AeroTwin metlice brisaca
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Ja na mojim vozilima (Alfa i kombi za posao) koristim obične metlice.I moja iskustva su takva da ako nemogu da nadjem šampion,onda je baš sve jedno koje uzeo jer ove bošove kod nas su čak gore od onih jeftinih alca ...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Kako se šteluju prskalice da mi ne prebacuju i prskaju sve iza mene i sa strana. Pokušao sam da pomerim neki plastični podeok sa strane ali nešto mi deluje kilavo. Jel to zapleko ili je generalno loše rešeno...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Verovatno zapeklo!
I kod mene jedva se pomera i stalno je neka rupica od cetiri zapusena iako nikada cita voda nije sipana!
I kod mene jedva se pomera i stalno je neka rupica od cetiri zapusena iako nikada cita voda nije sipana!
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
I ja sam uzeo u Metrou Aero za oko 300 kinti po komadu.i odlicno brisu.Ali imam drugi problem: koje god metlice da stavim na vozacevoj strani ostavlja straftu po sredini soferke, koja me izludjuje a Bogami i dobrano smeta pri voznji.Jel imao neko slican problem ili imate ideju kako da resim?
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
i meni se pojavila i to na brisačima od 2000 din tako da jbg, sad ću da ih skinem i bacim. Nisam ih koristio ni metar dana, a pazio sam po ledu da ih ne otkinem. Kad ide na levo briše ekstra ali kad vrati ostavi štraftu...Danas sam skidao i zagledao brisač i kao nov je...Neewbie napisao:I ja sam uzeo u Metrou Aero za oko 300 kinti po komadu.i odlicno brisu.Ali imam drugi problem: koje god metlice da stavim na vozacevoj strani ostavlja straftu po sredini soferke, koja me izludjuje a Bogami i dobrano smeta pri voznji.Jel imao neko slican problem ili imate ideju kako da resim?

- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Evo i prvih problema sa aero twin metlicama... pre pola sata sam se vratio kuci, 130 km voznje auto putem i 3 x sam stajao da kidam led sa njih
Sa spoljne strane jednostavno se stvori led i nece da brisu... ukrute se...
Stanem, strugacem ocistim sav led, posle 30-ak km ponovo... i to poprilican sloj leda se nahvata... jeste padao sneg ko blesav ali....

Stanem, strugacem ocistim sav led, posle 30-ak km ponovo... i to poprilican sloj leda se nahvata... jeste padao sneg ko blesav ali....

- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ja sam stavio bosh-ove i zadovoljan sam. Ni na velikim hladnoćama se ne ukruti guma uopšte, brišu odlično. 

potpis
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Izgleda da je i sa mojima problem vezan za temperaturu. Sve je počelo da me zeza na auto putu...Jbg nisam pametak koje metlice više da stavim, probaću sa onim od 300 din. 

- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
A jel ti je radilo grejanje u kolima? Ja uvek pustim grejanje na 22-24 C namestim da duva u soferku i povremeno kad se zaprlja staklo ili se nahvata snega koristim prskalice i nema da zaledi nista...DogoArgentino napisao:Evo i prvih problema sa aero twin metlicama... pre pola sata sam se vratio kuci, 130 km voznje auto putem i 3 x sam stajao da kidam led sa njih![]()
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
@Sauriann, bosch-ove metlice za 156 koštaju 450rsd, bolje uzmi njih nego no name za 300rsd. Ja ih imam i na 33-ci već dve godine i još uvek brišu odlično 

potpis
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
grejanje bilo na 27 stepeni, podeseno da duva u soferku i noge...
Ali dzabe... strana metlica koja naleze na staklo je bila cista, ali se led hvatao sa spoljnje, i tako ih ukrucivao pa brisu samo po coskovima.... a te metlice su debele oko 2 cm i verovatno toplota ne moze da se prenese na spoljnu stranu...
Re: AeroTwin metlice brisaca
Alex156 napisao:A jel ti je radilo grejanje u kolima? Ja uvek pustim grejanje na 22-24 C namestim da duva u soferku i povremeno kad se zaprlja staklo ili se nahvata snega koristim prskalice i nema da zaledi nista...DogoArgentino napisao:Evo i prvih problema sa aero twin metlicama... pre pola sata sam se vratio kuci, 130 km voznje auto putem i 3 x sam stajao da kidam led sa njih![]()
grejanje bilo na 27 stepeni, podeseno da duva u soferku i noge...
Ali dzabe... strana metlica koja naleze na staklo je bila cista, ali se led hvatao sa spoljnje, i tako ih ukrucivao pa brisu samo po coskovima.... a te metlice su debele oko 2 cm i verovatno toplota ne moze da se prenese na spoljnu stranu...
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Stavio danas Valeo zmijice, 2700 dinara u kit komercu, nadam se najboljem buduci da se originalni brisac iz delte placen 3000 dinara RASPAO posle manje od godinu dana.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Meni se moji levi oporavio i sad normalno briše. proveravao sam da li je dobro namontirani sve je ok. Mora da je fora u promenama temperature ili slično...
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Moguce ali ne mogu da odlucujem da li cu koristiti brisace prema vremenskoj prognozi, pogotovu kada ih platim koliko sam platio te u Delti, bezobrazluk.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ja se drzim saveta koji je dao Tokio, stavljam neke iz Tempa "Made in P.R.C." za 120 din/par i, kad ne brisu vise tako dobro, kupim nove.
grafitni, lepo brisu... ne dam bre za Valeo tolike pare, a toliko ljudi se razocaralo u njih!
inace, prethodno sam kupio "kao" Bosch (230din/par) u Metrou na akciji. radili su 3 godine bez greske, imali su cak i na gumi izlivene oznake sve kao original... sad, bemliga... za te pare nema sanse da su original
pored toga, najbolji brisaci koje sam imao ikad su bili na Z101, Champion
prva liga. Shop Invest, btw.
***jos jedna napomena, ne kupujte onu plavu tecnost u Tempu za soferku, pakovanje 5l, na akciji, sto ne ledi do minus beskonacno... zaista ne ledi, ali samo to. pored toga, toliko smrdi kao najjeftinija votka da mi je bilo muka u kabini posle nekoliko prskanja. a o pranju tek da vam pricam, ne pere nista! gumice brisaca skripe, prljavstina svuda... horor.

inace, prethodno sam kupio "kao" Bosch (230din/par) u Metrou na akciji. radili su 3 godine bez greske, imali su cak i na gumi izlivene oznake sve kao original... sad, bemliga... za te pare nema sanse da su original

pored toga, najbolji brisaci koje sam imao ikad su bili na Z101, Champion

***jos jedna napomena, ne kupujte onu plavu tecnost u Tempu za soferku, pakovanje 5l, na akciji, sto ne ledi do minus beskonacno... zaista ne ledi, ali samo to. pored toga, toliko smrdi kao najjeftinija votka da mi je bilo muka u kabini posle nekoliko prskanja. a o pranju tek da vam pricam, ne pere nista! gumice brisaca skripe, prljavstina svuda... horor.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Ja kupio i vidim da mi ledi, znači tačno se vide kristali posle par sekundi (naravno dok je napolju minus i ja vozim). Jbg, bilo džabaka...dekideki napisao: