Par pitanja i problema sa malom 147

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
tetreb
Garaža: Lancia Thesis 2.4 Jtd MultiJet
Pridružio se: Sre Avg 25, 2010 9:56 am

Par pitanja i problema sa malom 147

Ned Jan 30, 2011 9:35 pm

Pozdrav svima, od skoro vozim "malu" 147 1.9 jtd. Danas su se popalile lampice za abs srs i rucna kocnica a uz sve to ne radi kilometar sat pa me interesuje sta se do izdesavalo jel to neki uslovno receno standardni problem sa elektronikom kod alfe ili ...
Inace pre neki dan sam zamenio vakum turbine koji nije radio i tada mi je majstor ponistio takodje greske : kod kljuca nije prepoznao jednom, naravno ona lampica u obliku pompe je davala signal zbog kvara vakuma turbine, abs i srs su ponekada sijali ali se to samo deaktiviralo a tada je kilometar sat radio normalno.
Imam i jos jedan problem desna strana ventilacije ne duva ili vazduh jedva cirkulise i to samo hladan pa me i to interesuje , napominjem da imam obicnu klimu AC.
Unapred se zahvaljujem svima na pomoci .
Korisnikov avatar
ShabaMan
Garaža: AlfaRomeo 156SW 1.9JTD 10.2002.
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 9:26 pm

Re: Par pitanja i problema sa malom 147

Ned Jan 30, 2011 10:30 pm

Dosta alfi ima most za kilometar sat preko ABS compa, konkretno mom prijatelju kad je crkao ABS prestao je da radi i kilometar sat gledali smo sve načine da ga premostimo ali ništa! Proveri prvo instalacije i džekove prema ABS compu ako je sve OK nađi polovan ali ispravan ABS comp zamjeni i sve će raditi kao i pre!

Da da ne zaboravim radilo se o AR156 2000god. 2.0 benzin, prvo proveri da li i kod tebe kilometar ide preko ABS-a!

Pozdrav! :arflag
tetreb

Ned Jan 30, 2011 10:52 pm

Majstor mi rece da ide preko abs-a tako da cu sutra da proverim sa njim sve to.
Mislim da je do kontakta a i bolje bi bilo jer sam pre 3 dana uradio kompletnu dijagnostiku i proveru turbine i dizni sve je bilo ok ali eto opet nesto zeza.
Bas mi je odradio test abs-a i sve je bilo ok :confused:
Jel znas sta da radim po pitanju grejanja ?
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pon Jan 31, 2011 5:51 am

Šta nije u redu sa turbinom? Ako si menjao overboost ventil (a moguće je i da je on bio ispravan) možda vakuum u instalaciji nije na potebnom nivou (koliko se sećam iz eLearn -600mbar je dobar vakuum, ali bi trebalo proveriti).
Alfa je stil... ostalo je status...
tetreb

Pon Jan 31, 2011 8:35 am

Turbina je uredu nakon zamene vakuma inace nije radila dok to nisam zamenio.
Sada me muce te popaljene lampice tj problem sa abs-om,asr-om grejanje itd .
:)
Korisnikov avatar
fan
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 5:19 pm

Čet Feb 24, 2011 10:24 pm

tetreb napisao:Turbina je uredu nakon zamene vakuma inace nije radila dok to nisam zamenio.
Ako si r :arflag resio problem moze pomoc imam skoro identican sa grejanjem :arflag
147AR
Pridružio se: Ned Feb 27, 2011 1:57 pm

Ned Feb 27, 2011 5:12 pm

tetreb napisao:Turbina je uredu nakon zamene vakuma inace nije radila dok to nisam zamenio.
pa idi na dijagnostiku,pa vidi sta je.abs i asr rade zajedno,to je jedan te isti problem.

Povratak na “Area Servizio”