Problem sa vratima

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
Briza164
Garaža: Alfa 164 2,0ts 1996god
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 12:27 am

Problem sa vratima

Čet Jan 27, 2011 4:04 pm

Cao ljudi ovako rec je o 164 duper 96 god,pre neko vece odem do kola da uzmem nesto mpo onom debelom minusu i snegu jedva uspem da otvorim vrata medjutim kad sam zatvarao nisam mogao da ih zatvotim i zakljucam pa posto sam zurio malo jace ih gurnem i uspem da zakljucam.E sad juce odem do kola otkljucam vrata kljucem deljinac mi je prazna baterja,sva vrata se odkljuvaju ali vozaceva ne mogu da otvorim ni spolja ni iznutra kao da su se zaglavila.Dali neko ima ideju sta bi moglo da bude .
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Re: Problem sa vratima

Čet Jan 27, 2011 8:28 pm

Odezi auto u neku toplu garažu
sačekaj da se dobro zagreje sve pa onda probaj da odključaš
takva je konstrukcija same bravice ako ne ode u krajnji položaj nema otvaranja
ako i to ne uspe onda spustiš prozor i malo zavrneš tapacir
pa prskaš sa WD-40 po samoj bravici pa malo odključaš i zaključaš
dokle god se ne oslobodi ;)
Slika
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Jan 27, 2011 9:07 pm

i meni se desava po ovim minusima da ne mogu da zatvorim vrata i na alfi i na tempri, mada par puta cacnem bravu i uspem da ih zatvorim, onaj jezicak na vratima(bravi) se ne vrati do kraja pa zato zeza
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Briza164

Sub Jan 29, 2011 12:54 am

E ovako pokusao sam sam da uradim nesto ali nisam uspeo nista,kao prvo kad mogu da se bakcem oko kola vec je mrak,a drugo nerazumem se mnogo.Pokusao sam na sve nacine da otvorim vrata ali nista,e sad kad otkljucam vrata kljucem centralna brava otvori sva vrata cak se i vozacevim vratima podigne onaj pipak,kad pokusam da otvorim vrata tj,kad povucem kvaku centralna zakljuca opet sva vrata.Neznam ni sam da nije otisao motoric u tim,vozackim vratima pa nedovoljno odblokira bravu ili sta je u pitanju.Peskacem suvozacevo sedista da bih upalio auto katastrofa,iznutra radi i ono dugmr za centralnu zakljuca sva vrata ,sve regularno,na tabli nr gori upozorenje nikakvo,a vrata ne mogu da otvorim.Pomoc
Korisnikov avatar
Dule
Garaža: Prazna
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 11:59 pm

Sub Jan 29, 2011 3:41 pm

Imao sam taj problem i kod mene je samo nesto bilo zaledilo,probaj da ubacis auto u neku garazu da se malo ugreje
Korisnikov avatar
Darkoni
Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 7:10 pm

Sub Jan 29, 2011 5:27 pm

Sada nije problem smrzavanja, vec je popustio minus. Probaj kad otkljucas vrata da tako otkljucana gurnes, prinisnes da se jos vise zatvore, da ako je zaglavila brava nekako se zatvori do kraja, da se odglave nekako.
Korisnikov avatar
OMP

Pon Jan 31, 2011 3:07 pm

mene pocela da zeza desna spoljna brava po ovim minusima e sad ne znam sto hladnoca utice na nju, mnogo teze otvara kao da zaribala i treba da se mnogo vise podigne gore da pipak dodirne polugu, brine me da ne pukne pa izbegavam da otvaram ta vrata od spolja, kad malo otopli lakse se otvara, moracu da skinem tapaciri i vidim sta je onom gumom na pipku dal se nije nesto pomerila ili da dvidim da dodam nesto da lakse otvara tj da ne mora mnogo da se vuce visoko, do skoro je sve bilo ok :rolleyes:
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Jan 31, 2011 3:22 pm

Meni normalno otvaraju vrata,ali vozačeva kvaka mnogo škripi pri otvaranju,kao da struže na suvo po nečemu.Može li se to podmazati da nema taj osećaj struganja,plašim se da se ne ošteti nešto?
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
OMP

Pon Jan 31, 2011 5:28 pm

i meni ponekad skripi uglavnom kad je vlazno ili posle pranja kola ali mislim da to skripi ona guma na bravi tj pipku, a mozda ima i neka opruga ne znam kakav je sklop brave ali sigurno da moze da se podmaze tu nesto i da se popravi stanje
Korisnikov avatar
Briza164

Uto Feb 01, 2011 12:23 am

:good:
Korisnikov avatar
Briza164

Uto Feb 08, 2011 3:43 pm

Pozdrav,evo ovako na vratima mi je otisla brava,zaglavila i leka nije bilo.Prosli vikend odem do nekog auto nravara u gradu da mi sredi auto posto misu nisam mogao da dozovem,elem covek pogleda onako sa strane i rece otislo ovo otislo ono tralala,ja reko ok dali mozes da mi to sredis a on kao da je to cekao kaze ok malo je zima ali ok dodji da ti kazem cenu.Kad mi je rekao da bi me to izaslo negde oko 6000din ja se okrenuo i odem dalje,ujurim misu nekako i sredim sve sa zamenom brave za 1700dim pa vidite sad ,koja razlika.

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”