Baš gledam ovaj papir za doplatnu kartu, koja je ono smejurija, uplatnica je štampana na cirilici,a oni su podatke pisali na latinici. Juče sam na radiju slušao, pošto je kod nas ćirilica zvanično pismo, sve tužbe i sl. što je na latinici nije legitimno tj. nije važeće.
Možda se nisam naj bolje izrazio, ali sigurno ima neko ko će bolje to da objasni.
Mom caletu pre 6-7god dignu Stojadina, koji je propisno bio parkiran, u centru grada. I to samo zato sto je auto bio na BG tablice . (prazan grad, vece, zimsko vreme, otisao covek do apoteke da kupi nesto). Toliko im je malo trebalo. I cale naidje i isposvadja se sa njima najstrasnije. I spuste auto...
Sad vracam film unazad, ima 10-tak god kako se to dogodilo. Ne secam se detalja stvarno.
Ja skoro ostavim auto na parkingu u gradu i uredno platim parking. Bas guzva bila. I dolazim posle sat vremena, sedam u auto i vidim lik sa zelenim prslukom trci ka meni. Dolazi do auta, uzima onaj papiric, i gleda. Ahaaa, placeno je. Dovidjenja
(izgleda ljudi imaju naviku da samo pobegnu i ne plate, pa preduzimaju mere predostroznosti) .
Moguce je da ponisti kaznu, meni je zakacio na brisac i u tom momentu ja nailazim pocnem da se pravdam i lik bocka u onaj "digitron" i pocepa uplatnicu.
Za pauka uglavnom se da nesto vozacu .