Porasli troskovi automobila za 450 evra

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Re: Porasli troskovi automobila za 450 evra

Sre Apr 13, 2011 3:14 pm

Svoju zemlju volim, volim i svoj grad.. volim svoj kraj, zgradu, park gde sam odrastao...
Ali ne volim lopovske vlasti koje vec decenijama uzimaju dusu i narodu i Srbiji..
Ne volim sto smo lud narod i umesto da motkama potamanimo gov... mi cutimo i igramo kako god oni da sviraju...
Za sve ovo nije kriva ni Srbija, ni neko drugi... krivi smo sami sebi jer smo dozvolili da do ovoga dodje !

A ovo je vec teska OFFcina...
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Sre Apr 13, 2011 4:35 pm

cirko83 napisao:ali naša ekonomija, zakoni i sve ostalo čime nam deru kožu, to me, kao i tebe ubija u pojam, a plate su nam i dalje jadne u odnosu na region i dalje.
E, te dve stvari treba razlikovati kad izjavljuješ da te je sramota što živiš u Srbiji i da ti se gadi naša država. :wave:
Na to sam i mislio kad sam to rekao. Sigurno nisam mislio na geografski polozaj Srbije ili koliko je Srbija tehnoloski razvijena :grin:
DogoArgentino napisao:Ne volim sto smo lud narod i umesto da motkama potamanimo gov... mi cutimo i igramo kako god oni da sviraju...
:podrzava
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Apr 13, 2011 11:04 pm

niko ne prica protiv Srbije, ali:

kad vidimo u drugim uredjenijim zemljama kako stvari funkcionisu, ne moze se izbeci odgovornost.

svima nam je smesno sto Ameri ljube "pruge i zvezde", ponosno pevaju himnu i vole svoju zemlju, a retko ko se zapita zasto je tako. SAD daje svom gradjaninu skoro SVE sto mu treba, kao zahvalnost za odanost i redovno placanje poreza. u SAD ljudi najvise mrze porez, ali ga svi placaju. jedino sto mrze vise od toga, mrze ljude koji ne placaju porez.
neke strane zemlje (koje takodje ponosno vole njihovi gradjani) drakonski kaznjavaju pocinioce prekrsaja, do zadnje pojedinosti u skladu sa godisnjim primanjima. skoro je bio u vestima primer biznismena koji je 15.000e platio neki smesan prekrsaj, koji inace kosta 50e.

te zemlje stite obicne gradjane.

Srbija zivi iskljucivo tako sto obicne gradjane dovodi na prosjacki stap, jer jedino obicni gradjani placaju sve sto treba. siromasniji slojevi nemaju, a bogatima se daje za pravo da ne placaju nista. eto, toliko je prosto.
napolje ne smete nikome da kazete odakle ste, krijete oznake BG i SRB jer ste automatski etiketirani kao "cetnik" i ratni zlocinac. Srbija nam nije dala nista. a uzima nam sve.

da kontriram Kenedija, ne treba da se pitamo sta mozemo da uradimo za Srbiju, vec sta Srbija moze da uradi za nas.

da mogu, sutra bih sa celokupnom rodbinom napustio ovaj brod ludaka. cisto da mi ne pisu neki "idi pa zivi negde drugde ako ti se ovde ne svidja". necu preterati ako kazem da 90% ljudi moje generacije misli tako.

situacija je kao da smo u posleratnoj zadruzi. uzmu nam sve, a onda dodju i po ono sto smo sakrili u slamaricu. a ko nije u zadruzi, oduzima mu se sva imovina.

fuj
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Sre Apr 13, 2011 11:34 pm

thinkof:
:good:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 13, 2011 11:44 pm

Ljudi, nije sve tako crno. Putovao sam malo po nekim zapadnjackim drzavama i jedini problem koji mi imamo ovde je taj sto se tek upoznajemo sa svim stavkama koje se naplacuju tamo negde "preko". U Shvici kada te oshinu za servis, teshko ostanes na nogama. U Americi kada prekrshish speed limit, upadas u njihov sistem kao potencijalno problematicna osoba koju drndaju na svakoj proveri. Ako te nahvataju sa flashom alkohola u kabini automobila, spavas u mardelju + kaznjavaju... U Londonu je ulazak u centar grada 13 funti, posmatra te nekih par hiljada kamera itd itd...

Deki, naveo si primer tog banalnog prekrsaja koji je covek platio 15k eur, a kosta 50e. Iskren da budem, meni se uopste ne svidja ta logika.

Ako rmbachim da bih zaradjivao vise u odnosu na nekoga ko zivi kao socijalni slucaj (jer na primer, tako zeli) i trosi novac nas poreskih obveznika, zasto bih ja placao 300 puta kaznu vise u odnosu na njega? -Em ga u neku ruku izdrzavam, em placam 300 puta vise.... Gde je tu demokratija? :scratch:

Tema ide u ofchinu dibidus. Jbga, tu smo gde jesmo i potrudimo se da nam bude sto bolje - druge nema (dok je ne bude).

:good:
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Čet Apr 14, 2011 12:27 am

Ako te nahvataju sa flashom alkohola u kabini automobila, spavas u mardelju + kaznjavaju...
tacno tako plus dobijas etiketu takozvanu DUI (driving under influence) posle koje bog nemoze da te spasi i naravno profesionalna voznja :bye: ikada u bilo kojoj ozbiljnoj kompaniji.
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Čet Apr 14, 2011 12:37 am

Odosmo u debeli off. :blush:
Nigde nije toliko sjajno, nismo jedini. Svuda ljudi na visokom položaju prolaze glatko, malobrojni su primeri kao ovaj koji je deki dao. Takođe, sistem jeste uređeniji skoro svuda nego kod nas i ljudi normalnije žive. Amerika jeste dala svojim građanima to što im je dala, ali sa druge strane je njihova politika normalnom čoveku blago rečeno odvratna. Ajde da bijemo neku zemlju da joj uzmemo naftu, da napravimo jednu za trgovinu svačega itd. jer smo moćni pa ćemo posle da im dajemo pomoć da nas vole. Mi smo samo pioni na mapi bolesnih umova koji su uvek vladali i sad vladaju planetom. Većina ovo ne želi da prihvati kao realnost ali nažalost jeste tako. Ima tu još mnogo toga da se kaže ali ovo nije mesto za to.
potpis
Korisnikov avatar
freedom
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 10:21 am

Čet Apr 14, 2011 7:49 am

kilson napisao:...nekoga ko zivi kao socijalni slucaj (jer na primer, tako zeli) ...
Zaista ne znam nikoga ko ŽELI da živi kao socijalni slučaj. :scratch:
A i ako ih ima obično su tamnije puti i voze motokultivator ili ogoljenu Dianu.

Poenta je na onoj ostaloj većini koja pošteno radeći (neki čak i dva posla)
jedva sastavljaju kraj s krajem.
E ta većina mora da izađe i da kukom, motikom, dizalicom, gedorom... :club: :fight_twak:
rastera bandu...
prilika propuštena pre deset i po godina
:(
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 7:59 am

poenta je i bila da covek zapravo zaista zaradjuje 300 puta vise od prosecnog, pa je srazmerna i kazna... usamljen slucaj, ali vredan pomena.
napolje jesu kazne drakonske ali upravo zbog toga svi voze po propisima, ali s druge strane - znaju da imaju i kvalitetne staze gde mogu da se potrkaju, plus da pomenem USA gde je gorivo dzabe...
sto se tice vecine koja vozi trezna i po propisima, takve kazne ih ne doticu.

zato, uopste nismo daleko u off-u, jer

poenta price je da ovde deru coveka koji
- sve placa sto traze
- ne pravi ni probleme ni prekrsaje
- placa troskove vezane za kola i sve oko njih koji su skoro 1:1 sa cenama u evropi (pricam o ovlascenim servisima)
- neretko placa kamate u bankama duplo vece, sa platom visetruko manjom od proseka u evropi
...

ocigledno neuskladjeno. ocigledno nepravedno za vecinu. sad kad smo se manje-vise doveli u red sto se tice voznje i svih placanja, ni to drzavi vise nije dovoljno. bedna drzava kojoj da svi damo sve sto imamo opet bi trazila jos. ovo je tek pocetak.

ako drzava pokusava da nam poruci da vozimo traktor, lozimo drva i zivimo na selu jer je to nivo za nas a sve ostalo je luksuz, dobro joj ide. setite se poreza na luksuz na mobilne telefone koje i ljudi koji preturaju po kontejnerima imaju i sve ce vam biti jasno. ne kaze se dzabe u poslednje vreme "i vazduh cemo da placamo". pri tom, nemamo nikakva prava, i dalje se strecamo kad vidimo policiju koja ne vidi da radi jer mi placamo porez vec radi da makne iz zasede neku crvenu preteci zatvorom, i gledamo da nikome ne bodemo oci...
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Čet Apr 14, 2011 8:56 am

thinkof:

I jos:

Dranje kroz osiguranje

BEOGRAD - Mali popusti, ogromne kazne!
Ako ste kojim slučajem komšiji razbili retrovizor kad ste izlazili s parkinga, prilikom sledeće registracije vozila platićete 50 odsto veće obavezno osiguranje. Za one koji ne znaju - razlog za to je primena bonus-malus sistema, koja stupa na snagu 1. septembra. Od tada će sve osiguravajuće kuće, prilikom zaključenja polisa od auto-odgovornosti, računati koliko ste imali incidenata u saobraćaju, od čega će zavisiti cena. Ako niste grešili, dobijate popust koji se povećava za pet odsto prilikom svake sledeće registracije.

S druge strane, kazne su znatno rigoroznije jer će i za najmanje „čukanje“ vozači plaćati 50 odsto više, a za tri nezgode u jednoj godini 150 odsto više od osnovne cene. A što je najgore, ako napravite tri prekršaja, biće potrebno da čak osam godina vozite bez prijavljenih šteta kako biste se vratili na početnu cenu, i još tri da steknete pravo na maksimalni bonus.

Iz Narodne banke Srbije, koja je prihvatila ovu odluku, kažu da se u sistemu neće voditi računa o težini nezgode, već samo o broju šteta, kao i da je trenutno nemoguće povećanje bonusa za vozače koji nisu napravili nijedan incident.
- Osnovni cilj ovog sistema je preventivno delovanje na smanjenje broja šteta. Sistem koji bi tretirao i iznose šteta bio bi nepotrebno veoma složen - kažu iz NBS.

U udruženju nemaju vremena za razgovor

U Udruženju osiguravača Srbije nisu imali vremena da odgovore na pitanja Kurira o bonus-malus sistemu. Dejan Cvijović, član ovog udruženja, rekao nam je da je vrlo zauzet i da nema vremena da nam objašnjava detalje, već nas je uputio da pročitamo obaveštenje koje je objavljeno na sajtu Narodne banke Srbije.

Bonusi bili do 60 odsto

Prema rečima Kurirovog izvora, ovakav sistem nije dobar jer je popust isuviše mali.
- Ako hoćemo da smanjimo broj nesreća, te mere bi trebalo da budu znatno oštrije, dok bi savesne vozače trebalo nagraditi. Podsećam da je nekad bonus bio i do 60 odsto - navodi naš izvor.

Kako će se plaćati

Bonus:
1. stepen - 15% - 8.500 (bez prekršaja tri godine)
2. stepen - 10% - 9.000 (bez prekršaja dve godine)
3. stepen - 5% - 9.500 (bez prekršaja godinu dana)

Normalan iznos:
4. stepen - 0% - 10.000

Malus:
5. stepen - 15% - 11.500
6. stepen - 30% - 13.000
7. stepen - 50% - 15.000 (jedan prekršaj)
8. stepen - 70% - 17.000
9. stepen - 90% - 19.000
10. stepen - 110% - 21.000 (dva prekršaja)
11. stepen - 130% - 23.000
12. stepen - 150% - 25.000 (tri prekršaja)

* Ako nije imao nezgode, osiguraniku se spušta jedan premijski stepen, a ako je bilo štete, on se kažnjava sa tri stepena za svaki prijavljeni štetni događaj
* Računica izvedena na primeru od 10.000 dinara
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 9:18 am

SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Čet Apr 14, 2011 9:20 am

cirko83 napisao: Danas sam bio na razgovoru za posao i trebalo bi da počnem da radim za neki dan za državni minimalac plus ako radim prekovremeno možda nešto više, eto koliko mi cvetaju ruže, ali to je moj problem.
Izvini, ali nekako mi je neverovatno da neko radi za drzavni minimalac, a pritom vozi 2 automobila, a jedan je od 4-5000 eur... naravno da ti verujem da ne lazes i da zaista radis za tu cifru, ali kako postizes da sa 16-17000 uopste vozis Alfu 156, a kamoli da je odrzavas u iole pristojnom stanju i da pored toga zivis?

Inace sto se tice situacije u drzavi, tako je kako je, nazalost, tesko je i ljudima koji rade za platu, a tesko je i (normalnim) preduzetnicima, jer se ne zna koga drzava vise opterecuje...

Najbitnije je da se sami trudimo da promenimo nesto, gledajuci iskljucivo svoje dupe i sopstvenu korist i korist ljudi koje volite, a ne to da li ce drzavi biti bolje od toga...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 9:35 am

bas u tome je poenta, kad drzava bude organizovana da bude mocna sita i jaka bice i gradjanima bolje. ukratko napisano, bolje biti socijalni slucaj u evropi nego doktor nauka u Srbiji...

'bem ti zemlju kojoj je zapad Bosna hahaha

(ovo nije politicka tema niti prica. ne pripadam nijednoj stranci, niti sipmatisem ijednu politicku opciju. ali, da je drzavni aparat totalno van kontrole nas obicnih gradjana, jeste)
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 9:54 am

Šta tek Bugari da kažu za svoj zapad? hahaha

Kod nas birokratija vlada i sve odluke se šteluju s jednim ciljem: održavanje aparata na naš račun. Ako hoćeš da otvoriš firmu i kreneš putem preduzetnika ni sam ne znaš koje sve procedure moraš da prođeš pa kad se još dodaju uplate raznih taksi za punjenje budžeta... :doh: A pri tome svi znamo za "obavezu pomaganja" raznoraznih velmoža u lokalnim vlastima.

Jbg, dok trpimo i pričamo znači da nam je dobro. ;)
Korisnikov avatar
Tomic

Čet Apr 14, 2011 10:07 am

kilson napisao:Deki, naveo si primer tog banalnog prekrsaja koji je covek platio 15k eur, a kosta 50e. Iskren da budem, meni se uopste ne svidja ta logika.
Meni bas to ima smisla. Jer ako bi coveku koji zaradjuje 300 puta vise od obicnog gradjanina, naplacivali kaznu kao obicnom gradjaninu, sta ga onda sprecava da ne nacini isti prekrsaj? Lik onda konta "imam para, mogu da placam kazne". Sa kaznom 300 puta vecom ce se zapitati i pripaziti seldeci put.
Korisnikov avatar
cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz

Čet Apr 14, 2011 12:50 pm

SHQ napisao: Izvini, ali nekako mi je neverovatno da neko radi za drzavni minimalac, a pritom vozi 2 automobila, a jedan je od 4-5000 eur... naravno da ti verujem da ne lazes i da zaista radis za tu cifru, ali kako postizes da sa 16-17000 uopste vozis Alfu 156, a kamoli da je odrzavas u iole pristojnom stanju i da pored toga zivis?
Prvo, ne vozim dva automobila, 33-ku vozi moj otac. Ako ti to bode oči mogu da je izbrišem iz garaže.
Drugo, imam suprugu i porodicu i pored ovog posla radim privatno na crno.
Treće, da li nekome moraju da cvetaju ruže da bi vozio i normalno održavao 156-icu? Ja sam moju kupio u odličnom stanju, odradio sam veliki servis, ulje i ostale sitnice što je trebalo i sad se vozim ko čovek normalno.
Četvrto, ostavi mi mail ako te toliko interesuje moja finansijska situacija, možda ti i pošaljem i ne razumem takve ljude koji zabadaju nos i vole da znaju kakav je tuđi život. Mene ne interesuje ni tvoja ni ničija finansijska situacija tako da, izvini na arogantnosti ali takvo je i pitanje.
potpis
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Čet Apr 14, 2011 1:40 pm

Ne ne ne ne govori mu svoje finansije, ali tebe treba prijaviti zbog stavke broj 2 "radim privatno na crno." :write: Iapk smo mi demokratski uredjena drzava hahaha
SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Čet Apr 14, 2011 2:56 pm

@cirko, samo opusteno, no hard feeling... daleko od toga da sam hteo da te uvredim, nadam se da bar volis to sto radis i da ce vremenom biti samo bolje i finsijski i u svakom drugom pogledu, da situacija bude takva da ljudi nece bezati preko da bi ziveli, a ne prezivljavali, jer ovaj zivot u Srbiji za mnoge je prezivljavanje... nije zivot ako imas krov nad glavom i sta da pojedes, zivot je kad taj zivot zivis punim plucima, kad mozes da kazes i da uzivas u zivotu, a ne da cekas prvi u mesecu i da racunas kako ces "potrositi" platu do sledeceg prvog... ja se nadam da ce nam svima biti bolje sto pre i da cemo moci da zivimo, a ne da prezivljavamo od prevog do prvog...

Sve najbolje i jos jednom, nisam hteo da uvredim ni tebe ni bilo koga drugog na forumu svojim postom :arflag
Korisnikov avatar
cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz

Čet Apr 14, 2011 6:41 pm

:good: :drink
potpis
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 6:43 pm

Tomic napisao:
kilson napisao:Deki, naveo si primer tog banalnog prekrsaja koji je covek platio 15k eur, a kosta 50e. Iskren da budem, meni se uopste ne svidja ta logika.
Meni bas to ima smisla. Jer ako bi coveku koji zaradjuje 300 puta vise od obicnog gradjanina, naplacivali kaznu kao obicnom gradjaninu, sta ga onda sprecava da ne nacini isti prekrsaj? Lik onda konta "imam para, mogu da placam kazne". Sa kaznom 300 puta vecom ce se zapitati i pripaziti seldeci put.
Znaci ako placa 300 puta vise od nekoga ko normalno zaradjuje, on moze npr. na izborima da glasa takodje 300 puta? Po cemu se ta osoba jos dodatno razlikuje? Sa Marsa je? Telesna tezina mu je 300 puta veca? Vozio je 300 puta brze od dozvoljene brzine?

Ovaj primer je klasicno izivljavanje uvijeno u pricu demokratije i mogu da se opkladim da je u pitanju Svajcarska ili Svedska.

Ja npr. radim dva do tri posla dnevno, radni dan mi je nekih 17 radnih sati i zbog toga zaradjujem 3x vise od proseka. To znaci da trebam da platim 150 eur kaznu za nevezan pojas???????????????????

Eto, nek se svako od vas ko zaradjuje vise od drzavnog proseka dobrovoljno prijavi za dvostruko placanje kazni - ja sigurno necu jer je to moj novac i "krvarim" za njega.

No comment!

A sto se tice sprecavanja ponovnog prekrsaja veruj mi da ti lagano, ako nastavis sa prekrsajima, skidaju kozhu sa ledja. Znam za slucaj nasilne voznje posle prethodno ispucanih poena, gde je palo oduzimanje automobila + dozvole + placanje lezarine za auto + ponovno polaganje. U tom slucaju se nakupilo oko 12k eur kazni i to je jedini pravican sistem. Sledeci prekrsaj bi bilo trajno oduzimanje automobila i slanje pod presu, dozivotna zabrana upravljanja vozilom... Zatvor itd itd...

freedom napisao:Zaista ne znam nikoga ko ŽELI da živi kao socijalni slučaj.
Skoknes na Zapad pa ces videti o cemu pricam.. Zivi kao socijalni slucaj i radi na crno, citaj muze drzavu i ne placa porez. U tom kontekstu je napisano. ;)
Korisnikov avatar
Tomic

Čet Apr 14, 2011 7:07 pm

kilson napisao:
Tomic napisao:
Znaci ako placa 300 puta vise od nekoga ko normalno zaradjuje, on moze npr. na izborima da glasa takodje 300 puta? Po cemu se ta osoba jos dodatno razlikuje? Sa Marsa je? Telesna tezina mu je 300 puta veca? Vozio je 300 puta brze od dozvoljene brzine?
Da ja zaradjujem brdo para i da mi je npr. kazna za parking ista koliko i obicnim gradjanima, nista me ne bi sprecilo da parkiram i na mestu za invalide, ispred bolnice, hidrofora. Boli me ako ce mi odneti auto, jer naravno, imam para da ga uzmem nazad. Ako bi mi kazna bila srazmerna mojim primanjima, onda bih razmislio, kako bih sacuvao novac. Covek koji ima para da plati kaznu 15k evra, nije malo iznad drzavnog proseka, vec "malo" vise.
Ja ne znam da li je sa Marsa ili ne, i da li moze 300 puta da glasa ili je tezak 300 kg, to me ne interesuje!
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2011 7:44 pm

Masis poentu potpuno. Na tom zapadu, sve kazne se vezuju za tvoju vozacku i kada lagano ispucas poene i poplacas te "smrtnicke kazne" krece silovanje sa lovom.

Paralela tome je da je covek napravio jedan prekrsaj za koji je morao platiti 15k eur. Na osnovi tvog stava, zakljucujem da si u tripu; " nek' mu pocrka sve zivo kad ima novca da plati kaznu od 15k eur. "

A taj covek za koga drzava ZNA da ima 300 puta vecu platu, sigurno placa i 300 puta veci porez. S' toga je njegov doprinos drzavi kao takvoj, 300 puta veci nego nekog prosecnog zaposlenog. Hajde mi onda odgovori, zasto je takav covek 300 PUTA VISE kriv u prici o kaznama?
milance
Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:12 am

Čet Apr 14, 2011 8:01 pm

Tomic I ja sam protivnik da taj ko radi vise i ima veca primanja placa vecu kaznu...Zasto?zbog cega?To sto sam se ja skolovao i usavrsavao ceo zivot,i drao dupe dok su drugi uzivali i seckali se po gradu sada treba da mi se naplati papreno...Lepo je Kilson rekao imas vecu kucu u strogom centru grada ili na nekoj atrkativnoj lokaciji platices 3X veci porez nego neko na periferiji,najnormalnija stvar.
A to sto si ti rekao ako imas da platis kaznu staces namerno na mesto za invalide govori o takvim osobama kakvi su ljudi.....Ja to nikada u zivotu nisam uradio,niti cu bez obzira vozio Alfu od 5000e i neki Ferrari od 105000e.Ili imas usadjenu kulturu i postovanje ili nemas....
Korisnikov avatar
Tomic

Čet Apr 14, 2011 8:27 pm

Ok, nebitno :drink
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Čet Apr 14, 2011 8:46 pm

Samo da ne uvedu taksu za radio kao obaveznu uplatnicu pri registraciji (bez obzira imao radio u autu u trenutku registracije). Fenomenalno koliko su bezobrazni jer ako ovo prođe onda stvarno jbg. Biće to dokaz da od lošeg uvek ima gore. :scratch:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”