p.s. dopada mi se verzija sa karbonima, jedino steta sto nije usis sa prednje strane, ima vise mesta za lezece dellorto!

Moze, da se proveri u ePER-u.SCHUMACHER napisao:Moze li na osnovu broja motora da se utvrdi koja je kubikaza i kako?
(100% sam siguran da moze)
Da... Ali ako su prebacili kompletan usis sa 1.7 onda to objasnjava stvar, napisao sam u par prethodnih postova. Otvor za solenoid nalazi se na usisnoj grani. Usisne sa 1.8 - 2.0 ga imaju, sa 1.7 ga nemaju... + sto svaka 1.7 koju sam ja video ima plasticnu usisnu granu, a i na ovoj slici je plasticna ( http://postimage.org/image/ft8xj5yc/ ).SCHUMACHER napisao:Dule,njemu je sve od 1.7 samo je ubacio 1.8 bez varijatora tako da nije mogao nista zacepiti jer ovaj 1.8 uopste i nema otvoreno mjesto za solenoid i instalaciju varijatora itd,inace ga ne bi ni prebacivao ili bi ga prebacio sa sve instalacijom,solenoidom itd...
Opet,najbolje rjesenje je da okaci br. motora pa ce mo nedje izbunarit koja je kubikaza,godiste itd.
Koliko se secam iz podataka, 1.8 ima veci precnik cilindra i klipa. Samim tim auto ima malo vise HP od 1.7. + varijator faze = tih 129HP. Ja mislim da 1.8 8v Twin Spark motor bez varijatora ne postoji, tj nikada nije pravljen...darko qv napisao:Treba Marjan da pogleda na onoj sto je uzeo za djelove ima li na njenoj usisnoj solenoid.Mada je tu sve neka komp.i nista mi nije jasno.Kako i sa i bez varijatora imaju 129 ks.Valjda s njim ima vise ks-a
.Bez ako nisu za neka trzista tako pravili,jad ih znao.
A,za male okrugle zmigavce,neko gore napisa ste u pravu.
Najbolje od svega je sto njemu auto ide super.
Znaci motor je 1.8 8v Twin SparkSCHUMACHER napisao:Ljudi,br motora na Marjanovu 155 1.8 je ovaj sa 67102.
alfaskorpion napisao:Neznam zasto izmisljate toplu vodu cinjenice su sledece NE POSTOJI 1,8 8V TS BEZ VARIJATORA , prva i osnovna stvar skinuti poklopac ventila i utvrditi da li je tu , posle nastaviti sa polemikom sta je i kako , zbog cega ,sto i nije bitno u celoj prici .Druga stvar ako donor 155 sa koje ste skinuli motor 1,8 8v ts nema instalaciju za solenoid varijatora i ako nemate mehanicke delove potrebne za rad varijatora logican odgovor je da taj auto nije ni imao 1,8 ts nego 1,7 , ali kao sto rekoh skidanje dekle otklanja sve nedoumice.
Ako utvrdite da postoji varijator , namontirati sve potrebne mehanicke delove , dobar majstor moze da izvede na tvojoj instalaciji zice za solenoid ako ne zna jednostavnije resenje je da se prebaci motorna instalacija (koja je inace snop u jednom komadu ) od 1,8 8v ili 2,0 8v . I posle samo gas![]()
Moguce da je ne funkcionisanje varijatora i izvor loseg rada motora ako je 1,8 8v upitanju.
Jedini ispravni i sigurni postupak za utvrdjivanje stanja!alfaskorpion napisao:Neznam zasto izmisljate toplu vodu cinjenice su sledece NE POSTOJI 1,8 8V TS BEZ VARIJATORA , prva i osnovna stvar skinuti poklopac ventila i utvrditi da li je tu , posle nastaviti sa polemikom sta je i kako , zbog cega ,sto i nije bitno u celoj prici .Druga stvar ako donor 155 sa koje ste skinuli motor 1,8 8v ts nema instalaciju za solenoid varijatora i ako nemate mehanicke delove potrebne za rad varijatora logican odgovor je da taj auto nije ni imao 1,8 ts nego 1,7 , ali kao sto rekoh skidanje dekle otklanja sve nedoumice.
Ako utvrdite da postoji varijator , namontirati sve potrebne mehanicke delove , dobar majstor moze da izvede na tvojoj instalaciji zice za solenoid ako ne zna jednostavnije resenje je da se prebaci motorna instalacija (koja je inace snop u jednom komadu ) od 1,8 8v ili 2,0 8v . I posle samo gas![]()
Moguce da je ne funkcionisanje varijatora i izvor loseg rada motora ako je 1,8 8v upitanju.