cuo sam za jednog decka i tu iz rume ali da me upucas ne mogu da se setim...par ljudi iz sm je igrom slucaja bilo kod njega i imaju samo reci hvale... Na L mu je nadima kad se setim napisacu...
teske napisao:Ima li jos neko neko iskustvo oko servisa i delova...takodje interesuje me koji mi servis preporucujete,ali onako drugarski?Ja sam iz Rume a dolazi u obzir i Sr.Mitrovica,Indjija,Novi Sad itd...
znam da je proslo povise vremena ali za ubuduce... ako hoces prema Novom Sadu onda je Simela tvoj covek. kad prolazis kroz sr. kamenicu pri izlasku sa leve strane... verovatno je i u prvih 5 problemskih servisa u srbiji.(pod problemskim mislim resava problemske kvarove) u mitrovici u obzir dolazi Stepancevic, Bojan(macvanska mitrovica), Pindula. cuo sam za jednog decka i tu iz rume ali da me upucas ne mogu da se setim...par ljudi iz sm je igrom slucaja bilo kod njega i imaju samo reci hvale... Na L mu je nadima kad se setim napisacu...
- BanE147
- Garaža: AR 147 jtd 8v
- Los
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
da. inace niko ad navedenih nije spesijalozovan samo za alfe. napisao sam jer sam licno imao saradnja sa svima i kao musterija a i kao kolega... i sve jedan majstor-servis su pedantni i detaljni. zbog toga sam ih i naveo...BanE147 napisao:Jel to auto gas Stepancevic ili?
- BanE147
- Garaža: AR 147 jtd 8v
Nema veze ako nije specijalizovan bitno je da zna da ih opravlja