Ujutru nece da mi upali alfa romeo 33 1.4ie-boxer
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Trebalo je sve 33-ke 1.4i.e od '91-94 da NEmaju razvodnik. E sad, Italijani kakvi jesu, kao i Srbi, ...
Na Alexsandar-ovoj slici, nisam video razvodnik, koji inače prilično štrči, pa sam pretpostavio da je njegova mašina novija.
Daću mu pomoć kakvu god hoće oko motora, ali oko plina neznam niti me interesuje.
Ako nije do plina: Alexsandar, proveri senzore koji idu na usisi motora, ima ih dva.
Drugo, svećke GoldenLodge su najbolje, mogu da izdrže i do 100k km. Imaju 4 pipka.
Re: Ujutru nece da mi upali alfa romeo 33 1.4ie-boxer
Sorry, nisam hteo da zvučim grubo.flojd napisao:Uz svo postovanje Boki_Dj kada nekome kazes glupost prvo se informisi pa onda kazi to samo imole i alfe 93 i 94 godiste sa MOTRONIC ubrizgavanjem su imale dve bobine i davac pozicije radilice pa nisu imale razvodnik i razvodnu ruku svi raniji modeli su je imali...
Trebalo je sve 33-ke 1.4i.e od '91-94 da NEmaju razvodnik. E sad, Italijani kakvi jesu, kao i Srbi, ...
Na Alexsandar-ovoj slici, nisam video razvodnik, koji inače prilično štrči, pa sam pretpostavio da je njegova mašina novija.
Daću mu pomoć kakvu god hoće oko motora, ali oko plina neznam niti me interesuje.
Ako nije do plina: Alexsandar, proveri senzore koji idu na usisi motora, ima ih dva.
Drugo, svećke GoldenLodge su najbolje, mogu da izdrže i do 100k km. Imaju 4 pipka.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- Alexsandar
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.4 ie-boxer 65kw-95ks
Svaka cas dobro poznajes boxer motore.U pravu si ima dve bobine i kvalitetne kablove.Juce mi je bio majstor promenili smo samo svecice i upalio je na pola kljuca,ujutru isto.danas sam bio kod majstora za plin i dobro mi ga je namestio.Moze da ide dosta brzo nije za zezanje a u proseku vuce oko 10-11 litara plina na 100km...Videcemo kako se ponasa ujutru pa cu vam reci SVIMA VAM HVALA NA POMOCI........... 

- Alexsandar
E majstore sta ti je ono boschovo cudo koje ide na vazdusni filteru ????
- Petronija
- Drug Član
- Garaža: AR 33 1.7 16v QV '92.
AR 33 1.3 '93
AR 156 1.9 16v mjet '03 - Lokacija: Zemun
To posle filtera ti je protokomer sa kompjuterom, jetronic ubrizgavanje.
Dobro si prosao ako su samo svecice prati situaciju pa javljaj.
PozAlexsandar napisao:E majstore sta ti je ono boschovo cudo koje ide na vazdusni filteru ????
To posle filtera ti je protokomer sa kompjuterom, jetronic ubrizgavanje.
Dobro si prosao ako su samo svecice prati situaciju pa javljaj.
- Alexsandar
- Boki_Dj
Apropo tjuninga, i moja je odrađena fabrički, komp. Italijan od koga je uzeta tvrdi da ima negde oko 96-97KS.
Odlično!Alexsandar napisao:...promenili smo samo svecice i upalio je na pola kljuca,ujutru isto.danas sam bio kod majstora za plin i dobro mi ga je namestio.Moze da ide dosta brzo nije za zezanje ...
Apropo tjuninga, i moja je odrađena fabrički, komp. Italijan od koga je uzeta tvrdi da ima negde oko 96-97KS.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- Alexsandar
Ej momci opet mi se pojavio problem,jusros mi je upalio odmah dok veceras je verglao kao lud i nista tek posle 10min mi je upalio nzm do cega je dali do zime ili do necega drugog.Ako neko zna neka mi pomogne......... 

- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Ajde i ja da se ubacim, proveri davac temperature za kompjuter ako je los oce da pusti komp vise goriva i nakvasi svecice i da ti pravi problem a jeftin je. Trenutno resenje skini svecice ocisti i vrati upalice ako nije do toga poseti majstora, vidi sa misom i alexom procesljaj forumom malo.
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Da se nadovezem na Blade a , kad je otkacen daje info da je temp motora - 20 , moze lako da se desi i da imas negde u gorivu vode pa se malo leda negde pojavi , sve u svemu mozemo bar 50 razloga da navedemo bez eliminacije nista , ocigledno je problem neki sa smesom ili cak kompresijom , cak i lose svecice rade nekako ako je sve ostalo u redu , zamenom svecica si samo uradio da nateras verovatno prebogatu smesu da ipak upali .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alexsandar
E moja alfa ima kompresiju 13 merili smo pre neki dan.Jutros sam napunijo akumlator i opet mi je upalio.Tako nekada zna da ujutru ne upali posle toga dodjes za pola sata i upali...
- Boki_Dj
To najviše liči na akumulatorAlexsandar napisao:E moja alfa ima kompresiju 13 merili smo pre neki dan.Jutros sam napunijo akumlator i opet mi je upalio.Tako nekada zna da ujutru ne upali posle toga dodjes za pola sata i upali...

- MARKO-BG
- Garaža: Alfa 145 1.7 16v BOXER
druze jesi li resio problem oko paljenja?