Naime, kako sam naslov posta glasi hteo bih da prodiskutujemo svi na ovu temu pa cak i ako se nista ne uradi po tom pitanju.
Misljenja sam da ni bi bilo lose da se na godisnjem nivou izdvoji neka suma novcanica recimo od 1000 RSD

Tu kasu ce recimo duziti uprava kluba koja ce imati i priznanice da je taj i taj alfista uplatio odredjenu sumu novca za kasu pomoci (ime prezime adresa...) na njoj negde obavezno napisati i nick. Kako bi mi svi ostali znali da se radi na tome, ovde na forumu se moze otvoriti post u kome ce biti upisan nick osobe koja je uplatila i koja se solidarise.
Taj novac bi se koristio za stvari koje ce unapred biti dogovorene ovde na forumu.
Primer
1. odredicemo za koje ce se stvari novac davati (farove, filtere i ulja, krilo, plocice, poluosovine...),
2. taj iznos koji se bude davao bice recimo 30% od cene dela koji treba da se uradi na alfi tj. ako deo kosta 5000 rsd iz kase clan dobija 20-30% tako da on ne placa deo pun iznos i jos ako deo uzme u radnji koja nam vec daje popuste od 10-20% ispada da clan koji kupuje ono sto mu treba placa samo oko 50% od ukupne vrednosti
3. isplata se vrsi prema abecednom redu iskljucivo nick, a ne imenom i prezimenom i tako u krug.
4. ...?
Nadam se da sam bar malo dao neke nade u ovoj skupoci koja nas okruzuje, e sad koliko cemo uspeti realizovati ostaje nam da diskutujemo ovde. Dajte svoje predloge pa da ako je ikako moguce uspemo u ovome.