Pitanje za gume
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Zašto da ne. Npr. evo ja sam kupio auto sa novim P7 letnjim gumama sa kojim sam prešao 10.000km. Sad su polovne. Ovakve moje polovne su bolje redom od svih tih "novih" iz niže klase. Prosto je, sve performanse su bolje i duže će trajati...
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Jesu one bolje , mada je Pirelli kao guma cista plastika
Ali kada ih kupujes polovne tesko da ces naleteti na neku koja je presla 10k.
Ljudi pamet u glavu , guma glavu cuva , ne vozite auto na haubi ili pak na sedistu nego na gumi.Pored kocnica , najbitnije je da imate kvalitetne gume . Kad pocnes da kupujes polovne gume , bolje promeni auto , uzmi neki manji , jer onda nisi ocigledno sposoban da ga odrzavas kako treba.

Ljudi pamet u glavu , guma glavu cuva , ne vozite auto na haubi ili pak na sedistu nego na gumi.Pored kocnica , najbitnije je da imate kvalitetne gume . Kad pocnes da kupujes polovne gume , bolje promeni auto , uzmi neki manji , jer onda nisi ocigledno sposoban da ga odrzavas kako treba.
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Miqe je u pravu-bez nove gume nista
Citao sam par postova iznad da je Barum katastrofa,ali rekoh da pitam kakve su u poredjenju sa Unoroyal-om.
Znaci Uniroyal-definitivno.
Hvala na odgovoru.

Citao sam par postova iznad da je Barum katastrofa,ali rekoh da pitam kakve su u poredjenju sa Unoroyal-om.
Znaci Uniroyal-definitivno.
Hvala na odgovoru.

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Spacemaster
- Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed 2.0 - 150KS (2006 god.)
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Koga pitas? 

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Spacemaster
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Ako pitas za Uniroyal zasto mislim da je dobra-pa svi je hvale,pogotovo na kisi kazu da je dobra,pojma nemam,a i dosta vulkanizera mi je preporucilo upravo nju.
Nezahvalno je govoriti o gumi jer tu dosta utice u kakvom su stanju opruge,amorti itd. a za ove Michellin i ostale mi se ne daje 100 eura po komadu,necu da ih vjencavam pa da vozim na njima 100 godina.
Koje god da stavim,nece mi trajat preko 2 godine-sanse nema,tako da-ako neko ima da predlozi jos neku gumu nizeg cjenovnog ranga-bilo bi super
Nezahvalno je govoriti o gumi jer tu dosta utice u kakvom su stanju opruge,amorti itd. a za ove Michellin i ostale mi se ne daje 100 eura po komadu,necu da ih vjencavam pa da vozim na njima 100 godina.
Koje god da stavim,nece mi trajat preko 2 godine-sanse nema,tako da-ako neko ima da predlozi jos neku gumu nizeg cjenovnog ranga-bilo bi super
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- matovic
- Garaža: AR 159 1.9 jtdm SW
Kao sto rekoh, uglavnom dobijes to sto platis... a ja sam naucio odavno da guma glavu cuva
... ne racunam kapu 
P.S. Vrhunske gume mogu da traju i do 30k km... zavisi da li imas zimski/letnji set
Re: Pitanje za gume
Nisi nam rekao koje su dimenzije?SCHUMACHER napisao:Ako pitas za Uniroyal zasto mislim da je dobra-pa svi je hvale,pogotovo na kisi kazu da je dobra,pojma nemam,a i dosta vulkanizera mi je preporucilo upravo nju.

Kao sto rekoh, uglavnom dobijes to sto platis... a ja sam naucio odavno da guma glavu cuva

P.S. Vrhunske gume mogu da traju i do 30k km... zavisi da li imas zimski/letnji set

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Nema,a mozda i ima,jer ima jednu zimsku na kolima.
Uglavnom sve 4 su od razlicitog proivodjaca.

Nema,a mozda i ima,jer ima jednu zimsku na kolima.

Uglavnom sve 4 su od razlicitog proivodjaca.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ja sam kupio polovne Good Year ultragrip 7 za pozadi za zimu. Za napred sam uzeo nove Kleber kristal HP2. Ove polovne imaju šaru od skoro 7mm ravnomerno potrošenu i proizvodnja je iz 2007. ili 2008. (ne znam tačno,mrzi me da sad gledam) i ne da drže zadnji deo po snegu nego sam zbunjen. Lik kod koga sam ih uzeo dovozi gume iz Austrije i mogu se naći baš dobre polovne gume koje nisu stare i sa dubokom šarom.
Ja sam uvek, normalno za nove kvalitetne gume ali zbog čega neko ne bi kupio takvu gumu koja je , recimo 2009. malo istrošena, nije kriva i košta 20-25 evra? Jeste da se baš takva teško i nađe, ali ih ima. Sigurno je bolja od nekolicine novih iz slabije klase, a skoro isto će i trajati kao ove pomenute.
Ja sam uvek, normalno za nove kvalitetne gume ali zbog čega neko ne bi kupio takvu gumu koja je , recimo 2009. malo istrošena, nije kriva i košta 20-25 evra? Jeste da se baš takva teško i nađe, ali ih ima. Sigurno je bolja od nekolicine novih iz slabije klase, a skoro isto će i trajati kao ove pomenute.
potpis
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Evo da se i ja umešam malo u diskusiju.Pogrešno je shvatanje da polovne premium gume su definitivno bolje od novih iz ekonomske klase,Možda da ste ih vi vozili i znate kako i koliko su vožene...Polovna guma je uvek kocka,jer ta polovna guma je možda bila par meseci u magacinu (bolja varijanta) a možda u nekoj šupi ili čak i na suncu,ona možda na oko izgleda kao nova ali netreba zaboraviti da guma u sebi ima dosta organskih sastojaka koji vremenom i upotrebom menjaju svojstva...
E sad kada sam tražio gume našao sam ovaj sajt sa testovima ponekih guma i iskustva vozača sa njima:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Vredi pogledati šta kažu ljudi u svetu gde nisi toliko pristrasni prema premium brendovima kao ovde kod nas.Ako znate još za neke slične sajtove upišite.
E sad kada sam tražio gume našao sam ovaj sajt sa testovima ponekih guma i iskustva vozača sa njima:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Vredi pogledati šta kažu ljudi u svetu gde nisi toliko pristrasni prema premium brendovima kao ovde kod nas.Ako znate još za neke slične sajtove upišite.
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Sad me bacate u nedoumicu da li ista valjaju ove gume do 60eura po komadu
Imao sam prilike da vozim moju Alfu na novim Nankang ns2 ili tako nesto,koju svi pljuju,bio sam prezadovoljan njima,auto je lezao kao na sinama,a cak sam ih i po snijegu vozio i bio sam zadovoljan-e sad,ne znam,mozda sam ja predobar vozac,pa te nedostatke guma kompenzuje moj talenat
Ja isto mislim da sve te gume moraju proci odredjene testove prije nego ih puste u proizvodnju i mislim da su sve manje-vise dobre i ne postoji guma koja odlicno radi u svim uslovima (kisa,snijeg,suvo,+/- temperature itd...),tako da se odlucis sta ti najbolje odgovara i kupujes.
A ima i jedna izreka koja kaze :"Rdjavom ku*cu i dlake smetaju".
A i mi sad tu nesto kenjamo,a 80% nas se vozi na gumama nekih QLKDFHČALN-proizvodjaca.
Takve su mi dosle sa felnama kad sam ih uzeo,a zavrsavaju posaodarko qv napisao:![]()
Nema,a mozda i ima,jer ima jednu zimsku na kolima.![]()
![]()
Uglavnom sve 4 su od razlicitog proivodjaca.![]()
![]()

Sad me bacate u nedoumicu da li ista valjaju ove gume do 60eura po komadu

Imao sam prilike da vozim moju Alfu na novim Nankang ns2 ili tako nesto,koju svi pljuju,bio sam prezadovoljan njima,auto je lezao kao na sinama,a cak sam ih i po snijegu vozio i bio sam zadovoljan-e sad,ne znam,mozda sam ja predobar vozac,pa te nedostatke guma kompenzuje moj talenat

Ja isto mislim da sve te gume moraju proci odredjene testove prije nego ih puste u proizvodnju i mislim da su sve manje-vise dobre i ne postoji guma koja odlicno radi u svim uslovima (kisa,snijeg,suvo,+/- temperature itd...),tako da se odlucis sta ti najbolje odgovara i kupujes.
A ima i jedna izreka koja kaze :"Rdjavom ku*cu i dlake smetaju".
A i mi sad tu nesto kenjamo,a 80% nas se vozi na gumama nekih QLKDFHČALN-proizvodjaca.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Tacno.Ja imam Sportivu na kolima,sve 4 iste,ja ih kupio.Kladim se da skoro svi ovdje nisu ni culi za tu marku,a nisam ni ja,dok mi drug vulkanizer nije dao preporuku.I ja sam full zadovoljan njima,a imao sam Michelin Pilot Sx prije njih.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- interceptor
Ja sam na prošlim kolima imao prvo Nexen (kupio nove) a posle išao da kupim ponovo ali uvoznik je nestao pa sam odrešio kesu i uzeo Vredestein hi-trac koje su uzgred bile skoro duplo skuplje, razlika je bila jedva primetna i to samo po velikoj kiši...Jedino što Nexen Korejske gume su bile baš mekane pa se malo više trošile ali su zato dobro držale za asfalt.
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Da,kineski i koreanski proizvodjaci uglavnom pribjegavaju meksoj komponenti guma da osiguraju dobro drzanje u krivinama,a imaju i dosta dobru saru za odvodjenje vode ispod tocka,tako da-OK su u glavnom.
Ne kazem ja-ne takmici se Pirelli u F1 dzabe,ali nama koji auta koristimo u nekim "normalnim" uslovima,dakle nista trke itd,dobre su i ove jeftinije.
Ne kazem ja-ne takmici se Pirelli u F1 dzabe,ali nama koji auta koristimo u nekim "normalnim" uslovima,dakle nista trke itd,dobre su i ove jeftinije.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- matovic
- Garaža: AR 159 1.9 jtdm SW
Pitas i dajes odgovor na istoSCHUMACHER napisao:Da,kineski i koreanski proizvodjaci uglavnom pribjegavaju meksoj komponenti guma da osiguraju dobro drzanje u krivinama,a imaju i dosta dobru saru za odvodjenje vode ispod tocka,tako da-OK su u glavnom.

- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Da,ali rekoh da cujem jos necije misljenje 

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Imam dobra iskustva sa Kleber Dynaxer HP2, a verujem da je HP3 jos i bolji. Cenom su tu negde sa Hitrisom, a mislim da je kvalitetnija guma.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
Toyo T1R - po meni vrhunska guma!!!
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
slazem se u potpunosti za toyo t1r! imao sam 17" i sad 18'ice i prezadovoljan sam,prava -sportska gumamad-max napisao:Toyo T1R - po meni vrhunska guma!!!

- interceptor
Verujem da je tako ali u tom cenovnom rangu je izbor tako veliki da ima mnogo vrhunskih guma...mad-max napisao:Toyo T1R - po meni vrhunska guma!!!
- Spacemaster
El čuo neko za GREMAX proizvođača, na ovo sma naleteo danas, cena je svemirska, ali verujem da su gume bulja...
http://www.auto-gume.rs/shop/page/1/t/G ... t_dir/ASC/
... oko 9k jedna 215/45/17
http://www.auto-gume.rs/shop/page/1/t/G ... t_dir/ASC/
... oko 9k jedna 215/45/17
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
ja bi to zaobisao u sirokom luku... imam neku foru za gume bez pdv-a (valjda jos uvek) tako da nadji nesto oko 12.000 pa ce da dodje na isto kad odbijemo harac...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- Spacemaster
To bi bio pozamašan harač da se skine u ova teška vremena, može na pm kako t0 da izvedem
?