Servis za BRC, "motor control system failure" greska

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
kunkka
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts
Pridružio se: Ned Jun 06, 2010 2:20 pm

Servis za BRC, "motor control system failure" greska

Čet Dec 16, 2010 3:17 am

Pozdrav ljudi, jedno pitanje.

Pojavio mi se famozni "motor control system failure", vozio na dijagnostiku i prijavljuje prejaku smesu na gasu(kad vozim na benzin ne izbacuje gresku), imam BRCa. Jel znate nekog pouzdanog u Novom Sadu ko ih popravlja? Konkretno BRC sequent 24 je u pitanju, na alfi 156 1.8ts.

Probao sam kod par ljudi i rekli su mi da samo u BGu imaju program za to i prosto ne mogu da verujem da u Novom Sadu niko ne popravlja BRCa :rolleyes: Ja sam nasao na netu program za Sequent 24, ne kapiram jel oni ne mogu da ga nadju ili nece da se muce sa popravkom istog.

Puno pozdrava, i hvala unapred!
Slika
Korisnikov avatar
Dewillex
Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 11:03 am

Re: Servis za BRC, "motor control system failure" greska

Čet Dec 16, 2010 8:14 am

Čekaj , stani, vidi.

Potroši to goriva što imaš i idi sipaj na nekoj drugoj benzinskoj na kojoj ti je ranije radio normalno. Sad se menja plin. Hladno vreme došlo. Možda si i sipao neki loš.
Slika
Korisnikov avatar
kunkka
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts
Pridružio se: Ned Jun 06, 2010 2:20 pm

Pet Dec 17, 2010 2:12 pm

Hmm moguce, al opet se bojim ako je neki kvar koji moze da zezne nesto drugo pa jos veci belaj da nastane :) Inace pojavilo se usred voznje odjednom, ne neposredno nakon sto sam nasuo na pumpi, cak stavise vec sam bio pri kraju s gasom. Odvezem kod majstora, on prikaci na dijagnostiku i kaze na benzinu radi ok a na gasu prijavljuje prejaku smesu. I iskljuci mi gresku kaze probaj voziti na benzinu malo pa naspi novog gasa i vozi opet na gasu vidi oce se pojaviti greska. Uradih to sve, na benzinu vozio ok, nasuo gasa i prebacio na gas i naravno pojavila se greska nakon nekog vremena :D

I prekljuce iz cista mira na benzinu, dal zato sto je bilo hladno il sta vec, cim sam krenuo iz ulice osetio sam kako kola jedva idu i bum iskoci motor control syste failure, al ne kao pre nego krene da blica i pisti jedno 5 puta i odjednom ga nestane :confused: Posle toga normalno vozim i sve ok. Sad se zbog toga i pitam dal mozda kvar nema veze sa gasom.

Kako ne volim te kvarove kad pojma nemas sta ne valja i moras cackati i menjati pola stvari da skontas u cemu je problem :banghead: :banghead:
Slika
Korisnikov avatar
Dewillex
Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 11:03 am

Pet Dec 17, 2010 2:18 pm

Motor se sam podesio i to je to. Lose gorivo. Nemora biti lose nego drugačije. Malo jače ili slabije. Možda ti je benzin slab a plin jak. Znači voziš na benzin i on se podesi a onda prebaciš na plin pa dobiješ jaču smešu dok se oped ne podesi.

Možda i ima nešto u ovom mom trabunjanju. :arflag
Slika

Povratak na “Area Servizio”