Alfa 156 2.0 JTS pitanje
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Pozdrav svima!!!
Moja prva Alfa pa imam par pitanja ako neko moze da mi pomogne
Kupio sam navedeni model pre nekoliko dana, ima da se ulozi u trap ali ok mene insteresuje sledece:
Kad ujutro upalim kola volan ne moze da se okrene tj kao kad se ugasi pa se iskljuci servo nema sanse da se okrene, ovako ujutro isto cekam 2-3 minuta dok se ne zagreje ali isto stanje, tek kad krenem , krece po malo da okrene ali bukvalno moram sa obe ruke da ga "lomim" dok ne pocne da radi kako treba?? Takodje krenem i predjem npr 200-300m opet blokira pa pusti normlano? U cemu je ovde problem???
Drugo pitanje je da li prilikom paljenja treba da svetli asr lampica ispod menjaca, kod mene ne svetli i kad je pritisnem nista se ne desava. Inace na ovim klizavim i sneznim putevima kad dam gas naglo pali se ona esp lampica tj trepce to znaci koliko sam skapirao da esp /asr radi ako je integrisan u jedan sistem , e sad da li kad se pritisne dugme i iskljuci asr da li ta lampica na tabli treba da stoji non stop upaljena kao opomena posto ja kad i pritisnem asr dugme koje kao sto sam naveo ne svetli i dalje kad dajem gas na ledu trepce se lampica na tabli ??
Kupio sam navedeni model pre nekoliko dana, ima da se ulozi u trap ali ok mene insteresuje sledece:
Kad ujutro upalim kola volan ne moze da se okrene tj kao kad se ugasi pa se iskljuci servo nema sanse da se okrene, ovako ujutro isto cekam 2-3 minuta dok se ne zagreje ali isto stanje, tek kad krenem , krece po malo da okrene ali bukvalno moram sa obe ruke da ga "lomim" dok ne pocne da radi kako treba?? Takodje krenem i predjem npr 200-300m opet blokira pa pusti normlano? U cemu je ovde problem???
Drugo pitanje je da li prilikom paljenja treba da svetli asr lampica ispod menjaca, kod mene ne svetli i kad je pritisnem nista se ne desava. Inace na ovim klizavim i sneznim putevima kad dam gas naglo pali se ona esp lampica tj trepce to znaci koliko sam skapirao da esp /asr radi ako je integrisan u jedan sistem , e sad da li kad se pritisne dugme i iskljuci asr da li ta lampica na tabli treba da stoji non stop upaljena kao opomena posto ja kad i pritisnem asr dugme koje kao sto sam naveo ne svetli i dalje kad dajem gas na ledu trepce se lampica na tabli ??
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Pozdrav i tebi prijatelju!
Sto se tice serva da li si proverio nivo ulja u servo uredjaju...ajde prvo to pa ce se jos neko javiti ko ima jts da ti pomogne!
PS
Bilo bi lepo da prestavis svoju lutku sa propratnim tekstom i slikama u ALFA VIRUS-u
Takav je red.
Sto se tice serva da li si proverio nivo ulja u servo uredjaju...ajde prvo to pa ce se jos neko javiti ko ima jts da ti pomogne!
PS
Bilo bi lepo da prestavis svoju lutku sa propratnim tekstom i slikama u ALFA VIRUS-u
Takav je red.
- Darkstar
- BANOVAN
Naravno da cu predstaviti, pre nekoliko dana sam je i kupio i zbog posla nisam bas imao i vremena da se druzim posteno sa njom
Posle nove godine kad prodje ovo ludilo cu skupiti vremena
Creva sam proverio sve je ok nema nekih savijenih itd, posto sam je uzeo sam auto placa vozio sam je kod deshe na proveru i tamo mi je popisano sve sta i kako, ok uzeo sam i onda sam primetio to sa servom zvao sam tamo gde sam uzeo , rekli mi kao da on ima pojacan servo tj da za 2 kruga namota volan ( nesto bas ne verujem u to) pa da treba kad se upali da stoji 2-3 minuta da kao zagreje ulje. Nivo ulja je ok ne curi nigde. Kad je zagrejana sve radi ok prstom moze da se vrti servo ali ujutro katastrofa. Kad se ugasi posle voznje isto blokira kao i kad se pali ujutro to je normlano koliko znam i kad se upali 5 minuta posle gasenja volan je ok , samo je problem kad se pali hladan ujutro. znaci volan moram da lomim
Creva sam proverio sve je ok nema nekih savijenih itd, posto sam je uzeo sam auto placa vozio sam je kod deshe na proveru i tamo mi je popisano sve sta i kako, ok uzeo sam i onda sam primetio to sa servom zvao sam tamo gde sam uzeo , rekli mi kao da on ima pojacan servo tj da za 2 kruga namota volan ( nesto bas ne verujem u to) pa da treba kad se upali da stoji 2-3 minuta da kao zagreje ulje. Nivo ulja je ok ne curi nigde. Kad je zagrejana sve radi ok prstom moze da se vrti servo ali ujutro katastrofa. Kad se ugasi posle voznje isto blokira kao i kad se pali ujutro to je normlano koliko znam i kad se upali 5 minuta posle gasenja volan je ok , samo je problem kad se pali hladan ujutro. znaci volan moram da lomim
- Milan 166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
Mozda bi pomoglo da zamenis servo ulje, ko zna koliko je staro i koliko je vlage u njemu pogotovo po ovoj hladnoci. 
- Darkstar
- BANOVAN
Znam ko zna koliko je ovo ulje staro u njemu , ici cu sutra do majstora taman da mi se antifriz proveri i eventualno zameni pa da vidim i servo u cemu je problem, morace tu izgleda pumpa da se vidi ili neki od ventila da nije zapusilo ko ce ga znati.
Uglavnom hvala na odgovorima , ako budem resio problem javljam, pa ako se drugi susretnu sa ovim problemom da znaju na cemu su
Uglavnom hvala na odgovorima , ako budem resio problem javljam, pa ako se drugi susretnu sa ovim problemom da znaju na cemu su
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Nemoj bezveze da cackas pumpu.Najbezbolnije ti je da zamenis ulje 
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Darkstar
- BANOVAN
To cu prvo uraditi , ako ne resi idemo dalje
nema ja sam baksuz koja god kola da uzmem, kad bih bio milijarder i pazario npr Veyron verovatno bi mi menjac otkazao posle nekoliko km ili bi mi motor eksplodirao, za mene je bicikl idealno resenje, mada bi i tu verovatno imao problema sa gumama ili kocnicma pa bi zavrsio u nekom jarku 
- Darkstar
- BANOVAN
Da li bi mogao sam zameniti ulje u servu ili je bolje da idem u servis posto sam do sada na kolima koja sam imao (ford sijera 1.6 , opel kadet d 1.3 ) sam radio motore koji nemaju svakojaka moderna pomagala, nego ono grease monkey, ruke do lakata crne rastavim na delice ocistim odradim i sastavim ponovo
Ovo mi je sad nepoznata teritorija 
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Sve mozes sam da napravis samo je pitanje koliko poznajes mehaniku,mada ovaj auto nije napravljen da se cesto rastavlja na delove i cisti i sklapa
bolje ti odvezi kod majstora da se zameni ulje i konstantuje kvar bolje zameniti ulje nego pumpu ili letvu volana 
- Darkstar
- BANOVAN
Naravno ne bi ja ni cackao inace mehaniku odlicno poznajem i ako mi to nije struka ali volim da se zezam i rasturam
Otici cu u servis da mi zamene ulje prvo , ako je ne daj boze letva u pitanju posto sam citao koliko kosta ima kola lepo da zapakujem sa sve masnicom i vratim na plac, ipak nije proslo jos zakonskih 7 dana , do kad se moze proizvod vratiti, i ako je rec o polovnom proizvodu opet tu je zakon a ja kao ostecena strana sam bio obmanut sa tim recima da ima pojacan servo pa zato i radi tako (poznajem zakon veoma dobro tako da se moze pozvati na ovih 7 dana)... Uglavnom da ne duzim menjam ulje pa javljam
- Darkstar
- BANOVAN
Od kupovine dosta se promenilo i sve sam sam radio , zamenio sam termostat posto sam izvalio da treba da drzi na 90 a ne 70 i dobio sam smanjenje goriva (BTW muke zive da se zameni) , lampicu asr sto mi nije svetlela, bila povezana sa nekim osiguracem sa kojim nemam pojma (svi su bili ispravni) posto su na njega bili povezana svetla u kabini u pregradku za rukavice i onda 2 gore kod zastite za sunce takodje i rikverc svetlo to sve nije radilo zbog jednog osiguraca, sad kad sam zamenio sve komplet radi. Imao sam upaljenu EOBD lampicu, kupio sam onu dijagnostiku elm 327 gledao non stop pa brisao gleda brisao eliminisao i dosao do klasika lambda sonde zamenio sam im mesta isto se desilo samo sad na drugom mestu, zatim sa nasao u bolecu lambdu za 20e polovnu za moj jts i evo radi 2 i kusur meseca nista ne fali da kucenm u drvo. Takodje svecice su zamenjene nije dobru mesavinu imao bile su crne ko ugalj (ispran maf sa kontakt sprejom sad su ok)a i kad vec jedem ... jedem do kraja, stavljeni xenoni 6000k (niko mi nije ablendovao posto sam lepo namestio i ne bijem nikoga po ocima),stavljen KN filter za vazduh, zamenski za original, KN filter za ulje, zamenjeno kompleton servo i motorno ulje i antifriz (od tog antifrixza kao da imam problem izgleda kao da izduvna grana greje drasticno pa je onaj plasticni deo poceo malo da se topi deo iznad izduvne grane povezan sa cantrom za vodu i osecam miris paljevine plastike) danas sam uzeo felne Toora Ti C573 original alfine sve sa gumama, ali moraju malo da se srede i da kupim gume naravno posto su mi razlicite 215/45/17 zadnje i 215/40/17 prednje a i dosta su izakane.
Jedino sto mi je zabrinjavajuce je da sam sipao 63l goriva bezolovni 98 oktana 142din/l i evo presao 300km i imam mozda jos max 15l da li je moguce da je tolika potrosnja???? a pise mi na onom trip kompu za 2000km koiko sam presao prosek je 10.4, kad ga vozim na otvorenom sto brze to manje trosi , kad se vucem ono nema pravila od 9 do 15l. Ali dobro resicemo uskoro i to
Sto se tice onih mojih pitanja i dalje mi je ostao problem sa volanom, menjao sam ulje ali nisam resio nista uglavnom sad kad je doslo lepo vrmee nemam problema tj auto se na suncu zagreje i bez problema vrtim, ali kad je bila zima nema sanse , tek kad krenem sa parkinga onda kao krene malo , uglavnom videcu i to.
Uskoro cu se predstaviti na Virusu, moram malo da sredim kola (poliranje napao me tramvaj sa strane i malo bandera pozadi) takodje i da nadjem vremena za celu pricu.
Pozdrav i izvinjavam se na smaranju , ako nekome treba savet tu sam, nisam profi majstor daleko od toga ali sam dosta toga naucio za kratko vreme , takodje ako nekome treba da se ponisti neka greska na kompu tu sam.
BTW: ako neko zna neke dobre sigurnoisne srafove za tockove neka mi pusti PM ne bih voleo da mi neko digne ove felne, trazio sam ali sve je to d kvalitet nije problem cena, vazan je kvalitet (mada i to se moze skinuti) ali makr ce odvratiti klince i amatere od skidanja
Re: Alfa 156 2.0 JTS pitanje
Ja samo da se javim posle duzeg vremena, uglavnom za ovih 3+ meseca mnogo sam naucio o alfi koju posedujem, zbog prirode posla kojim se bavim nemam bas vremena za zivot a kamoli da budem po forumima. Uglavnom mojoj 156 jts sam izvadio dusu u pozitivnom smisli, znam bukvalno gde koja zica ide sta je sa cim povezano mehanika elektrika nije vazno.Darkstar napisao:Pozdrav svima!!!
Od kupovine dosta se promenilo i sve sam sam radio , zamenio sam termostat posto sam izvalio da treba da drzi na 90 a ne 70 i dobio sam smanjenje goriva (BTW muke zive da se zameni) , lampicu asr sto mi nije svetlela, bila povezana sa nekim osiguracem sa kojim nemam pojma (svi su bili ispravni) posto su na njega bili povezana svetla u kabini u pregradku za rukavice i onda 2 gore kod zastite za sunce takodje i rikverc svetlo to sve nije radilo zbog jednog osiguraca, sad kad sam zamenio sve komplet radi. Imao sam upaljenu EOBD lampicu, kupio sam onu dijagnostiku elm 327 gledao non stop pa brisao gleda brisao eliminisao i dosao do klasika lambda sonde zamenio sam im mesta isto se desilo samo sad na drugom mestu, zatim sa nasao u bolecu lambdu za 20e polovnu za moj jts i evo radi 2 i kusur meseca nista ne fali da kucenm u drvo. Takodje svecice su zamenjene nije dobru mesavinu imao bile su crne ko ugalj (ispran maf sa kontakt sprejom sad su ok)a i kad vec jedem ... jedem do kraja, stavljeni xenoni 6000k (niko mi nije ablendovao posto sam lepo namestio i ne bijem nikoga po ocima),stavljen KN filter za vazduh, zamenski za original, KN filter za ulje, zamenjeno kompleton servo i motorno ulje i antifriz (od tog antifrixza kao da imam problem izgleda kao da izduvna grana greje drasticno pa je onaj plasticni deo poceo malo da se topi deo iznad izduvne grane povezan sa cantrom za vodu i osecam miris paljevine plastike) danas sam uzeo felne Toora Ti C573 original alfine sve sa gumama, ali moraju malo da se srede i da kupim gume naravno posto su mi razlicite 215/45/17 zadnje i 215/40/17 prednje a i dosta su izakane.
Jedino sto mi je zabrinjavajuce je da sam sipao 63l goriva bezolovni 98 oktana 142din/l i evo presao 300km i imam mozda jos max 15l da li je moguce da je tolika potrosnja???? a pise mi na onom trip kompu za 2000km koiko sam presao prosek je 10.4, kad ga vozim na otvorenom sto brze to manje trosi , kad se vucem ono nema pravila od 9 do 15l. Ali dobro resicemo uskoro i to
Sto se tice onih mojih pitanja i dalje mi je ostao problem sa volanom, menjao sam ulje ali nisam resio nista uglavnom sad kad je doslo lepo vrmee nemam problema tj auto se na suncu zagreje i bez problema vrtim, ali kad je bila zima nema sanse , tek kad krenem sa parkinga onda kao krene malo , uglavnom videcu i to.
Uskoro cu se predstaviti na Virusu, moram malo da sredim kola (poliranje napao me tramvaj sa strane i malo bandera pozadi) takodje i da nadjem vremena za celu pricu.
Pozdrav i izvinjavam se na smaranju , ako nekome treba savet tu sam, nisam profi majstor daleko od toga ali sam dosta toga naucio za kratko vreme , takodje ako nekome treba da se ponisti neka greska na kompu tu sam.
BTW: ako neko zna neke dobre sigurnoisne srafove za tockove neka mi pusti PM ne bih voleo da mi neko digne ove felne, trazio sam ali sve je to d kvalitet nije problem cena, vazan je kvalitet (mada i to se moze skinuti) ali makr ce odvratiti klince i amatere od skidanja
- goran973
- Garaža: Uskoro 147 :)
"moram malo da sredim kola (poliranje napao me tramvaj sa strane i malo bandera pozadi) "
)))
i mene je tako jednom, morao sam jos jednom branikom da je zveknem, da joj pokazem ko je gazda
i mene je tako jednom, morao sam jos jednom branikom da je zveknem, da joj pokazem ko je gazda
- Darkstar
- BANOVAN
- markoalfa156
- Garaža: Alfa Romeo 156
pozdrav darkstar,jesi li resio problem sa servom,i meni se isti problem dogadja nisam nasao nigde da je neko ima slican problem?
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Jeste resio, uzeo drugu alfu, mada sad ga hebe dal da ide na kovane klipove, dal da gura turbo, ili da ide na 3.0 atmo ili ipak mozda 3.2

- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- Darkstar
- BANOVAN
U sunce ti, ne verujem
Dosta se izdogadjalo od tada
Ne posedujem je vise, problem je do servo pumpe, nju moras menjati, ja je nisam menjao jer sam je prodao.
Dosta se izdogadjalo od tada
- markoalfa156
e jbg...nadao sam se da je resenje jeftinije. hvala puno na odgovoru. pozdrav.
- Darkstar
- BANOVAN
Sto, uzmes polovnu servo pumpu radice sigurno, taj defekt se retko gde pojavi, samo ti je maler sto moras platiti majstora da skine sve to, jer je bas bas zeznuto i nemoj da te loze majstori da treba da se zameni ulje , da se vazduh izbaci iz sistema itd, nije nista od toga, uzece ti pare na glupost, problem je sama pumpa kad padne temperatura ne dihtuju dobro semerinzi skupe se itd itd, i tek kad se zagreje onda radi normalno. Kad je leto i toplo npr nemas tih problema, tek kad dodje zima i niske temperature, jel sam u pravu
- markoalfa156
Tacno tako,cim padne spoljna temp.po board-u ispod 8C on blokira. Sve preko te temperature radi bez ikakvih problema. Kad padne temp pustim da radi par min i drzim bez upotreba velike snage volan u levu ili desnu stranu,tek toliko da se cuje servo i on popusti. Mislim...zimi svakako ne krecem dok malo ne pustim auto da radi ali iritira sto ne znam sta mu je,hoce li mi blokirati i u voznji itd,itd...koliko se krece cena servo pumpe,odprilike,sve sto sam nalazio na netu nema navedenu cenu,pa kad ti vec oduzimam vreme na ovo ajde i to da te pitam. I naravno koliko bi mi majstor uzeo za popravku...
- Darkstar
- BANOVAN
Meni su polovnu nudili zs 30e, majstor ne znam posto mora da ti skida pk kais i da se dobrano namuci da dodje do nje, malo prostora ima, ali ne bi trerbao nesto mnogo da kazemo vrh glave 30e da te odere, nece ti nikad blokirati u voznji jer je zagrejana, tako da sta da ti kazem mene je ponekad iritiralo ali sta da se radi, a tu pumpu je strahota tesko skinuti, ja sam kasno palio kad sam vec motor bio sklopio i onda nema vajde da se radi nista, da zaboravio sam sem pk kaisa mora da ti skida i varijabilni usis ono crno gore, a to je isto muka da skines ako ne znas, meni sad treba sve da raskacim zamenim dizne itd 20min max kod drugara na jts, ranije trebalo dosta, sad i zatvorenih ociju
Da je neko ok vreme nadjes pumpu ja ti zamenim ne bi ti nista uzeo, ali ova ledara sad, ne znam ni sam kako cu moj 3.0 v6 da vratim
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Manja je muka skinuti motor i zameniti pumpu nego skidati jedno po jedno. Pumpa je u sklopu nosaca gornjeg i dok se raskaci mora da se rasklopi pola motora.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Darkstar
- BANOVAN
e bas to, kao kad zupcis ili menjas pumpu na 2.5 3.0 laks ega je spustiti nego raditi unutra jer je nemoguce nastelovati kako treba, kod ovog problema moze da se uradi dok je u motoru ali je zeznuto treba da kazemo specijalan alat da bi se prislo srafovima koji su dobrane zategnuti
- markoalfa156