Koje diskove kupiti?
- al.ro.147
- Garaža: 147 1.6 ts
159 1.8 mpi - Lokacija: Uzice
pošto mi se blizi zamena prednjih diskova interesuju me misljanja i iskustva sta kupiti?
znaci interesuju me neki obicni diskovi koji mogu da se kupe ili naruce u BG-u(tipa ap sport, kit komerc, gms...) a da nisu neke cene boli glava...recimo do 5-6000.znaci potpuno obicni diskovi samo malo boljeg kvaliteta, kaja marka je za preporuku?
takodje imam jednu dilemu.U eLearn progarmu je navedeno da moja slabija verzija 147 od 105KS ima obicne diskove napred a jaca od 120Ks ima samoventilirajuce...A kod mene su na autu prednji samoventilirajuci...dal je neka greska u pitanju ili sta vec?
znaci interesuju me neki obicni diskovi koji mogu da se kupe ili naruce u BG-u(tipa ap sport, kit komerc, gms...) a da nisu neke cene boli glava...recimo do 5-6000.znaci potpuno obicni diskovi samo malo boljeg kvaliteta, kaja marka je za preporuku?
takodje imam jednu dilemu.U eLearn progarmu je navedeno da moja slabija verzija 147 od 105KS ima obicne diskove napred a jaca od 120Ks ima samoventilirajuce...A kod mene su na autu prednji samoventilirajuci...dal je neka greska u pitanju ili sta vec?
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Metelli diskovi nisu loši i uklapaju ti se u cenu ali sudeći po iskustvima mnogih ljudi sa foruma sve zavisi šta te zapadne
Ako imaš samoventilirajuće diskove onda kupi opet iste takve jer za obične bi morao da menjaš kočiona klešta, čini mi se, a i bolji su od običnih.
Ako imaš samoventilirajuće diskove onda kupi opet iste takve jer za obične bi morao da menjaš kočiona klešta, čini mi se, a i bolji su od običnih.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
ja bi pre preporucio optimal,jer meteli sam za mesec dana tri puta skidao i obradjivao i na kraju nadjem polovne dobre i stavim
krivili su se nenormalno,vozio sam i zimerman i isti problem se desavao,komsija je voyageru 3.3 automatic vozio optimal i presao preko 20.000km dok nije crko menjac ali nije imao nikakvih problema,gde mu je sve na kocnici i gde nema motornog kocenja
krivili su se nenormalno,vozio sam i zimerman i isti problem se desavao,komsija je voyageru 3.3 automatic vozio optimal i presao preko 20.000km dok nije crko menjac ali nije imao nikakvih problema,gde mu je sve na kocnici i gde nema motornog kocenja
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- sErGiO
Eto a ja imam Metelli diskove napred i prešao sam sa njima oko 10k km do sada bez problema.
- OMP
- Garaža: GP TJet
ne znam za optimalove diskove ali ostali njihovi delovi koje prave su odlicni pa verovatno da su i diskovi dobri
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Moj ti je savet da nadješ neke polovne sa stranca jer ove nove nevaljaju ničemu ja sam kod mene meteli obradjivao dva puta (napred) a trw jedanput (pozadi) i opet mi skripe povremeno...
- freedom
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Ajd da dignem temu iz mrtvih
I) Interesuje me koji diskovi idu na moju 146 '98 1.6TS 16V ?
(u AP sportu mi rekoše da im kataloški izbacuje ventilirajuće a meni su trenutno obični napred)
Da li da stavljam po katalogu ili ono što je već napred?
Imaju li klješta veze sa vrstom diska?
II) Koje diskove na kraju uzeti...
Valeo? 2400din par
LPR? 5120din par
Trusting? 3600din par
Metelli? 4600din par
Delphi? 4300din par
III) Koje pločice?.... dobre a da ne jedu diskove i ne škripuću
I) Interesuje me koji diskovi idu na moju 146 '98 1.6TS 16V ?
(u AP sportu mi rekoše da im kataloški izbacuje ventilirajuće a meni su trenutno obični napred)
Da li da stavljam po katalogu ili ono što je već napred?
Imaju li klješta veze sa vrstom diska?
II) Koje diskove na kraju uzeti...
Valeo? 2400din par
LPR? 5120din par
Trusting? 3600din par
Metelli? 4600din par
Delphi? 4300din par
III) Koje pločice?.... dobre a da ne jedu diskove i ne škripuću
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- sErGiO
Ako ne grešim za ventilirajuće i obične diskove nisu iste čeljusti. Možda je samo neka malo ređa serija u pitanju a možda je neko nešto prepakivao pa zamenio čeljusti ranije. Na mojoj 164 TS su obični diskovi a kod Tihomirčeta su ventilirajući, a potpuno je isti auto u pitanju. Ko će ga znati.
Za diskove ne znam šta da ti preporučim ali koliko pratim forum vidim da je sa pločicama veliki problem jer nema pravila. Kod nekog neke rade odlično i ne čuju se kod nekog se te iste čuju. Ja sam kupio TRW i u početku se nisu čule ali sad se pomalo čuju. Diskove sam uzeo Metelli i zadovoljan sam (već 10-ak hiljada) a neki kažu da su im se Metelli diskovi brzo krivili
Za diskove ne znam šta da ti preporučim ali koliko pratim forum vidim da je sa pločicama veliki problem jer nema pravila. Kod nekog neke rade odlično i ne čuju se kod nekog se te iste čuju. Ja sam kupio TRW i u početku se nisu čule ali sad se pomalo čuju. Diskove sam uzeo Metelli i zadovoljan sam (već 10-ak hiljada) a neki kažu da su im se Metelli diskovi brzo krivili
- Sloba
- Garaža: Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed
Ja sam na svom prethodnom autu (Ford) kupio nove LPR-ove diskove i vrlo brzo sam primetio simptome krivljenja istih...
A nedavno, u razgovoru sa majstorom sam dobio izričitu preporuku za Delphi, upravo iz razlog brzog krivljenja ostalih kočionih diskova u toj kategoriji, jer sam trebao da ih menjam na drugom autu...
A nedavno, u razgovoru sa majstorom sam dobio izričitu preporuku za Delphi, upravo iz razlog brzog krivljenja ostalih kočionih diskova u toj kategoriji, jer sam trebao da ih menjam na drugom autu...
BMW is like a tampon, every pussy needs one...
- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
sama fabrika ne ugraduje u isti model i iste komponente ili dijelove, sve zavisi za koje trziste je namjenjeno vozilo. nije isto za talijansko trziste i svicarsko. zbog samog nacina voznje. jer zna se kako se vozi u italiji a kako u svicarskoj.sErGiO napisao:Ako ne grešim za ventilirajuće i obične diskove nisu iste čeljusti. Možda je samo neka malo ređa serija u pitanju a možda je neko nešto prepakivao pa zamenio čeljusti ranije. Na mojoj 164 TS su obični diskovi a kod Tihomirčeta su ventilirajući, a potpuno je isti auto u pitanju. Ko će ga znati.
- freedom
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Onda je najmerodavnije da pogledam po broju šasije u eper-u.
;-)
;-)
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- mladen76
- Garaža: 156 1,9 jtd
punto 1,2sx - Lokacija: Sarajevo, BiH
Ljudi ima li neko iskustva sa diskovima i disk plocicama marke Textar?
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Od ljudi sam uglavnom cuo samo reci hvale za Textar plocice i diskove.
FANTAZ'JA
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Evo. ferodo
http://www.google.com/url?sa=t&source=w ... sx6Idotayw
Imaju i u Hrvatskoj predstavnistvo u Osijeku. Po meni najbolja marka, nikada nisam imao problema.
Imaju i u Hrvatskoj predstavnistvo u Osijeku. Po meni najbolja marka, nikada nisam imao problema.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa meni drugar koji drži prodavnicu delova reko da je Textar neka ekonomska klasa,nisu skupe a relativno dobrog kvaliteta i kaže da mu se niko još nije žalio (što nije neki orijentir ali nešto znači),naravno to nije Ferodo ali je jeftinije...
- mladen76
Idu Textar i diskovi i disk plocice na prednje tockove. Prekosutra ce biti montirane, a iskustva cu da podjelim ovdje naravno. Nasao sam jos na par mjesta na drugim forumima pozitivna misljenja za njih, a vas nekoliko mi ovdje isto kaze. Dakle, ne bi trebalo da bude greske. S tim sto cu na mjesto dosadasnjih punih diskova staviti ventilirajuce. Mislim da bih trebao imati bolje kocenje i hladjenje sada.
Mada mi kocenje ni prije nije bilo lose.
Hvala alfistima na ovako brzim odgovorima.
Hvala alfistima na ovako brzim odgovorima.
- sErGiO
Proveri da li bi morao da menjaš i čeljusti pre nego što kupiš ventilirajuće umesto običnih diskova.
Re: Koje diskove kupiti?
Možeš Ferodo da poručiš kod eM-a na CBC-u.alaza napisao:Evo. ferodo
@mladen76
Proveri da li bi morao da menjaš i čeljusti pre nego što kupiš ventilirajuće umesto običnih diskova.
- mladen76
Hvala na savjetu drugar, vec sam obezbjedio celjusti za ventilirajuce diskove sa jedne 156 2,0 ts nadam se da ce sve da pasuje.sErGiO napisao:
- sErGiO
- mladen76
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Meni danas stavljaju meteli diskove(3500) i ferodo plocice(4000 obe), javljam rezultate.
- sErGiO
Moji Meteli diskovi su se izgleda pokrivili
Pri brzini od preko 100 km/h trese volan kad kočim. Ne znam da li je moguće da je do krive felne ili su sigurno diskovi krivi jer pri manjim brzinama se ne oseća nimalo da trese na volanu a auto koči dobro 
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Meteli je jeftin,ali je teško đubre.
Ako se zagrejanim kočnicama uleti u neku jaču vodu,krive se kao od šale.
Ako se zagrejanim kočnicama uleti u neku jaču vodu,krive se kao od šale.
A Man's Got to Know His Limitations...
- Srdjan011
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS Azzurro Gabbiano Limited
Drustvo, je l probao neko open parts diskove?
Znam da mogu da se uzmu U Zenici u BiH,firma se zove BMM doo i komsije vele da je cena dobra, a diskovi jos bolji. Mnogo dobro izgledaju.
http://www.exoautomotive.com/openparts/ ... &idrs=1255

p.s. Slike nisu moje, evo originalne teme http://renault-klub.ba/forum/viewtopic.php?f=23&t=2744
Znam da mogu da se uzmu U Zenici u BiH,firma se zove BMM doo i komsije vele da je cena dobra, a diskovi jos bolji. Mnogo dobro izgledaju.
http://www.exoautomotive.com/openparts/ ... &idrs=1255

p.s. Slike nisu moje, evo originalne teme http://renault-klub.ba/forum/viewtopic.php?f=23&t=2744
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ja sam na moju 155 stavio Ferodo diskove (prednje). Zadnje nisam menjao.
Od tada presao nekih 4-5k km i nemam nikakvih problema, odlicni su.
Od tada presao nekih 4-5k km i nemam nikakvih problema, odlicni su.
FANTAZ'JA