Moze li neko molim Vas da izmeri koliko je visoka 145 na pragu,prednjem braniku na najnizem delu(ko ima fabricko ogibljenje).Moja je spustena i ima niskoprofilne gume.Pretvrda je,na to se i navikavam jer lezi kao zmaj,kao da ima 5 tona,ali mi je mnogo niska,nemogu da je parkiram nigde,ulazim pod raznim uglovima i izvodim svakakve vratolomije da je ne zakacim,srce mi se cepa kad silazim s parkinga ispred zgrade i zaboravim se...Imam 15-ce felne i 195/50 gume.Da li moze da stane 195/55 ili moram da stavim 185/55? Mislim da cu definitivno morati da trazim druge opruge...
Hvala unapred
Ogibljenje 145
- bodran
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6ts 105ks 2001
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Izmericu ti ja veceras.195/55 r15 bi trebalo da stane
,e sad zavisi koliko je spustena

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
195/55-15 je fabricka dimenzija guma za 145 QV.
Jedini problem je sto je ta dimenzija gume preskupa,zato svi stavljaju 195/50-15.
Jedini problem je sto je ta dimenzija gume preskupa,zato svi stavljaju 195/50-15.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Dare,to su fabricke dimenzije,ali njemu nije fabricki spustena jbg. tko da mu to malo znaci.
Izmjerice Dule,a i ti Da$a izmjeri jer j ipak tvoja QV pa je malo teza i ima krace opruge.
Postoji varijanta da kupis neke posebne gumice u prodavnici auto djelova koje sluze za povecanje klirensa (visine auta od tla).Montiraju se tako sto podignes auto na dizalicu,i kad se opruge malo razdvoje,na najblizu pri tocku stavis 2. jednu naspram druge,i tako na svaki tocak.Podigne se auto za oko 1 cm (sto ni malo nije lose) a opet zadrzi vozne karakteristike jer i dalje imas sportske opruge.
Ovo ti je najjeftinije rjesenje,mislim da je jedna oko 2 eura.Postavio je moj drug na g3 gti,ali nisam vidio kako izgledaju te gumice.

Izmjerice Dule,a i ti Da$a izmjeri jer j ipak tvoja QV pa je malo teza i ima krace opruge.
Postoji varijanta da kupis neke posebne gumice u prodavnici auto djelova koje sluze za povecanje klirensa (visine auta od tla).Montiraju se tako sto podignes auto na dizalicu,i kad se opruge malo razdvoje,na najblizu pri tocku stavis 2. jednu naspram druge,i tako na svaki tocak.Podigne se auto za oko 1 cm (sto ni malo nije lose) a opet zadrzi vozne karakteristike jer i dalje imas sportske opruge.
Ovo ti je najjeftinije rjesenje,mislim da je jedna oko 2 eura.Postavio je moj drug na g3 gti,ali nisam vidio kako izgledaju te gumice.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- darko qv
Kolko god da mu je spustena 195/55 nece da kaci,al nista nije rijesio ako stavi malo vece gume.Il da nadje neke opruge od Juniora ili QV opet ce imati nizak auto,a lijepo ce da lezi,ili pro kit ko sto imam mi.Meni je to taman. 
- bodran
Hvala unapred druzedusan 145 kv napisao:Izmericu ti ja veceras.195/55 r15 bi trebalo da stane,e sad zavisi koliko je spustena
![]()
- bodran
Znam kako izgledaju te gumice video sam,ali kreten sam pa se nisam setio,znas kako kazu,covek nije glup samo nemoze da se setiSCHUMACHER napisao:Dare,to su fabricke dimenzije,ali njemu nije fabricki spustena jbg. tko da mu to malo znaci.
- bodran
Momci hvala na zalaganju,svaka informacija mi je bitna...jbg u ovoj rupiod grada ja imam jedini 145 i nemam gde da uporedim,a nesto moram da resim jer su ulice pravljene "namenski" za ladu nivu i traktore... 
- Ducero
Druze,ja sam dosao bukvalno mrtav sa posla.Ko zna sta biha ja izmerio po onom mraku
Sutra dobijas slike,sa merama
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Te gume što se ubacuju u opruge sam ja montirao pre dve godine na Alfi 33 pozadi kad sam išao na more. Bio mi nizak zadnji branik (sad je stock pa više nije) pa sam ih montirao zbog stvari da ne zakači i podiže više od 1 cm auto. Ima tih guma nekoliko vrsta, ove što sam ja montirao su ga podigle sigurno za 3-4cm i kad bude pun nazad drže da ne legne mnogo. Imaš ih u Nišu na auto pijaci sigurno. 
potpis
- darko qv
Dobra je to stvar.Nije lose.Meni je naprijed qv mnogo niska,jos mi branik nije najbolje upasovan,nema 10 cm od poda. 
- bodran
Ok,kad mozesdusan 145 kv napisao:Druze,ja sam dosao bukvalno mrtav sa posla.Ko zna sta biha ja izmerio po onom mraku![]()
- bodran
Re: Ogibljenje 145
cirko83 napisao:Te gume što se ubacuju u opruge sam ja montirao pre dve godine na Alfi 33 pozadi kad sam išao na more. Bio mi nizak zadnji branik (sad je stock pa više nije) pa sam ih montirao zbog stvari da ne zakači i podiže više od 1 cm auto. Ima tih guma nekoliko vrsta, ove što sam ja montirao su ga podigle sigurno za 3-4cm i kad bude pun nazad drže da ne legne mnogo. Imaš ih u Nišu na auto pijaci sigurno.
- bodran
Ja sam kod mene merio iz kanala ona prednja traverzna(poprecna ispod motora) je bukvalno jednu saku od asfalta,pa jos box motor,isprepletani auspusi koji vire ispod,jos nizi.Nazalast moracu da je dizem malo,ne moze ovako...a bas mi se svidja kako izgleda,ali nije funkcionalno.To mi je jedini auto,tako da se vozi svaki da,sjebacu ga....darko qv napisao:Dobra je to stvar.Nije lose.Meni je naprijed qv mnogo niska,jos mi branik nije najbolje upasovan,nema 10 cm od poda.
- Ducero
Evo mera

Mere:
1.prednji branik-12,5cm
2.zadnji branik-27,5cm
3.leva sajtna-22cm
4.prednji levi tocak-9cm
5.zadnji levi tocak-8,9cm
6.prednji desni tocak-9cm
7.desna sajtna-22cm
8.zadnji desni tocak 8,9cm
Meni su gume na autu, 185/60 r14
.Tako da i to uzmes u obzir.
Nadam se da ti je bar malo pomoglo.

Mere:
1.prednji branik-12,5cm
2.zadnji branik-27,5cm
3.leva sajtna-22cm
4.prednji levi tocak-9cm
7.desna sajtna-22cm
Meni su gume na autu, 185/60 r14
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
185/60 R14 578mm Duletove
195/50 R15 576mm Tvoje (razlika je 2mm u prečniku točka ili 1mm u visini auta)
195/55 R15 596mm
195/50 R15 576mm Tvoje (razlika je 2mm u prečniku točka ili 1mm u visini auta)
195/55 R15 596mm
potpis
- bodran
.Sutra prepodne radim a popodne merim i pravim planove sta uraditi
- bodran
Dule koji ti je ovo zadnji lonac mnogo mi se svidjadusan 145 kv napisao:Evo mera![]()
http://s4.postimage.org/1nhmmpyn8/Slika018.jpg[/img][/url]
Mere:
1.prednji branik-12,5cm
2.zadnji branik-27,5cm
3.leva sajtna-22cm
4.prednji levi tocak-9cm
7.desna sajtna-22cm
Meni su gume na autu, 185/60 r14.Tako da i to uzmes u obzir.
![]()
hocu takav !!!!!!!
- Ducero
To je orginalni nemacki dmt lonac,venus sport...a cuje se

Imas kod mene u temi vise slika.
Imas kod mene u temi vise slika.
- bodran
E pa ljudi ja sam izmerio.Auto mi je za 5 cm nizi od Duletovog...Vreme je da nesto preduzmem inace ostadoh bez kartera

- bodran
Danas sam namestio bosall zadnji lonac i auto mi totalno drugacije radi,smirenije...do sad nije imao zadnji lonac(tako sam ga kupio) vec neku cevku od srednjeg lonca i na kraju neku glupost ruznu umesto topa...Mnogo mrzim kad ljudi hoce nesto da naprave i upropaste ono sto je fabrika smislila.Ako ne mozes da ga napravis bolje i lepse ne diraj.Odoh na drugu temu ali sam morao da napisem svoje utiske...