Interesuje me da li ima neko sa 2.0jts motorom ko bi hteo da malo eksperimentiše??
Da ne smaram- ajmo odma na stvar.. Imam problem sa 156icom 2.0jts, još od jesenas povremeno motor hoće da "zaštuca" na momenat. U početku je bilo stvarno retko pa nisam ni obraćao mnogo pažnje. U zadnja dva meseca sve češće ponavljalo i izbacivao mi je "motor control sistem failure" - na dijagnostici mi je prikazivao "missfire" prvo na drugom cilindru a sad na trećem... Svećice sam odmah zamenio, i proverio kablove (sve ok)
Po priči majstora (auto servis Luka) problem je najverovatnije u bombinama, kaže da je proveravao sa nekim električarom koji je rešio isti ovakav problem..
E sad, pošto set bombina za jts košta 24.000 a nisam 100% siguran da će mi rešiti problem, hoću da probam da na moj motor stavim ispravne bombine sa drugog jts motora da vidim hoće biti razlike tj hoće i dalje štucati ili ne... Ne znam koliko je realno da na ovaj način rešim problem, ali ako ima neko zainteresovan da mi pomogne ili ima drugu ideju nek mi se javi...