ABS
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Da li postoji bilo kakvo stelovanje kod ABSa jer kod mene se u zadnje vreme aktivira i pri najmanjem kocenju bilo da je suv ili mokar asfalt.I kocioni put se znatno povecao a kada naglo zakocim papucica kocnice toliko se trese da postaje neugodno drzati nogu na njoj.Stavljeni pre mesec dana novi diskovi i plocice.
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Koje plocice i diskove si stavio? Kakve su ti gume? Obrati paznju na lisce, blato...lux napisao:Da li postoji bilo kakvo stelovanje kod ABSa jer kod mene se u zadnje vreme aktivira i pri najmanjem kocenju bilo da je suv ili mokar asfalt.I kocioni put se znatno povecao a kada naglo zakocim papucica kocnice toliko se trese da postaje neugodno drzati nogu na njoj.Stavljeni pre mesec dana novi diskovi i plocice.
Lepota je u ocima posmatraca.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Taj problem sa celicnim felnama sam lako resio .Prodao sam ih.Salim se.Kod 146 kada se diskovi i plocice otanje mogu da se koriste i14tice felne jer ne udaraju u klesta.Ja sam tako vozio dve zime celicne felne sa zimskim gumama.Medjutim kada sam stavio nove diskove i plocice te felne nisu mogle da se stave jer je dimenzija diskova namenjena za 15coli.Kupio sam dve nove zimske15tice gume i namontirao ih na alu felne.Znaci tu je sve ok od guma, diskova, plocica ali ABS reaguje bezmalo na svako pipanje kocnice vec i na brzini od 50 km kada treba da se koci.
- Novialfista
- Garaža: Alfa 156 SW, 2.4 JTD 20v 2005 god...ex policijska iz Italije...
A od skoro i Alfe GT JTS Blackline :) - Lokacija: Beograd
- Novialfista
- Garaža: Alfa 156 SW, 2.4 JTD 20v 2005 god...ex policijska iz Italije...
A od skoro i Alfe GT JTS Blackline :) - Lokacija: Beograd
po ovom sajtu
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
razlika u obimu gume je preko 7% sto je vrlo verovatno razlog tvog problema...
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
razlika u obimu gume je preko 7% sto je vrlo verovatno razlog tvog problema...
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- milan 156
- Garaža: 156 1.9 jtd
Kao prvo mrzim ovo belo što pada s neba!
Danas je moja Alfa prvi put videla sneg u Srbiji, malo sam je poterao da vidim kako ide, i eto problema. Čini mi se da je ABS preosetljiv.Na lagano, normalno kočenje, uključuje se odmah, po meni previše.Auto koči normalno,felne super, gume iste sve 4 (letnje-dobre).
Malo nervira to stalno krčanje i podrhtavanje.
Verujem da ipak postoji neko štelovanje?
Danas je moja Alfa prvi put videla sneg u Srbiji, malo sam je poterao da vidim kako ide, i eto problema. Čini mi se da je ABS preosetljiv.Na lagano, normalno kočenje, uključuje se odmah, po meni previše.Auto koči normalno,felne super, gume iste sve 4 (letnje-dobre).
Malo nervira to stalno krčanje i podrhtavanje.
Verujem da ipak postoji neko štelovanje?
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Minus je udario i letnja guma gubi svoje svojstvo tj. svoju shvrhu. Normalno je da ABS na ovom vremenu reaguje, zato i sluzi, mozete upravljati vozilom. Dnevno promenim par automobila sa i bez ABS-a zimske/letnje gume i to sto je ABS aktivira je normalna svar na ne ociscenim putevima, na mokrom kolovozu trebalo bi da je ABS manje aktivan kod naglih kocenja. Malo dok se naviknete, ako imate neki prostor gde bezbedno mozete da experimentisete a da ne napravite neki lom, toplo preporucujem cisto da vidite koliko mozete da se uzdate u ABS.
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Moja preporuka za vezbanje ABS-a naravno oko 2-3 ujutru kad nema nikog:
1. Ako ste u gradu udjite na sajam (platite 40-50 din) i ima veliki brisan prostor kod poslenje hale.
2. SC Banjica veliki poligon
3. Cetvrtkom posle caja-kafe na Pingvinu u Gandijevoj slabo ima saobracaja a i pored vas ce biti iskusni vozaci koji mogu da vam pomognu
.
.
... u svakom slucaju bezbednost na prvom mestu, obavezan pojas, obavezne zimske gume i naravno obavezna pamet u glavi.

1. Ako ste u gradu udjite na sajam (platite 40-50 din) i ima veliki brisan prostor kod poslenje hale.
2. SC Banjica veliki poligon
3. Cetvrtkom posle caja-kafe na Pingvinu u Gandijevoj slabo ima saobracaja a i pored vas ce biti iskusni vozaci koji mogu da vam pomognu
.
.
... u svakom slucaju bezbednost na prvom mestu, obavezan pojas, obavezne zimske gume i naravno obavezna pamet u glavi.
Lepota je u ocima posmatraca.
- sibin
- Garaža: 5,4L
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Re: ABS
Odlicna reklama, sorry
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl