Odem do kolege Sauriann da ga prikacimo na komp i prijavi dve greske:

Zapusen DPF filter.... kako se to cisti i koliko kosta?
Na srecu idem na servis sutra pa ce to valjda resiti ali reko cisto da pitam da znam sta me ceka

Hvala za savet, ipak nije bio DPFMarkoni147 napisao:Probaj sam da ga ocistis tako sto ces izaci na autoput, dati sva 4 (6) migavca, zauzeti zutu traku i konstantno ga voziti 2-om brzinom na oko 3000-3500 o/min nekih 15ak minuta... Ovo je mnogo bezbolnija varijanta nego da ti ciste preko dijagnostike jer onda puste motor da urla na leru neko vreme...
Ovo sto sam ti rekao primenjuj kad god se setis i kad imas prilike... Leti je sve to dosta lakse jer ne moras da vozis samo 2om brzinom posto izduvni sistem moze da postigne dovoljno visoku temperaturu kako bi se cestice sagorele...
Ko malo jace vozi auto obicno nema problem sa DPF-om, ali grad i kratke relacije doprinose da se brzo zapusi, narocito kad imas cip...
Nije palio vise lampicu, sve radi ko podmazano.... za sadSauriann napisao:Jesi li saznao šta je bilo tj. da li je palio ponovo lampicu.
Bem li ga, na examiner-u je pokazao tu cifruigorkrnic napisao:Ne moze da ti pokazuje 28% zapusenosti dpf kad je kod novog auta 60% nego dpf odstrani fizicki kod auspuh majstora i stavi cev ili prazan lonac mesto njega jer imaces problema posto ti je cipovan auto, zapusavace ti se, ja sam imao tu pizdariju na obe 159 i lepo sam ga na kraju skinuo i svi srecni a pri tom dobijes jos jedno 10ks
dimi za nijansu vise (najcesce) , a ne ide znacajno bolje (osim naravno ako se ne odradi i cip usput)kako se auto ponasa posle skidanja DPF-a? Vise dimi? Predpostavljam da i bolje ide
ne skida se nista sa "kompa" , otkace se samo creva sa senzora i sonda se izvuce iz izduva.Mora da se skine i sonda/senzor sa kompa jel?
Pre Februara necu nista dirati sigurnoSauriann napisao:Matoviću, ako budeš išao kod Gumetine zovi me obavezno da idemo zajedno možda bih čipovao...(ako dobijemo popust)
...pa stajemo na crtu
to se podrazumeva.. cinilo mi se da je covek pitao sta sa senzorima koji idu u ecu..mora i softverski da se skine tj da se ubaci posebna mapa bez dpf,
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”