Mala pomoc

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sz13shumi
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 TWIN SPARK 16v SUPER CARCAT BLACK
Alfa Romeo 156 2.0 JTS 16v SW Selespeed
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 8:41 pm

Mala pomoc

Pon Dec 27, 2010 7:50 pm

Evo ovako imam 2 pitanja,
Interesuje me koji je kvar rucna mi drzi neko vreme i onda popusti.
A drugo isto vezano za rucnu ali druge tematike koji motor i od cega da se montira da bi se napravila elektronska rucna kocnica, nije zbog karabudjenja nego zbog prakticnih razloga.
Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Re: Mala pomoc

Pon Dec 27, 2010 7:52 pm

1. Propale su ti sajle ručne, menjaj.
2. Ne isplati se
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pon Dec 27, 2010 8:07 pm

zaribala sajla,usla voda,skines tu i potopis u preradjeno ulje i nek stoji neko vreme,da se buzir napuni,mozes i duvaljkom da izduvas vodu i tako da ujednu uduvas ulje,to je jedno od resenja

a kad novu stavis isto bi trebalo to da se uradi ako nije plastificirana,jer sama sajla rdja vremenom

elektronsku mozes da resis sa punim prenosom,kao recimo krokodilka dizalica sto se vrti navojna sipka i uteze sajlu,preko elektro motora

promenom polova menja smer,koristis taster od podizaca stakala,jer je on i napravljen tako da menja smer
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
sz13shumi

Pon Dec 27, 2010 8:10 pm

To je novi komplet novih sajli tako da 100% nisu one zato me bas i cudi sto posle odredjenog vremena popuste i to ne uvek na ravnom mi po nekoliko sati cak i 2-3 dana drze a nekad na nizbrdici od 5% one popuste cak mi i na tehnickom prosle a tad sam bas sumnjao da cu zbog njih morati da smuvam nekako, a za drugo zasto se ne isplati elektronska rucna zbog izvedbe ili neceg drugog imam cak i jedan step motor ili mi treba drugo motorce.Jeste plastificirana mi je. A koje motorce i gde manjih gabarita tu kao krokodilku da nadjem i de to postaviti u kabini moze maksimalo 50mm x 50mm neka
Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pon Dec 27, 2010 10:28 pm

Ne isplati se zato što mnogo komplikuje život, ručna na struju je jedna od većih gluposti koja je smišljena, ima mnogo više mana nego prednosti. Ako su ti sajle OK onda je problem u zadnjim čeljustima.
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Pon Dec 27, 2010 10:33 pm

onda su zaribali kliipovi koji mehanicki teraju,moras odviti veliki klip da ispadne napolje,ali moras da ili stisnes crevo ili da skines klesta pa u u stegu da ih stavis i onu osovinicu sa krupnim navojem izvuci,malo teze se izvlaci i na njoj ima jedna oring gumica i oko nje se nahvata skrame i djubreta

nije bas lep posao ali se moze resiti,ima da se kupi set za remont i nije skup,mada nisam bas zadovoljan ali rade oko godinu dana,mozda i krace

uglavnom prasinarke manzetne i harmonikice se raspadnu,ali u njih nagruvaj masti i radice,ja ih uglavnom skidam i oko klipa namazem mnogo masti i uvek je mastan
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Pon Dec 27, 2010 10:37 pm

zbog prostora zaboravi elektro rucnu,ja na jugu imam 155-icine celjusti i skoro sam pravio jedan klip koji je bio mnogo ostecen i stalno je po malo flisovalo ulje i brljavilo

Slika

u klip se pakuje jos neke gluposti za rucnu

Slika
Korisnikov avatar
sz13shumi

Uto Dec 28, 2010 12:01 am

Ma to mi je potrebno zato sto ne mogu dovoljno da je povucem ili ako to uspem posle ne mogu da je vratim zbog onog dugmeta, poceli misici ruku da mi slabe zbog toga se i nosim mislju o ugradnji elektromehanicke rucne ne potpuno elektricne ako je neko na nju pomislio.
Slika

Povratak na “Area Servizio”