ALFA 33 1.7 8V
- MARKO-BG
- Garaža: Alfa 145 1.7 16v BOXER
ljudi pomagajte. pojavilo mi se gorivo u karteru. skidao sam dizne i nosio na proveru i tamo mi je receno da su dizne prljave ali da ne pustaju i da mi dizne nisu uzrok. inace auto sam uzeo pre mesec dana od nekog lika koji je prilicno neodgovoran prema kolima. auto bezobrazno dobro vuce i radi dosta lepo. pomagajte. 

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Koliko trosi benzina na 100km?
Mozda regulator pritiska goriva crkla membrana na njemu pa naliva u usisnu granu kroz vakum crevce?
Mozda regulator pritiska goriva crkla membrana na njemu pa naliva u usisnu granu kroz vakum crevce?
- MARKO-BG
trosi dosta. na otvorenom ne ide ispod 12 litara. znas li nekoga ko bi mogao da mi pogleda auto i da ga totalno pretrese?flojd napisao:Koliko trosi benzina na 100km?
- MARKO-BG
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Ma sigurno je to velika je to potrosnja na otvorenom proveri sam neka auto radi a ti skini vakum crevo od regulatora pritiska ako iskace benzin tu gde se kaci crevo crkao je regulator!
- MARKO-BG
ok. hvalaflojd napisao:Ma sigurno je to velika je to potrosnja na otvorenom proveri sam neka auto radi a ti skini vakum crevo od regulatora pritiska ako iskace benzin tu gde se kaci crevo crkao je regulator!

- MARKO-BG
nije regulator pritiska!!!!!!! :cray: sutra cu da je vodim kod cika doktora pa cu da vidim sta joj je.
- sparcocg
- Garaža: AR-33 1.7 8V Boxer
lambda sonda provjeri, jer ako je crkla zbog nje trosi toliko... a sto ti mijesa ulje i gorivo e to ne znam 

Alfa Romeo Forever
http://www.youtube.com/watch?v=QxP1OFKo0A4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=QxP1OFKo0A4" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa, ako je crkla lambda sonda onda verovatno zbog toga toliko troshi..Kompjuter stalno registruje temperaturu od -20 ili -40, ne znam tachan podatak, i auto ti stalno radi pod saugom pa ponekad vishak goriva verovatno prodje kroz karike i zavrshi u karteru. Prvo proveri sondu pa onda cemo dalje reshavati..-ako ti mesha ulje i benz.nemoj tako voziti, mozhe skupo da koshta!
Ps. i mene ta muka snashla, samo shto moj ni nema sondu pa muku muchim sa majstorima...
Ps. i mene ta muka snashla, samo shto moj ni nema sondu pa muku muchim sa majstorima...

- MARKO-BG
- delic
- Garaža: 156 SS
- MARKO-BG
da ali dok ne resim situaciju imam auto da se vozim. sve u svemu posle par nazovi majstora u sredu auto vozim kod nadam se pravog majstora koji ce mi resiti problem. uradice dijagnostiku i on cilja na par stvari ( regulator pritiska , dizne ). iskreno mislim da cu resiti problem.
-
ma
- Drug Član
1.Protokomer,ako je crko,ECU šalje previše goriva i eto ga u karteru.
ako je dobar idi na tačku 2
2.Kompresija-ako su loše karike eto ti goriva u karteru
3.nema treće
ako je dobar idi na tačku 2
2.Kompresija-ako su loše karike eto ti goriva u karteru
3.nema treće
- MARKO-BG
doktor je utvrdio da su dve dizne lose i da je crkao neki regulator automatskog sauga. ako neko ima PLAVE dizne ili ovaj regulator neka me kontaktira na 0648703656 ili na pp. imam cetiri dizne za 145-icu braon boje tako da ako nekom odgovara moze i zamena. 

- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Plave dizne drukaju manje goriva od braon, ali to ti nije toliko presudno (vise trosi po gradu i do 15%), vec njihovo stanje.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- strahinjavulovic
- Garaža: Alfa Romeo 33 Imola,
Hyosung GT650R - Lokacija: Belgrade
a pod regulatorom automatskog sauga mislis na step motor jel da?
Never drive faster than your angel can fly.
- MARKO-BG
ja se ne razumem bas najbolje ali mi je majstor rekao da step motor imaju linijski motori a da se to ovde zove regulator ili kako vec. sve u svemu ako imas stvarcicu koja mi teba javi mi. pozzstrahinjavulovic napisao:a pod regulatorom automatskog sauga mislis na step motor jel da?

- MARKO-BG
- MARKO-BG
rezultati danasnjeg rada su porazavajuci!!!!!! :cray: :cray: :cray:
cajger sredjen i ociscen kompletno , zamenjena ploca i zamenjene sve sijalice ali on i dalje ne radi!!!!!!!! to sve govori da je crko pinjon pa ako neko ima neki viska neka mi javi.
cajger sredjen i ociscen kompletno , zamenjena ploca i zamenjene sve sijalice ali on i dalje ne radi!!!!!!!! to sve govori da je crko pinjon pa ako neko ima neki viska neka mi javi.

- MARKO-BG
dosli su na red i trapovi. treba mi par saveta. prednji amortizeri totalno prsli!!!!! ne smem da vozim preko 80. da li da ih remontujem ili da kupim nove? solje amortizera takodje uzasne. uz to i servo letva propisala bas bas!!!!!!!! kaplje mi ulje iz letve na auspuh i onda kad stanem na semafor dobijam moskvic efekat - dimi se na sve strane. ako neko moze da me posavetuje ili ako ima nesto sto mi treba neka pise. 

- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Sto se tice letve, ulje ce brzo da iscuri a onda ces imati mnogo gore posledice. Procitaj moje komentare za remont iste, bice ti jasno. Mozes da potrefis dobru polovnu i da izadje manje..ali..znas pricu o macki u dzaku
Re: ALFA 33 1.7 8V
Amortizeri: najbolji su novi. Ako su samo oni u pitanju. Sholje vec mogu da budu problemMARKO-BG napisao:dosli su na red i trapovi. treba mi par saveta. prednji amortizeri totalno prsli!!!!! ne smem da vozim preko 80. da li da ih remontujem ili da kupim nove? solje amortizera takodje uzasne. uz to i servo letva propisala bas bas!!!!!!!! kaplje mi ulje iz letve na auspuh i onda kad stanem na semafor dobijam moskvic efekat - dimi se na sve strane. ako neko moze da me posavetuje ili ako ima nesto sto mi treba neka pise.
Sto se tice letve, ulje ce brzo da iscuri a onda ces imati mnogo gore posledice. Procitaj moje komentare za remont iste, bice ti jasno. Mozes da potrefis dobru polovnu i da izadje manje..ali..znas pricu o macki u dzaku

"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Mislim da je dobro resenje namestiti plin i nije toliko skupo sa klasicnim sistemom.Ja vozim na plin i trosi mi oko 10l na otvorenom ispod tako da se hvata cena u odnosu na benzin kao da trosi 5l benzina!vidi sada racunicu!MARKO-BG napisao:da li je u slucaju teskog pronalazenja kvara resenje ubaciti plin???
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Za jeftinu vožnju plin jeste rešenje. Da i ja sam uvek moje 33-ke vozio na plin.
Ugradnja plina nije rešenje goriva u karteru.
Ugradnja plina nije rešenje goriva u karteru.

- Struja33
- Garaža: Alfa Romeo 164 Rosso 2.0 TS
Najlakse je resiti problem ugradnjom plina,ali to opet nije resenje.. Jer voziti 33-ku na plin...
Moze ona i lepo da ide na plinu,ali je to daleko od njene prave snage!
uostalom,ni ona ni bilo koj drugi auto nemoze da spusti ispod 10l plina,a meni je predhodna alfa 1.7 koja je radila savrseno na benzinu spustala i na 6.5l... naravno umerenom voznjom... Tako da.. veoma je mala razlika kada se sve stavi na papir! A osecaj... neprocenjiv

Moze ona i lepo da ide na plinu,ali je to daleko od njene prave snage!
uostalom,ni ona ni bilo koj drugi auto nemoze da spusti ispod 10l plina,a meni je predhodna alfa 1.7 koja je radila savrseno na benzinu spustala i na 6.5l... naravno umerenom voznjom... Tako da.. veoma je mala razlika kada se sve stavi na papir! A osecaj... neprocenjiv

- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
33 1.7 8v put Pančevo-Tara prosečna potrošnja 5.5 l/100km plina.
Povratak 10.5l/100km.
Sve u stilu vožnje i kvalitetu plina.
Povratak 10.5l/100km.
Sve u stilu vožnje i kvalitetu plina.