problem na alfi 155

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Re: problem na alfi 155

Pet Mar 04, 2011 11:23 pm

Mislio sam da meriš napon sonde da bi znao da li smeša bogata ili siromašna. Naravno da će raditi i bez nje ali nikad kako treba, ako je neispravna onda je bolje da je otkačena nego zakačena.

Flavio, brate, druže, nemoj davati savete sa ja mislim ili koliko se sećam tako da sprži sondu :)

Kod tih običnih što vi imate dve bele su za grejač sonde, crna je signal a siva je minus od signala.
Unimer staviš na crnu, zabodeš iglicu odnazad u džek a minus negde na motor bilo gde. Sondaje mnogo brža od toga što unuimer može da pokaže ili daleko brža od toga što Flavio kaže ali može da se vidi da li je preko ili ispod 0.5 volti. Opseg je 0 do 1 volt, ispod pola nema goriva preko pola ima viška goriva.

Ventile ne moraš podešavati ali možeš skinuti deklu i proveriti zazor bar da znaš.

Za falš vazduh oko dizni ili bilo gde možeš upotrebiti acetilen ako imaš od koga ili butan iz bočice za upaljač i na kraju i start sprej, prskaš bilo šta od toga oko sumnjivih mesta i vidiš da li se motor guši ili ne.

U nedostatku bolje metode za kablove a može se izmeriti otpor dobrim unimerom, može se upotrebiti prskalica za prozore ili tako nešto, otmi ženi i rasprši maglu iznad kablova, ako zatrokira biće ti jasno, ako budeš radio na tamnijem mestu biće ti još jasnije :)

Povadi svećice i pregledaj (ne moraš odmah kupovati nove) videćeš razliku u boji tamo gde ne radi dobro, mogao bi i da ih slikaš, dosta se vidi po svećicama kako su radile. Pre vraćanja, alkohol, pranje, čišćenje i podešavanje zazora. Iridijumske se ne diraju (zazor) koliki god da je...

Pregledaj keramiku, ako kabel preskače ostaje trag na keramici a i u kablu unutra na tom delu gde se utačinje na svećicu...
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Sub Mar 05, 2011 12:01 am

OMP napisao: pa jbg kad je spao kabl sa jedne auto katastrofa radio i na 3 cilindra tako da ako rikne jedna svecica auto radi lose, i meni je cudno, sta koj q ima onda dve svece po cilindru kad ne moze sa jednom da radi lepo :D
Ček malo :scratch: ti si namestio kabal pa probao sa raskačenim komutatorom
ako je taj kabal koji je spao sa te druge bombine koju nisi raskačinjao
onda bi se složio sa Gilom da je u pitanju komutator :this:
Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sub Mar 05, 2011 12:03 am

Uvek prvi koji zvekne je onaj dostupniji, do maske :)
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sub Mar 05, 2011 1:16 am

Tiho, nisam te najbolje razumeo ali prvo sam utako kabl koji je spao jer sam to prvo video kad sam skinuo onaj poklopac pa onda posle skidao dzek sa komutatora da vidim sta se desava, a kabl nije spao sa bobine nego sa svecice, a komutator cu ponovo proveriti kad je vruc motor i kad slozi bolje rad.
Uvek prvi koji zvekne je onaj dostupniji, do maske
pa jbg pametan auto, da nam olaksa posao oko zamene :D
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
OMP

Sub Mar 05, 2011 1:23 am

Dora, sondu zasad ostavljam po strani i ona definitivno mora nova, znam da je bolje otkaciti neispravnu sondu nego da radi se njom.

ovo za fals vazduh sam od prilike znao da moze na taj nacin da se ispita ali nisam znao kojim tacno hemijama tj sredstvima :D nije losa ideja za probati :rolleyes:
ovo za kablove i prsklaicu nisam znao, dobra fora :D mada mogu da odem kod drugara koji je elektricar pa ih premeri unimerom, mada ni to ne znam kako se radi ali znace vec on kako :rolleyes:

aj videcu da skinem i uslikam svecice sutra pa ako moze po njima da se vidi kakve su super, ja sam ih gledao skoro i meni deluju ok na oko mada nisam nesto strucan da ocenim jer su ove golden lodge sa 4 mala pipka i nemaju stelovanje zazora a ovako koak sam video svi pipci su ok kao i elktroda ne znam :rolleyes: , klasicne svecice sa jednim pipkom znam da ocenim kakve su a kod ovih nisam nesto cudno provalio :rolleyes:
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Sub Mar 05, 2011 9:36 am

Probaj i ovo , na tom klipu gde je spao kabal
prvo skini taj kabal što je spao pa vidi šta se dešava
pa onda skini onaj drugi kabal koji nije spao pa vidi dal će biti kakve razlike ;)

Po povratku iz Milana smo na pumpi menjali oba komutatora ;)
jes malo usko ali može , ima sigurno i koja slika hahaha hahaha
Slika
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Sub Mar 05, 2011 10:18 am

OMP napisao:Dora, sondu zasad ostavljam po strani i ona definitivno mora nova, znam da je bolje otkaciti neispravnu sondu nego da radi se njom.

Muvi kad otkineš sve noge, postane gluva... U cilju pomoći treći put, nije bitno da li ćeš je menjati sem za tvoj novčanik ali je bitno da prvo utvrdiš da li je stvarno crkla ili ne a drugo to što sam napisao da je probaš je bitno zbog utvrdjivanja da li je problem sa gorivom ili strujom.
Ako ćeš menjati sve redom, čemu onda ova pisanija uopšte...
Korisnikov avatar
OMP

Sub Mar 05, 2011 11:09 am

ok nisam te skontao odmah, aj videcu da je izmerim samo da nadjem dobar unimer,imam neki ali ne znam dal je dobar :rolleyes: znaci da je prikacim sad(dzekove) i upalim auto pa merim onako kako si mi rekao, jel bitna radna temperatura motora i jel merim na leru samo?
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Sub Mar 05, 2011 12:01 pm

Sonda ne radi ispod 300 stepeni, ali možeš početi odmah da je meriš. Nije bitno koliko je dobar unimer, svakako neće pokazati kako treba jer je svaki prespor, to što vidiš na njemu desilo se u prošlom veku ali je dovoljno za orijentaciju, meri na leru, na nekom srednjem gasu i na naglom dodavanju gasa. Bitno je da ima promena ispod 0.5 volti i iznad, Ako to radi bilo kada onda je ispravna a ako ne radi u nekim fazama merenja, pokazuje 1 ili 0 onda tada imaš viška ili manjka goriva.
470 milivolti je idealna smeša i to je prosek ali to ne možeš videti na unimeru.

Čak i ako je ne prikopčaš trebala bi da radi i bez grejača kad se izduvni gasovi malo zagreju... To se dogodi posle minut dva najviše.
Korisnikov avatar
OMP

Sub Mar 05, 2011 12:28 pm

ok hvala probacu kasnije a videcu i svecice da uslikam pa ako mozes nesto da provalis na osnovu slika super ;)
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Ned Mar 06, 2011 1:19 pm

Ima li nešto novo?
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 06, 2011 1:23 pm

jok, nasao sam jednog pouzdanijeg majstora za dijagnostiku, koji radi dosta italijana a uglavnom fijate, pa cu otici ovih dana, javljam se kad bude bilo nesto novo ;)
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Sre Mar 09, 2011 11:48 am

Evo ovako dve stvari me muče.Prva stvar je da mi zadnja vrata jako škripe kada ih otvaram i to u delu gde je graničnik.Prskao sam graničnik i u otvor gde se nalazi i WD-om i Silikon sprejem,ali ništa ne vredi.
Pitanje je čime podmazati,jer mi izgleda ne gine da skidam tapacirung.

Drugo pitanje je malo ozbiljnije i tu mi treba neki User ili instrukcija kako da skinem komplet komandnu tablu ili još bolje onaj deo gde su otvori za klimatizaciju kod šoferke.
Naime kada prelazim preko udarnih rupa,ta plastika sa otvorima iritirajuće škripi i lupa (kao da je razlabavljena).
Na slici sam obeležio koji deo plastike je u pitanju,pošto vidim da je taj deo posebna ,odvojena celina od ostalog dela table i samo taj deo proizvodi cvrčke.
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Sre Mar 09, 2011 12:51 pm

Otvori vrata skroz pa probaj nekim uljem da podmažeš pa ih zatvori o otvori odmah nekoliko puta da se naulji i onaj deo kojem ne možeš da priđeš unutra. Ja sam na 33-ci tako rešavao škripanje. Ovo drugo ne znam, a nisi stavio sliku kao što si napisao
potpis
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Mar 09, 2011 1:08 pm

probaj ovo za granicnik / sarku (mast u spreju):
Slika

*cvrcci nikad ne znas odakle tacno dolaze, malo se manje uzbudjuj oko toga za pocetak pa ces ih lakse naci i eliminisati. u suprotnom ces rasturiti ceo kokpit :D
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 09, 2011 1:17 pm

Evo ti, Interior trim :)

Siđi dole na parking da ti dam extra mast u spreju, kad budeš došao kolima :)
Korisnikov avatar
OMP

Sre Mar 09, 2011 3:05 pm

i meni skripala zadnja vrata pa sam ih naprskao prvo nekim loctite odvijacem a onda dodao ulje i nema da skripnu ;)
i meni skripucka i pucketa ta plastika kod soferke ali mi ne pada na pamet da se zezam oko toga
Korisnikov avatar
G0XY

Sre Mar 09, 2011 3:33 pm

Baš sam debil,evo slike

Slika
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Sre Mar 09, 2011 3:38 pm

Ne treba slika. Svi znamo šta škripi na 155 hahaha
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Mar 09, 2011 6:34 pm

ja malopre pustio muziku jace kad sam vozio do posla i - vise nista ne skripi! :D
Korisnikov avatar
G0XY

Sre Mar 09, 2011 6:49 pm

Hvala na pomoci hahaha
Korisnikov avatar
OMP

Sre Mar 09, 2011 6:52 pm

inace ta plastika je bas shit, kod mene i ispucala na vise mesta pa nije ni cudo sto proizvodi zvukove, mada nije to nista strasno i nepodnosljivo ne znam u kojoj meri je kod tebe goxy i dali vredi cimati se oko toga i rasturati sve :rolleyes:
mene vise nervira jedan zvuk skripucakanja koji dolazi negde iz B stuba tj one plastike koja maskira pojas, sve sam rasturao, cackao, dotezao, podglavljivao, izlorao i nista, pa sam i digao ruke na kraju :glare:
Korisnikov avatar
G0XY

Sre Mar 09, 2011 9:13 pm

Jesi li siguran da je u B stubu,mozda ti skripucka keder na vratima ili prozoru.Meni se to isto desavalo u toku voznje i nije B stub.Provalio sam tako sto sam jednom izludeo i otvorio vrata u voznji...kad ono prestade :grin:
Inace meni to unistava nervni sistem i ima skroz da raskantam sve,pa makar ne vracao nista,necu vise da trpim to skripanje :banghead:
Korisnikov avatar
OMP

Sre Mar 09, 2011 9:45 pm

siguran sam da je negde u B stubu, nema sumnje, i to negde u visini glave taman na uvce :D nesto oko onog za podesavanje visine pojasa ali rasturao sam sve i nisam nasao problem
Korisnikov avatar
G0XY

Sre Mar 09, 2011 10:09 pm

Dodje mi da pucam u tablu :banghead:

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”