Reparacija viljuski 145 ts
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Mogu li sam da zamjenim caure tj lezajeve ili ti selene na viljuskama na 145?
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Možeš, ali teško bez prese. Ja sam menjao sa zetom na 33-ki. Izvadili smo stare silene lako, a kad smo trebali nove da ubacimo, činilo nam se kao da su veći od starih u prečniku i ubacili smo ih pomoću ručno pravljene prese i to ne baš lako. Drugačije i ne može. Malo je nezgodno, ali ako imaš alata probaj, ništa te ne košta 
potpis
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
problem je skinuti stare,ali najjednostavnije je spalis stare,obrusis pertl na vecem silen bloku,sekacem skines sajbnu,svuces spoljnu cauru a unutrasnju iskucas na nakovanj ili na veci cekic i skines
nov silen blok kad stavljas navuces prvo sajbnu i velikim cekicem nakucas,treba dobro udarati ali pazi da ne iskrivis spoljnu sajbnu,mada i ako je savijes moze sekacem posle da se ispravi,ali pazi kako je okreces,levi silen blok na levu stranu i moze da se okrene za 180% ako pogresis,mozes da ga bacis ali istim redosledom ga skidas kao i stari
mozda ti nije bas najjasnije ali nemam slike redosleda,mada se to sve na presi skida mnogo brze i jednostavnije,treba tresa sa dva stuba koja je sredinom otvorena pa se podmece popreko,pa moraju i specijalni dvodelni alati koji se srafe za izbijanje i to sve naprviti kostace te najmanje tri para novih viljuski sa zamenom
nov silen blok kad stavljas navuces prvo sajbnu i velikim cekicem nakucas,treba dobro udarati ali pazi da ne iskrivis spoljnu sajbnu,mada i ako je savijes moze sekacem posle da se ispravi,ali pazi kako je okreces,levi silen blok na levu stranu i moze da se okrene za 180% ako pogresis,mozes da ga bacis ali istim redosledom ga skidas kao i stari
mozda ti nije bas najjasnije ali nemam slike redosleda,mada se to sve na presi skida mnogo brze i jednostavnije,treba tresa sa dva stuba koja je sredinom otvorena pa se podmece popreko,pa moraju i specijalni dvodelni alati koji se srafe za izbijanje i to sve naprviti kostace te najmanje tri para novih viljuski sa zamenom
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- darko qv
Moram ovo sam nekako da odradim,jer ce majstori da me oderu ako mi oni ovo budu radili.
Jer,pored ovih selena,mijenjaju se solje,Eibach pro-kit opruge i krajevi balans stangle.I jedna manzetna.Majstor ja mislim minimum 100e za ovo.
Jos jedno pitanje,moze li se podijeliti letva dolje na krajevima i produzecima?Nije mi isti ajnslag,zato mi pucaju manzetne.

Jer,pored ovih selena,mijenjaju se solje,Eibach pro-kit opruge i krajevi balans stangle.I jedna manzetna.Majstor ja mislim minimum 100e za ovo.
Jos jedno pitanje,moze li se podijeliti letva dolje na krajevima i produzecima?Nije mi isti ajnslag,zato mi pucaju manzetne.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
posto krajevi spona odgovaraju od raznih fiata,moguce da je sa jedne strane ubacena neka od tih 5-6 modela razlicitih duzina,pa je onda nekako nastelovano
izmeri duzinu spona i pogledaj koliko navoja ima iza jedne a koliko iza druge ako je iza spona duze od 20mm navoja onda je jedna od njih ili cak obe kratke
tipo,tempra,uno,fiorino,155.145.146,sve su slicne ali se razlikuje i do 20mm
krive,prave,kruve u S
izmeri duzinu spona i pogledaj koliko navoja ima iza jedne a koliko iza druge ako je iza spona duze od 20mm navoja onda je jedna od njih ili cak obe kratke
tipo,tempra,uno,fiorino,155.145.146,sve su slicne ali se razlikuje i do 20mm
krive,prave,kruve u S
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- darko qv