Jedno pitanje koje bi verujem mnoge zanimalo :)
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Jedno pitanje koje bi verujem mnoge zanimalo :)
Zna li neko kako i da li je moguce srediti skripu plastike u 156, najvise se odnosi na tapacirunge na vratima. Od ovog vruce-hladno pocelo da skripi na svakoj neravnini. Imam neku ideju da celom duzinom gde se dodiruju vrata i tapacir zalepim gumu, sad pitanje dal bi ista pomoglo?
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Re: Jedno pitanje koje bi verujem mnoge zanimalo :)
I meni znatno škripi plastika po ovoj hladnoći,mislim da ne mora guma nego bi mogla i ona tekstilna izolir traka,ali neka baš kvalitetna.O gumu isto nekad hoće da zaškripi.
A Man's Got to Know His Limitations...
- StefanMih
- Garaža: 156 JTD, 33 Racer, Panda 750
Najvishe skripi sama instrument tabla i to je poznat "problem"....Treba je skinuti kompletnu i na mjestima dodira s konstrukcijom o koju je okachena postavite neshto shto ce upijati viracije itd. Ni to nece rijeshiti problem, oce smanjiti ali i dalje ostaje da je plastika ne previshe kvalitetna i da sama ona krcka 
Meni ne smeta, ne obracam pazhnju na to
Meni ne smeta, ne obracam pazhnju na to
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ne smeta ni meni, to je Alfa. Kad je zgazim 200 na autoputu to sve shusti oko mene, krv da ti provri... 
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Kod mene čudno, ali ne škripi ništa. Ponekad se samo čuje neka plastika na suvozačevim vratima, ali i to retko. 
potpis
- Sone Bg
Pa to jeste, ali ja predezno vozim po gradu, a i mnogo vise volim kad cijem samo motorSauriann napisao:Ne smeta ni meni, to je Alfa. Kad je zgazim 200 na autoputu to sve shusti oko mene, krv da ti provri...
- Sone Bg
Moze i to ali vise slojeva da bude malo deblje da amortizuje udarce. Ima i onih mekih silikonskih guma za prozore mozda bi one zavrsile posaoG0XY napisao:I meni znatno škripi plastika po ovoj hladnoći,mislim da ne mora guma nego bi mogla i ona tekstilna izolir traka,ali neka baš kvalitetna.O gumu isto nekad hoće da zaškripi.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
I sam dosta razmisljam o tome. Nekoliko cvrcaka sam uspeo da ubijem, ali generalno da se sanira problem, mislim da bi trebalo mnogo posla. Kompletno skidanje table i tapecirunga, pa ubacivanje, kao sto rece Goxy, duplo lepljive debele trake koja je pomalo gumirana. Verovatno je i dosta srafova popustilo od ovih nasih puteva. Nije to problem samo sa Alfom. Auto kad stigne iz inostranstva, obicno je prilicno utegnut, ali posle nekog vremena sve se to ovde rastrese.
Ima nesto na tu temu ovde --- http://www.alfa156.net/ Levo u meniju - Tips, pa Dashboard noise.
Ja tesko mogu da se pomirim sa cvrcima i rado bih usao u pricu da se to sanira.
Ima nesto na tu temu ovde --- http://www.alfa156.net/ Levo u meniju - Tips, pa Dashboard noise.
Ja tesko mogu da se pomirim sa cvrcima i rado bih usao u pricu da se to sanira.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Šalu na stranu, ja namerno ne ubacujem muziku kako bi uzivao u voznji, bilo to zvuk motora, skripa guma, zujanje automobila koja ostaju iza mene ili zvizdanje vetra pri 200+km/h
Tako i moj GTV kada stojim na parkingu!cirko83 napisao:Kod mene čudno, ali ne škripi ništa. Ponekad se samo čuje neka plastika na suvozačevim vratima, ali i to retko.
Šalu na stranu, ja namerno ne ubacujem muziku kako bi uzivao u voznji, bilo to zvuk motora, skripa guma, zujanje automobila koja ostaju iza mene ili zvizdanje vetra pri 200+km/h
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
niko se skoro nije oglasio,al cisto da pitam,da li je neko uradio nesto povodom skripanja plastike....
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
imam alfu 164 2.0v6t i nemam nikakvih cvrcaka
ali sam pre nje imao hondu prelud koja je htela da skripuce na vratima dotezanje safova nije pomoglo cak mi je i pojacalo skripu tako da sam uzeo toatnu mast i namazao u tankom sloju izmedju tapacirunga i vrata mozda se nekome resenje nece uciniti elegantnim ali je resilo trajno problem barem dok je honda bila kod mene 2.5 god