Da vas upoznam sa problemom koji je poceo da se javlja. Nakon startovanja hladnog motora broj obrtaja padne da bi se brzo nakon toga, mozda 1 do 2 sekunde, vratio i normalno radio. Auto normalno prima gas. Startovanje zagrejanog motora je, koliko sam primetio, normalno. Promblem je nastao nakon promene antifriza, kada smo auto posteno isturirali da bi smo se uverili da se nije stvorio vazdusni cep. Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?
pada broj obrtaja motora
Pozdrav svima
Da vas upoznam sa problemom koji je poceo da se javlja. Nakon startovanja hladnog motora broj obrtaja padne da bi se brzo nakon toga, mozda 1 do 2 sekunde, vratio i normalno radio. Auto normalno prima gas. Startovanje zagrejanog motora je, koliko sam primetio, normalno. Promblem je nastao nakon promene antifriza, kada smo auto posteno isturirali da bi smo se uverili da se nije stvorio vazdusni cep. Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Nema ti to veze sa promenom antifriza i turiranjem.Da preciziramo,cim zaverglas i auto pocne da sastavlja,motor par sekundi brljavi na oko 500 o/min,a posle toga se podigne na normalu?
A Man's Got to Know His Limitations...
Znam da nema, vec pretpostavljam da je neka elektronika i da se pri tome nesto zeznulo. Pa da, otprilike na 500 radi, i to traje jako kratko, oko 2 sekunde najvise.
Cim upali proradi na normalnom broju obrtaja, pa broj obrtaja padne i nakon 1-2 sekunde opet radi na normalnom broju obrtaja. Sad sam isao da proverim
- G0XY
Moze da bude sledece:
-step motor
-senzor temperature
-senzor polozaja bregastih
-protokomer pocinje da krepava
-pumpa za gorivo
-filter za gorivo
-bobina probija
-kablovi probijaju
-svecice lose
-ili nesto sasvim deseto
Ja sam na bivsoj 145 1.4ts 16v imao takav problemcic i sve zivo sam zamenio ,a opet nisam uspeo da ga resim.Ne obracaj paznju to je sitnica,nije moguce sigurno utvrditi sta je,a mozes spucati brdo para i nista ne uraditi,kao sto sam ja uradio
.
-step motor
-senzor temperature
-senzor polozaja bregastih
-protokomer pocinje da krepava
-pumpa za gorivo
-filter za gorivo
-bobina probija
-kablovi probijaju
-svecice lose
-ili nesto sasvim deseto
Ja sam na bivsoj 145 1.4ts 16v imao takav problemcic i sve zivo sam zamenio ,a opet nisam uspeo da ga resim.Ne obracaj paznju to je sitnica,nije moguce sigurno utvrditi sta je,a mozes spucati brdo para i nista ne uraditi,kao sto sam ja uradio
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Slazem se,i meni se to isto desava,mada ja na to ne obracam paznju
Kad je mraz,oce da mi skacu obrtaji sa 1200 na 1600,pa opet padne na 1300 pa digne na 1600....ali to je normalno(bar mislim)...kada se malko ugreje (1,2min...) prestane i obrtaji zakucani na 900
Samo ti
Re: pada broj obrtaja motora
Slazem se,i meni se to isto desava,mada ja na to ne obracam paznju
Kad je mraz,oce da mi skacu obrtaji sa 1200 na 1600,pa opet padne na 1300 pa digne na 1600....ali to je normalno(bar mislim)...kada se malko ugreje (1,2min...) prestane i obrtaji zakucani na 900
Samo ti
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- G0XY
I meni se to desavalo na temperaturama ispod nule sa 145-com.Nije to nikakav problem,vozi i ne gledaj mnogo u cajger kada palis auto 
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
To se meni desava na plinu kada je topao auto, na leru, cistio step itd...
Na benzinu ubija kako cima a na plinu jede malu decu tako da kad zaurla KN filter zaboravim da nekad zeza.
Ne obracaj paznju, sto rece Goxy, ako nemas mnogo zivaca, i gas u crveno

Na benzinu ubija kako cima a na plinu jede malu decu tako da kad zaurla KN filter zaboravim da nekad zeza.
Ne obracaj paznju, sto rece Goxy, ako nemas mnogo zivaca, i gas u crveno
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Pisano je dosta na ovu temu i doslo se do zakljucka da
1. Treba imati preko 1/2 rezervoara benzina, pozeljno sa nekim odstranjivacem vode.
2. Obavezno proveriti kablove bobine.
1. Treba imati preko 1/2 rezervoara benzina, pozeljno sa nekim odstranjivacem vode.
2. Obavezno proveriti kablove bobine.
- Gerg
- Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed - Lokacija: Srbija Trstenik
Meni je tako brljavilo i pomirio sam se sa tim....e sad je problem sto uopste ne mogu da je upalim a vergla lepo,digne obrtaje iz desetog puta iznad kriticne zone,i odmah pada i tu mu je kraj,akululator u garanciji,sve provereno,sipano dry fuel i skoro uvek imam 3/4 evro premijuma bmb-a....majstor kaze da ne zna ssta joj je,i vratio mi je...e to je problem,inace sve sam isto prosao ko vi,fiatecuscan nista ne pokazuje.