Neću da menjam donje viljuške 147ce (ni novim ni tzv. "repariranim"), već samo sva četiri silena na njima. Problem je u što to u NS (Fiatino, Autoitalia...) ne može da se nabavi.
Ima li negde i šalju li poštom?
Sileni za donje viljuške 147ce...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Probaj da nazoves Ivana iz Jovanovca kod KG ako ima poslace ti postom...ja sam dobio kompletan prednji trap postom pre dve nedelje!
Ivan 063-84-21-471
Pozz
Ivan 063-84-21-471
Pozz
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Dušane kako 4
kad ima 3 silena i kugla.Silene ima u kit komercu ili ap sportu kuglu ne možeš da kupiš.Ako ti je sve to otišlo menja se cela viljuška.
- dusanGT
Kugla mi je, srećom, u dobrom stanju, kao i onaj silen do nje. Problem su unutrašnji sileni, a sva četiri su različita... U "Kit Komercu" ih čekam od januara, a u "AP Sportu" ih nemaju.
U međuvremenu sam zvao "EuroAuto" (NS, Temerinska 91) gde su obećali da će do sutra nabaviti te silene (nadam se da smo se dobro razumeli koji su u pitanju). Pored toga ukazali su na sledeći problem: postoje različite varijante donjih prednjih viljuški za 147cu i razlikuju se po prečniku silena. U jednom slučaju je Ø18, a u drugom Ø19.2, što prvi put čujem... Kad nabavim - opisujem detalje.
Re: Sileni za donje viljuške 147ce...
Hvala na sugestiji, ali... ne bih ništa "reparirano" - imam izvesnu rezervu zbog različitih iskustava ljudi sa foruma.alfamen napisao:Probaj da nazoves Ivana iz Jovanovca kod KG ako ima poslace ti postom...ja sam dobio kompletan prednji trap postom pre dve nedelje!
Ivan 063-84-21-471
Pozz
U pravu si, ali meni trebaju četiri "unutrašnja" (ona do šasije) silena - za svaku viljušku po dva.vnov napisao:Dušane kako 4kad ima 3 silena i kugla.Silene ima u kit komercu ili ap sportu kuglu ne možeš da kupiš.Ako ti je sve to otišlo menja se cela viljuška.

Kugla mi je, srećom, u dobrom stanju, kao i onaj silen do nje. Problem su unutrašnji sileni, a sva četiri su različita... U "Kit Komercu" ih čekam od januara, a u "AP Sportu" ih nemaju.
U međuvremenu sam zvao "EuroAuto" (NS, Temerinska 91) gde su obećali da će do sutra nabaviti te silene (nadam se da smo se dobro razumeli koji su u pitanju). Pored toga ukazali su na sledeći problem: postoje različite varijante donjih prednjih viljuški za 147cu i razlikuju se po prečniku silena. U jednom slučaju je Ø18, a u drugom Ø19.2, što prvi put čujem... Kad nabavim - opisujem detalje.
Alfa je stil... ostalo je status...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Kako god hoces...tvoja volja!
Ja sam posle pet dana menjao prednji trap a delove kupio u sop grupu! Cisto sumnjam da su kod ostalih trgovaca delovi do OO!
Pozz i sa srecom!
Ja sam posle pet dana menjao prednji trap a delove kupio u sop grupu! Cisto sumnjam da su kod ostalih trgovaca delovi do OO!
Pozz i sa srecom!
- dusanGT
Danas sam kupio silene ("unutrašnje") za donje viljuške i to u obe veličine (za Ø18 i za Ø20 ležišta) - dogovorio sam se sa prodavcem da vratim one koji ne pasuju. "Delphi" viljuške su, na primer sa Ø20 ležištima... Ne znam kakve su sada na mojo 147ci.
A u vezi sa izborom delova... Prosto nisam pametan - toliko se pričalo i o dobrom i o lošem lageru raznih prodavaca i zastupnika, o originalima i kopijama...
Na kraju - odluku o dobavljaču donosim i prema kvalitetu (ceni) i na osnovu mogućnosti eventualne reklamacije... Ako je dobavljač u NS, verujem da ću lakše da ostvarim prava koja ima kupac te vrste robe.
A u vezi sa izborom delova... Prosto nisam pametan - toliko se pričalo i o dobrom i o lošem lageru raznih prodavaca i zastupnika, o originalima i kopijama...
Na kraju - odluku o dobavljaču donosim i prema kvalitetu (ceni) i na osnovu mogućnosti eventualne reklamacije... Ako je dobavljač u NS, verujem da ću lakše da ostvarim prava koja ima kupac te vrste robe.
Alfa je stil... ostalo je status...