Pomoc Alfisti (; 156
Imam Alfu 156 JTD 16V i zanima me kakva je situacija kod drugih koji imaju istu Alfu u vezi zagrevanja auta...tj. koliko je vremena potrebno sad u zimskim uslovima DA POCNE DA DIZE temperaturu...jer mojoj bas dosta treba da prodjem pa da pocne da dize...a inace sve lepo radi i ide... PoZzZ
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Imam jednog dizela u porodici, a i vozio sam ih ranije, pa cu ti reci da je po ovom hladnom vremenu potrebno da se predje oko 10 km da bi rashladna tecnost dostigla optimalnu temperaturu (80-90 C)... Ako ti auto dostize radnu temperaturu i ona posle toga ne pada sve je OK... Ako ne moze da dostigne, dakle dodje samo do 60-70 C i posle duze voznje onda ti je termostat za zamenu...
Pozdrav
Pozdrav
Pa tako nesto...kad se prodje 10-ak km on pocinje da dize temp i onda sve ok...termostat je nov tako da nije to...
Hvala! PoZzZ
Hvala! PoZzZ
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Kod benzinca ovie zime konstantno kad se motor zagreje temperatura je 70c, kad zaglavim u guzvi ode na 90c. Kad izadjem iz guzve temp se vrati na 70c.
Da li je termostat otisao ili je to normalno za ovaj period?
Da li je termostat otisao ili je to normalno za ovaj period?
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
@Presretac
Ocho je termostat, menjaj
ja sam nedavno imao isto pa sam na preporuku ovde sa foruma zamenio termostat i sad ne pada ispod normale
Ocho je termostat, menjaj
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- nenad8448
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 77KW TNG
Kod mene temperatura konstantno stoji na 90, na 10-15 minuta padne za par stepeni i odmah se vrati na 90. Ovako radi zimi a i leti, sem razlike da zimi sporije dize temperaturu do 90 stepeni ali kad je dostigne ostaje zakucana na tu temperaturu.
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Isto, ali kad ode u minus, onda je jos malo ispod.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.