Cene auto gasa..?
- sibin
- Garaža: 5,4L
to je svuda u svetu nazalost tako, drzava uzima kad i koliko im treba preko nasih ledja.
to sa bojkotom sipanja goriva bi bila odlicna stvar ali tesko izvodljiva.
to sa bojkotom sipanja goriva bi bila odlicna stvar ali tesko izvodljiva.
- Jurke
- Drug Član
- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
[youtube]www.youtube.com/watch?v=vSPEqDYVOS0&feature=related[/youtube]
Ne znam bolje da ubacim link sa tubeta, ali pesma je u duhu svakodnevnog života!
Ne znam bolje da ubacim link sa tubeta, ali pesma je u duhu svakodnevnog života!
Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Odziv za bojkot goriva bi bio nikakav... kao sto je bio i za kupovinu mleka prosle god kad je prodaja opala za samo 5 % u nedelji bojkota... :S
Narod je navikao vise na sve to i kao da se predao vlasti da ga gazi.. da sutra gorivo ode na 200 din, broj vozila u BGD na ulicama bi se smanjio za 5 %... svi bi i dalje sipali i kukali... i vozili...
Narod je navikao vise na sve to i kao da se predao vlasti da ga gazi.. da sutra gorivo ode na 200 din, broj vozila u BGD na ulicama bi se smanjio za 5 %... svi bi i dalje sipali i kukali... i vozili...
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
auto vise nije luksuz nego jedna veoma velika potreba
a da mogu i dusu bi nam uzeli,sve poskupljuje a zakidaju gde god mogu
a da mogu i dusu bi nam uzeli,sve poskupljuje a zakidaju gde god mogu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
U okviru teme je bio pomenut i monopol NIS-a, i ocekivanja nakon 1.1.2011.godine. A rezultat je:
"Gorivo će da poskupi i već su se stekli uslovi da se to desi iz dva razloga, prvi je usklađivanje sa berzanskim cenama na svetskom tržištu i drugi razlog je što oko 15. januara mora da dođe po zakonu od akcizama do usklađivanja akciza. Ono što je evidentno da će do kraja januara poskupeti između 8 i 12 dinara", kaže Milan Rakić iz Udruženje privatnih naftaša.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=483255
Nazalost, ponovo postoje opravdanja, za neverovati ali osnovni razlog je liberalizacija trzista, pa ce benzin (a mozda i TNG!?) opet da poskupi! Sada nemamo vise monopol jedne kompanije nego citav kartel...
"Gorivo će da poskupi i već su se stekli uslovi da se to desi iz dva razloga, prvi je usklađivanje sa berzanskim cenama na svetskom tržištu i drugi razlog je što oko 15. januara mora da dođe po zakonu od akcizama do usklađivanja akciza. Ono što je evidentno da će do kraja januara poskupeti između 8 i 12 dinara", kaže Milan Rakić iz Udruženje privatnih naftaša.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=483255
Nazalost, ponovo postoje opravdanja, za neverovati ali osnovni razlog je liberalizacija trzista, pa ce benzin (a mozda i TNG!?) opet da poskupi! Sada nemamo vise monopol jedne kompanije nego citav kartel...

- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Ma posto smo mi malo trziste a i necemo da kupujemo benzin i plin po vecim cenama treba ukinuti i jedno i drugo sinobus a bogami i volovi su zakon.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
sve dok smo u tranziciji, a jesmo, hteli to da priznaju nasi politicari ili ne, zaista jesmo, nema ovde uredjenog drustva, pravne drzave, zastite bilo koga od bilo koga...
ovde nema slobodnog trzista, samim tim ima da placamo i da gledamo koje uvo da isecemo da zakrpimo du*pe.
u sustini, pored toga sto sam nabrojao, najnajnajveci problem je plata. partizanski kapitalizam nevidjen nigde drugde u svetu, gde je 90% poslovnih odnosa cist mobing, moze samo ovde da uspe. "ako prodje, prodje" deviza je ovde dovedena do savrsenstva.
pricao sam s jednim jakim likom. metode koje mi je objasnio kako se ujednacavaju cene kako bi svima njima bilo super i kako se svi udruzuju kako bi upropastili nekoga ko pokusa da ih minira (snizi cene) su zaista kao iz "Kuma" i svode se na davanje ponude koja ne moze da se odbije.
sve u svemu, neka teme, ne treba je zakljucavati. korisna je za prenosenje informacije o cenama, gde ima jeftinijeg goriva. btw, Knez petrol na bilbordima drzi 69.9 a na semaforu ispred same pumpe pise 71.5
a za bojkot sam se naravno salio, nisam ni pomislio da bismo uspeli da uradimo nesto
ovde nema slobodnog trzista, samim tim ima da placamo i da gledamo koje uvo da isecemo da zakrpimo du*pe.
u sustini, pored toga sto sam nabrojao, najnajnajveci problem je plata. partizanski kapitalizam nevidjen nigde drugde u svetu, gde je 90% poslovnih odnosa cist mobing, moze samo ovde da uspe. "ako prodje, prodje" deviza je ovde dovedena do savrsenstva.
pricao sam s jednim jakim likom. metode koje mi je objasnio kako se ujednacavaju cene kako bi svima njima bilo super i kako se svi udruzuju kako bi upropastili nekoga ko pokusa da ih minira (snizi cene) su zaista kao iz "Kuma" i svode se na davanje ponude koja ne moze da se odbije.
sve u svemu, neka teme, ne treba je zakljucavati. korisna je za prenosenje informacije o cenama, gde ima jeftinijeg goriva. btw, Knez petrol na bilbordima drzi 69.9 a na semaforu ispred same pumpe pise 71.5

a za bojkot sam se naravno salio, nisam ni pomislio da bismo uspeli da uradimo nesto

- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Mislim da ce biti interesantno narocito kada (i ako - iz poznatih razloga) pocne uvoz kvalitetnijeg goriva...
Re: Cene plina?Opet poskupeo....
Moj kum je ovo opisao kao "robovlasnicki kapitalizam" i mislim da ga slobodno treba tako i zvati, nema potreba za bilo kakvim ulepsavanjima... Da ne odlutamo u politiku previse, slazem se da treba da ostane tema cisto ne bi li se informisali gde, posto i kakvog goriva gde ima.dekideki napisao: partizanski kapitalizam nevidjen nigde drugde u svetu
Mislim da ce biti interesantno narocito kada (i ako - iz poznatih razloga) pocne uvoz kvalitetnijeg goriva...
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
U zemunu na MBG plin i dalje 69,5.
Na dejtonu benzin čini mi se jeftiniji za dinar (116 na svetlećoj tabli).
Na dejtonu benzin čini mi se jeftiniji za dinar (116 na svetlećoj tabli).
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2277 ... -stiti-NIS
Kakva je ovo lopovska, kvazi država pa to je strašno

Kakva je ovo lopovska, kvazi država pa to je strašno

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- REDZEP
- Garaža: tomos APN 4,peglica,sporet na drva za rad preko zime
a da blokiramo auto put ili zeleznicu..to je do sad uspevalo
))))

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Da, ovde generalno samo siledžijstvo i uspeva
kao što su taxisti blokirali grad mogu i privatni vozači da uzmu da blokiraju nešto...

kao što su taxisti blokirali grad mogu i privatni vozači da uzmu da blokiraju nešto...
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
pa nas bi rasterali ili bi nam izlupali aute i kome gore nego nama
mi nismo slozni kao taxisti a i ne koristipmo radio stanice u kolima pa u isto vreme cujemo ko je gde i sta mu se desava
i kako kaze narod ''kako god okrenes dupe ti pozadi''
mi nismo slozni kao taxisti a i ne koristipmo radio stanice u kolima pa u isto vreme cujemo ko je gde i sta mu se desava
i kako kaze narod ''kako god okrenes dupe ti pozadi''
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- dekideki
- Drug Član
*moja racunica se, srecom, "malo" popravila.
po poslednjem merenju Alfa mi trosi 10.00l/100km gasa, 340km sa 34l gasa!
jesu bile manje guzve i mnogo suvlji vazduh ali - 10 je 10, kakvi god da su uslovi.
**ociscen step motor, promenjen Clean filter za vazduh, ponovo podesen LCS... nesto od toga je doprinelo.
(Knez petrol na Ibarskoj magistrali, 71.00din/l)

po poslednjem merenju Alfa mi trosi 10.00l/100km gasa, 340km sa 34l gasa!
jesu bile manje guzve i mnogo suvlji vazduh ali - 10 je 10, kakvi god da su uslovi.
**ociscen step motor, promenjen Clean filter za vazduh, ponovo podesen LCS... nesto od toga je doprinelo.
(Knez petrol na Ibarskoj magistrali, 71.00din/l)
- dekideki
- Drug Član
drugi put snizenje cene na pumpi kod Secerane, prvo na 70.9 a sad 69.5...
valjda zbog niskog kursa, ko ce ga znati?
uglavnom, eto nesto i da pojeftini. negde. OMV ne *ebe i dalje drzi 72.5
valjda zbog niskog kursa, ko ce ga znati?
uglavnom, eto nesto i da pojeftini. negde. OMV ne *ebe i dalje drzi 72.5

- GavaUE
- Garaža: Giulietta Nuova 1.6 (project car)
Kod nas je svuda 71.5, i na OMV takodje. Ali mi sve ovo lici na snizenje od 1din pred poskupljenje od 5 

Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
- dekideki
- Drug Član
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- freedom
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Ključna rečenica iz teksta je
...i sve zavisi od apetita domaćih trgovaca...

...i sve zavisi od apetita domaćih trgovaca...

ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- dekideki
- Drug Član