...pojavi se na ekranu boardcompa kad se da kontakt, a prekidač za svetlo je u položaju "uključeno". Ako se posle toga oduzme kontakt, prekidač za svetla postavi u položaj "isključeno", pa zatim da kontakt, sve bude u redu.
Zašto se ovo dešava?
Immobilizer error na 147ci...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- nenad8448
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 77KW TNG
- Milan 166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
mozda je slab akumulator pa zbog ukljucenih farova pada napon koji registruje kao gresku.
- playerPA
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.4JTDm 209KS
Desava se i kod mene. Kao resenje pali auto sa ugasenim svetlima (ja sam pre dve godine stavio nov VARTA silverline akumulator)
- dusanGT
U međuvremenu su promenjeni neispravni čipoovi na bodycompu, pa ću da vidim da li se greška i dalje javlja...
Alfa je stil... ostalo je status...
- playerPA
gde si nosio komp na servis i koliko te izasla zamena neispravnih cipova?
- dusanGT
Popravka je koštala 60€, a majstor je autoelektroničar Srki - Novi Sad, Branka Radičevića 32.
- playerPA
- dusanGT
Srki je potvrdio ono što je već rečeno u ovoj temi - problem može da bude u akumulatoru - imam "Vartu" staru oko dve godine. Možda je tačna teorija o "prevelikom" akumulatoru i "premalom" alternatoru - ja sam pre dve godine kupio najveću "Vartu" koja je mogla da stane u kućište...
Inače, popravka bodycompa je rađena zbog nepravilnog rada stop svetala (ostanu stalno uključena posle par kočenja), pa bi eliminisanje greške sa immobilizerom mogla da bude nekakva "kolateralna korist"... Do sada se to nije pojavilo - ili zato što je bodycomp sređen ili zato što je akumulator (u vožnji) napunjen.
Inače, popravka bodycompa je rađena zbog nepravilnog rada stop svetala (ostanu stalno uključena posle par kočenja), pa bi eliminisanje greške sa immobilizerom mogla da bude nekakva "kolateralna korist"... Do sada se to nije pojavilo - ili zato što je bodycomp sređen ili zato što je akumulator (u vožnji) napunjen.