Kolega mi ima alfu kao moju 156 2.0 selespeed i ima problem auto mu trza pri manjeim obrtajima i kada vozi pa usporava,nekada u leru mu obrtaj spadne na nulu pa se digne preko 1000 i tako par puta varira cak se zna ugasiti auto pri skretanju ali ne u punoj brzini nego skoro kad stane ali to nebude tako cesto nego ponekad,vozio je kod majstora i majstor mu je rekao da su svecice ali ja cisto sumnjam da to moze biti do svecica pa zato vas molim da mi kazete sta bi mogo biti mozda je neko imao isti problem.
Hvala
Pomoc hitno
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Uhvatiš rukom usisnu granu u radu i malo je ljujaš. Ako motor menja broj obrtaja...
Re: Pomoc hitno
Ajd` prvo, da ne vuče negde falš vazduh.
Uhvatiš rukom usisnu granu u radu i malo je ljujaš. Ako motor menja broj obrtaja...
-
kilsonki
- Drug Član

Moze biti mnogo toga, a najpre slicne probleme izazove losa lambda sonda ili protokomer koji je pri kraju. Pravac dijagnostika, nemoj kupovati nista.
jel mislis na ono gumeno crevo sto ide na leptirStefan Zailac napisao:![]()
Ajd` prvo, da ne vuče negde falš vazduh.
Ok sutra ce mo voziti na diagnostiku,pa javljam sta je pokazala
Re: Pomoc hitno
kilson napisao:Moze biti mnogo toga, a najpre slicne probleme izazove losa lambda sonda ili protokomer koji je pri kraju. Pravac dijagnostika, nemoj kupovati nista.
Ok sutra ce mo voziti na diagnostiku,pa javljam sta je pokazala
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Najverovatnije step motor... Cest problem na 156 TS-u. Variraju obrtaji, cas padnu, pa skoce, motor kao da zalece na leru, kad stajes motor samo sto se ne ugasi, pa obrtaji skoce na 1500-2000, pa pocnu da padaju i rastu... Cak ume da se ugasi ili gusi i pri motanju volana u mestu dok je auto na leru!

- vojaalfa
- Drug Član

- Garaža: 156 1.8TS SW
E pa resenje ove enigmatike bih i ja voleo da vidim.
Ja identican problem imam dosta dugo, isao i na dijagnostiku i menjao skoro sve komponente na autu koje imaju veze sa paljenjem i opet nista.
Dakle simptomi su sledeci: stanem normalno na semaforu i kad treba da krenem auto se ugusi i ugasi ili stoji u leru pa sam od sebe spusti skroz obrtaje pa digne i tako dva puta.
Drugi simptom koji se javlja je paljenje lampice ,,chek engine,, pri naglom ubrzanju i njeno gasenje posle izvesnog vremena same od sebe. Ovo drugo se desava kada motor dostigne temperaturu preko 75 stepeni celz.
Dobro ovo drugo je verovatno do lose lambde rekoh ja.
Ja identican problem imam dosta dugo, isao i na dijagnostiku i menjao skoro sve komponente na autu koje imaju veze sa paljenjem i opet nista.
Dakle simptomi su sledeci: stanem normalno na semaforu i kad treba da krenem auto se ugusi i ugasi ili stoji u leru pa sam od sebe spusti skroz obrtaje pa digne i tako dva puta.
Drugi simptom koji se javlja je paljenje lampice ,,chek engine,, pri naglom ubrzanju i njeno gasenje posle izvesnog vremena same od sebe. Ovo drugo se desava kada motor dostigne temperaturu preko 75 stepeni celz.
Dobro ovo drugo je verovatno do lose lambde rekoh ja.
Danas nas nije majstor primio imao puno posla pa sutra ujutro idemo na diagnostiku pa cu vam javiti sta nam bude rekao.Pozdrav
Danas smo isli na diagnostiku i samo je izbacio ovu gresku ako neko moze da mi kaze koja je ovo greska bio bi mu zahvalan.
O2 sensor heater circuite
O2 sensor heater circuite
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
- flojd