Moja preporuka je da ako ces vec da pucash pare, da uradish kvalitetno generalku....polovan motor mozhe da bude neshto shto je pred generalku....iako ima garanciju, ne odnosi se vjerovatno garancija na semeringe, lezhajeve itd....
Kupovina sa placa i riknuće motora isti dan!
- StefanMih
- Garaža: 156 JTD, 33 Racer, Panda 750
Re: Kupovina sa placa i riknuće motora isti dan!
Ja ne bih mogao da se iskuliram u ovakvoj situaciji (dodushe ne bih mogao ni doci u istu).....morao bih bar da napravim neshto shtete na smecu koje prodaje 
Moja preporuka je da ako ces vec da pucash pare, da uradish kvalitetno generalku....polovan motor mozhe da bude neshto shto je pred generalku....iako ima garanciju, ne odnosi se vjerovatno garancija na semeringe, lezhajeve itd....
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Idemo svi. Ja sam sutra u Novom Sadu. Javite kad se krece 

- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Da, u interesu istine i javnog informisanja kome ovaj forum služi, pošteno bi bilo da ”jedan” plac dobije puno ime... Zašto bi svi ostali placevi bili izloženi nepotrebnoj sumnji, a i još gore, zašto bi neko ko prodaje krš izbegao da se saopšti istina?
To je naprosto u interesu svih... čak je i za njih same dobro da znaju da im se automobili raspadaju na putu do kupčeve kuće...
To je naprosto u interesu svih... čak je i za njih same dobro da znaju da im se automobili raspadaju na putu do kupčeve kuće...
- s3kan
- Garaža: Giulia 2.2 180 AT8 2016, ex 159 2.0 JTDm 2011, ex 147 Selespeed 2001
Idem sutra do njih oko 10 - 11, da ljudski iznesem problem, javljam rezultate.
The difference between men and boys is the price of their toys.
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Po meni si napravio par gresaka, ali u svakom slucaju, ne bi trebalo da ostane na ovome. Pvo, cim ti se desilo sto se desilo, trebao si da pozoves plac na kom si kupio Alfu, jer od kupovine nije proslo ni dva sata, da bi znali sta se dogodilo. Drugo, odvezao si ili odslepao Alfu u servis, motor je otvoren, sto znaci da to vec kosta toliko i toliko, motor niko ne otvara za dzabe, tako da je prebacivanje u drugi servis (sto je neko predlagao) potpuno neisplativo. Trece, posto nisi obavestio plac o onome sto se dogodilo, i sto si ti posle uradio, verovatno ce sad biti price, a kako mi da znamo da se to tako dogodilo, vozio si ga u servis na proveru sta sad hoces, zasto si odvezao bas u taj servis, zasto si bez konsultacije sa njima nesto radio... U svakom slucaju, sta god radio, trebalo bi da se resi (bar delimicno) pozitivno po tebe...
Inspekcije ti ne znace nista, polovno vozilo se kupuje u vidjenom stanju, a jos si ga vozio u servis. Na stranu to sto oni nikako nisu mogli da vide motor iznutra. Nijedan servis nije svemoguc, i moze samo da konstatuje da motor radi dobro ili lose po zvuku, na kompu se vide samo greske ukoliko ih ima, a nije moralo da ih bude uopste. Jedino sto su pouzdano mogli da ti kazu jeste stanje trapova i kocnica, i ono sto se vidi na kompu, a to moze da bude i nista. Bilo kakva negativna reklama placa nista ne znaci, jer ce za to cuti minoran broj ljudi, i to ih nimalo nece pogoditi, ako im i ne pomogne... Svaka reklama je dobra reklama. Idi tamo i pokusaj da resis problem. Vracanje auta po meni i nije tako lako posto je motor u delovima. Pokusaj da izvuces sto je vise moguce.
SRECNO!
Inspekcije ti ne znace nista, polovno vozilo se kupuje u vidjenom stanju, a jos si ga vozio u servis. Na stranu to sto oni nikako nisu mogli da vide motor iznutra. Nijedan servis nije svemoguc, i moze samo da konstatuje da motor radi dobro ili lose po zvuku, na kompu se vide samo greske ukoliko ih ima, a nije moralo da ih bude uopste. Jedino sto su pouzdano mogli da ti kazu jeste stanje trapova i kocnica, i ono sto se vidi na kompu, a to moze da bude i nista. Bilo kakva negativna reklama placa nista ne znaci, jer ce za to cuti minoran broj ljudi, i to ih nimalo nece pogoditi, ako im i ne pomogne... Svaka reklama je dobra reklama. Idi tamo i pokusaj da resis problem. Vracanje auta po meni i nije tako lako posto je motor u delovima. Pokusaj da izvuces sto je vise moguce.
SRECNO!

- misholinjo
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2
Ne mogu da se slozim sa tobom sto se tice servisa a probacu i da obrazlozim. Nekada se motor gledao samo po zvuku i skidanju poklopca za ulje ili vadjenju meraca dal duva ili ne dok danas sa svom elekrtonikom ipak ima vise parametara koji mogu da se isprate. Svaki "nepravilan" rad prijavljuje gresku ka lambda sondi zbog nepravilnog sagorevanja a postoji mogucnost (za dizele sigurno za benzince nisam siguran) merenja stepena kompresije. Normalno to nije pouzdano kao kada se kaci manometar direktno na cilindar ali odstupanja se ocitavaju. Kako niko u servisu nije video da ne radi lampica za ulje na tabli? Te lampice ne crkavaju bas tako lako same od sebe, ali ipak kada si platio servisu generalni pregled auta je bio red da napomenu i da na dijagnostici utvrde u kakvom je stanju pumpa za ulje.
Za takvo "odokativno majstorsko" gledanje ti nije trebao ni servis ni majstori vec samo kanal i pajser da pogledas u kakvom su stanju trapovi.
Smatram da bi trebao ovde da napises koji je plac u pitanju zarad li ostalih koji idu da gledaju kola da zaobidju isti.
Za takvo "odokativno majstorsko" gledanje ti nije trebao ni servis ni majstori vec samo kanal i pajser da pogledas u kakvom su stanju trapovi.
Smatram da bi trebao ovde da napises koji je plac u pitanju zarad li ostalih koji idu da gledaju kola da zaobidju isti.
- milan 156
- Garaža: 156 1.9 jtd
U Srbiji postoji veći broj organizacija za zaštitu potrošača, koje bi trebalo da uzmu u zaštitu ljude kojima se desilo nešto kao tebi.Nisam siguran kako deluje njihov mehanizam zaštite, ali mislim da bi mogao i njima da se obratiš.
Mislim da "mečku treba isterati na čistinu" jer je to pre svega u tvom interesu, ali je i u interesu svih Alfista jer je i nama cilj da tavih Alfi bude što manje na našim putevima.
Obavezno javljaj kako se situacija odvija.
Slažem se sa onim što ti je advokat rekao i ja sam pravnik, ali je moje mišljenje drugačije.Pošto su majstori već krenuli da ti čačkaju oko motora, a u slučaju tužbe to daje placu veće mogućnost da se brani.Zato naslućujem dugotrajan proces koji će te koštati i para i živaca, te tužba bi došla samo kao zadnja opcija.s3kan napisao:Elem, situacija se razvija.
Prvo hvala vam za tu foru sa SAT-om, za to nisam znao. Čuo sam se sa advokatom, advokat mi reče da manje-više nemam osnova da se gonim sa servisom jer mogu da se vade na to da su oni utvrdili sve što je bilo moguće da se utvrdi. A što se placa tiče, reče da imam pravo da u roku od 8 dana podnesem pismenu primjedbu (bez obzira da li su mi dali garanciju ili ne) i tražim povraćaj novca ili "drugi proizvod identične upotrebne vrijednosti". Ukoliko ne budu htjeli da prime primjedbu onda tužba...
Odradiću i tu varijantu sa SAT-om definitivno, ako bude moralo.
Vala parnica mi sad treba kao čir na dupetu... Al idemo do kraja, velika je razlika njihovih i mojih 1500, nekako mi zvuči da oni brže mogu da zarade te pare od mene :/
Sutra idem u NS svakako, pa ću svratiti do placa da vidimo gdje smo.
Stay tuned.
U Srbiji postoji veći broj organizacija za zaštitu potrošača, koje bi trebalo da uzmu u zaštitu ljude kojima se desilo nešto kao tebi.Nisam siguran kako deluje njihov mehanizam zaštite, ali mislim da bi mogao i njima da se obratiš.
Mislim da "mečku treba isterati na čistinu" jer je to pre svega u tvom interesu, ali je i u interesu svih Alfista jer je i nama cilj da tavih Alfi bude što manje na našim putevima.
Obavezno javljaj kako se situacija odvija.
- nenad8448
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 77KW TNG
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... selespeed/
Da nije to ova 147 i dalje stoji u oglasima
Da nije to ova 147 i dalje stoji u oglasima
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Stvar je malo cudno od pocetka , ne zna se ime placa , druga stvar rasturati motor bez pokusaja da vratis pokvaren auto koji si kupio pre samo dan ... 
busso trsi Sline
- SandroNS
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtd overclocked
Obzirom na učešće u ovoj temi član s3kan je pitao za dotični auto pa sam na prethodnoj strani napisao da je u pitanju autoplac Caruso u Veterniku.
Evo link ka toj temi.
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 0#p1325063
Predpostavio sam da ga je tamo kupio, ako sam pogrešio, moje izvinjenje.
Evo i slike oglasa

Sandro
Evo link ka toj temi.
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 0#p1325063
Predpostavio sam da ga je tamo kupio, ako sam pogrešio, moje izvinjenje.
Evo i slike oglasa

Sandro
"Nikada ne uči svinju da svira klavir. Samo gubiš vreme a i nerviraš svinju." Paulo Koeljo
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Sauriann napisao:potpisujem, idi na plac i lepo traži pola troškova ili da ti vrate novac a ti njima auto. U suprotnom će se njihov plac sigurno pojaviti u SAT rubrici. Pokušaj da im staviš do znanja da ti nijma možeš da napravi štetu veću od 1600e i da je bolje da plate jedan deo...milan 156 napisao:Pozovi Alvirovića (SAT na RTS-u), oni imaju ekipe za pravne savete za ovakve slučajeve.A može i javno da situaciju iznese na TV, jer non stop priča o zaštiti potrošača, pa eto mu primer.Crno na belo.Bar će ljudi znati koji plac da zaobilaze u širokom luku!
srećno, pozdrav
A Man's Got to Know His Limitations...
- s3kan
- Garaža: Giulia 2.2 180 AT8 2016, ex 159 2.0 JTDm 2011, ex 147 Selespeed 2001
Drugari,
Prvo sam dužan da vam se zahvalim na energiji i vremenu koje ste utrošili oko mog problema.
Bio sam danas na placu, osoblje mi je odmah dalo broj telefona gazde koji nije trenutno bio tu. I taman kad sam htio da ga nazovem, on se pojavio. Iznio sam problem i čovjek je bio u najmanju ruku zgranut. Ono kao pogled u daljinu i nekontrolisane riječi "majku mu, taj auto je stajao ovdje 6 mjeseci, ne mogu da se sjetim jesmo li mi šta radili tu, a ako jesmo da znam koga da hvatam za vrat..." I tako prođe par minuta ja pričam šta je Deša sve zatekao u motoru, a gazda gleda u daljinu, razmišlja i ne progovara. I onda mi reče :"vidi druže, ja sam izgubio na tom autu dosta para, hajde da istjeramo tu stvar do kraja, kontam da nisi došao iz BG-a samo da bi mene zajebavo i pokušao da mi izvučeš pare na pravdi boga. Kažeš da je šteta tolika i tolika, jel ti odgovara da ti dam toliko i toliko para?". Ja kažem - pošteno, lik, ruku u džep i izbroja pare. Reče nešto tipa - da ga u zdravlju popraviš i da te dugo služi.
I ja tako odlazim sa placa sav zbunjen da neko tolike pare drži u prednjem džepu farmerki, onako bez novčanika, na suvo
To je to, stvar je rješena, po mene na najbolji način. Sad ću da imam auto u odličnom stanju + motor pod garancijom.
Još jednom hvala svima.
P.S. Plac jeste Caruso, i to je ta crvena. Osim ove igranke sa motorom, treba da riješim još korpu, lamelu, druklager, veliki servis i još par sitnica, do tada će biti kod Deše. A za te zajebancije ću da imam pare tek sledeće godine, tako da sve što vam mogu reći je - vidimo se u virusu polovinom januara!

Prvo sam dužan da vam se zahvalim na energiji i vremenu koje ste utrošili oko mog problema.
Bio sam danas na placu, osoblje mi je odmah dalo broj telefona gazde koji nije trenutno bio tu. I taman kad sam htio da ga nazovem, on se pojavio. Iznio sam problem i čovjek je bio u najmanju ruku zgranut. Ono kao pogled u daljinu i nekontrolisane riječi "majku mu, taj auto je stajao ovdje 6 mjeseci, ne mogu da se sjetim jesmo li mi šta radili tu, a ako jesmo da znam koga da hvatam za vrat..." I tako prođe par minuta ja pričam šta je Deša sve zatekao u motoru, a gazda gleda u daljinu, razmišlja i ne progovara. I onda mi reče :"vidi druže, ja sam izgubio na tom autu dosta para, hajde da istjeramo tu stvar do kraja, kontam da nisi došao iz BG-a samo da bi mene zajebavo i pokušao da mi izvučeš pare na pravdi boga. Kažeš da je šteta tolika i tolika, jel ti odgovara da ti dam toliko i toliko para?". Ja kažem - pošteno, lik, ruku u džep i izbroja pare. Reče nešto tipa - da ga u zdravlju popraviš i da te dugo služi.
I ja tako odlazim sa placa sav zbunjen da neko tolike pare drži u prednjem džepu farmerki, onako bez novčanika, na suvo
To je to, stvar je rješena, po mene na najbolji način. Sad ću da imam auto u odličnom stanju + motor pod garancijom.
Još jednom hvala svima.
P.S. Plac jeste Caruso, i to je ta crvena. Osim ove igranke sa motorom, treba da riješim još korpu, lamelu, druklager, veliki servis i još par sitnica, do tada će biti kod Deše. A za te zajebancije ću da imam pare tek sledeće godine, tako da sve što vam mogu reći je - vidimo se u virusu polovinom januara!
The difference between men and boys is the price of their toys.
- pedja_156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd, 115 ks
Korektno sto se tice gazde, ne verujem da bi iko tako izbrojao pare za celu opravku. S druge strane to me navodi da mislim da je on vec znao za celu pricu, i da je isao na logiku ako prodje, prodje, a ako ne prodje(kao sto nije) platicu. U svakom slucaju, extra za tebe... kostalo te zivaca, ali imaces pravu stvar..
pozz 

- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Gazda se otarasio auta, a ti ćeš znati na čemu si kad ga središ. Realno i nije loše ispalo na kraju.
Lepa alfa, felne su super.

Lepa alfa, felne su super.
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Pratim temu od pocetka.Odlicno je ispalo.!! 
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- milan 156
- Garaža: 156 1.9 jtd
Iskreno, nisam očekivao ovakvo povoljno rešenje problema.Izgleda da je ovo kompromisna i najbolja varijanta za sve.Ispalo je dobro.pozz. 
- Martin
- Garaža: Fiat Marea 1.9 JTD.....limuzina... ;-)
Au jbt.....znači, imao si sreće kao niko!!!!!!!!
Sve najbolje!!!!!

Sve najbolje!!!!!
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Martin napisao:Au jbt.....znači, imao si sreće kao niko!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Sve najbolje
FANTAZ'JA
- SandroNS
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtd overclocked
Sve je dobro kada se dobro svrši
Znao ili ne, vlasnik placa je prema tebi ispao fer
Sredi auto i uživaj.
Sandro
Znao ili ne, vlasnik placa je prema tebi ispao fer
Sredi auto i uživaj.
Sandro
"Nikada ne uči svinju da svira klavir. Samo gubiš vreme a i nerviraš svinju." Paulo Koeljo
- misholinjo
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2
Vlasnik je ispao maximalno korektan a verovatno da je znao o cemu je rec i da nije zeleo sebi da pravi probleme i negativan marketing.
Sada kada si se nakupio parica sredi lepo masinu i sve drugo i imaces pouzdan auto koji ce te lepo sluziti.
Sada kada si se nakupio parica sredi lepo masinu i sve drugo i imaces pouzdan auto koji ce te lepo sluziti.
Nemogu da verujem, da je gazda tako odregovao, najverovatnije je vec na neki nacin bio u toku i slutio da sa tim autom nesto nije uredu...
U svakom slucaju sve pohvale za gazdu i auto plac.
U svakom slucaju sve pohvale za gazdu i auto plac.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Nesvakidasnji potez gazde. Mislim da je on odlicno znao sta se desava sa tom Alfom. Nisam siguran da je izgubio bas previse para.
Ali, na kraju, odlicno si prosao. Sad ga doteraj kako valja i uzivaj.
Ali, na kraju, odlicno si prosao. Sad ga doteraj kako valja i uzivaj.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Super je ispalo,sada ces znati tacno sta imas pod haubom i auto ce ti biti sredjen da mozes na mars sa njim
.Desa je nesto skuplji ali delove koje ugradi su vrhunski i vrhunski je dijagnosticar.
Bice to extra auto
Bice to extra auto
A Man's Got to Know His Limitations...
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ova priča je kao sapunica sa happy end-om. Spolja gladac, a unutra jadac, gazda se ne seća, a sve zna i na kraju svi zadovoljni, i ti i servis i gazda placa. Drago mi je da se sve ipak "dobro" završilo.
Ovo je samo još jednom pouka da ne može dobar auto biti toliko jeftin. Pošto iz oglasa vidim da cena nije fiksna to znači da si ti platio taj auto isto kao i ja moj dve godine stariji koji me je već izašao na 4ooo samo sa gumama i servisima. Pa će posle neko da mi kaže da sam imao tri godine mlađi za iste pare. Najcrnje je to što ovakvi likovi koji drže ove placeve sa preko 90% "krševa" diktiraju cene

Ovo je samo još jednom pouka da ne može dobar auto biti toliko jeftin. Pošto iz oglasa vidim da cena nije fiksna to znači da si ti platio taj auto isto kao i ja moj dve godine stariji koji me je već izašao na 4ooo samo sa gumama i servisima. Pa će posle neko da mi kaže da sam imao tri godine mlađi za iste pare. Najcrnje je to što ovakvi likovi koji drže ove placeve sa preko 90% "krševa" diktiraju cene
potpis
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
e svaka cast..... i da ga sto pre opsposobis...