Dodge Viper je trebalo da koristi platformu Alfe 8C i Ferrarijev motor Ali ameri nisu pristali na takve gadosti koje padaju na pamet rukovodstvu Fiata, na svu sreću
Kakav bi to frankenštajn od automobila bio
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Mercedes SLS je napravljen na bazi novog Vipera, koji je planiran pre krize...bice dovoljno smao to izvuci iz naftalina, inako je odlicna podloga za rad.
Ja ne bih rekao da bi bio Frankenstajn s'obzirom na to da znamo kako "naprednu" tehnologiju koriste Ameri u izradi motora,pa zato npr Pontiac Firebird ima 3.400 ccm i 148 konja...Znaci Yugo ima vecu specificnu snagu od njega
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Šumi nije poenta u tome. Ferrarijev motor je sigurno daleko napredniji od bilo kog made in usa motora, ALI Dodge Viper je american muscle car i kao takav mora da ima američki motor ogromne kubikaže. Ferrari je potpuno druga koncepcija i filozofija automobila. Mnogo prefinjenini, tehnički savršeniji i sve ostalo što ide uz jedan italijanski sportski automobil. I jedan i drugi zasužuju poštovanje, ali svaki na svoj način Po meni je skrnavljenje i to što se u AR 8C stavlja Maseratijev motor jer se time gubi sva suština marke kao što je Alfa Romeo, a kamoli kad se u američki muscle car stavlja rasni italijanski motor
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Kapiram te,naravno,ali sve se mijenja,tako da bi i Ameri konacno mogli preseliti bregastu iz bloka u glavu itd,mada ako njima odgovara da ih deru evropljani sa upola manje kubika-OK,necemo ih dirat
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ironija je da ih Ameri deru svuda za 3x manje para sa sve bregastom u bloku, rucnim menjacima i zastarelim vesanjem. Evropljani su ti koji treba da se cesu.
Upravo tako starce, proshlo je vrijeme podsmjeha na racun lisnatih opruga i cuda....
Ameri imaju ozbiljne igrace, koji su postali vishe vozacki automobili od "prefinjenih" evropljana
He he,vozio sam se u Dodge Durango 5.9l 300 konja,onako,sta znam...
Ne lozim se na Vette i ostala auta koja nahvale na TG,,znate i sami sta je ta ista korveta bila do prije 6-7 godina,ali da ne duzim pricu,nebitno...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Corvette je i pre 6-7 godina bio strasan auto, kao i jos 10 godina pre toga, ali je ovima iz Top Geara trebalo toliko da im dodje iz dupeta u glavu. Nismo mi (bar ja nisam) evoluirali u misljenju zato sto je Top Gear evoluirao. Tek su sada krenuli da ih hvale kada im se blizi kraj...a kada se pojavio C6 pre neku godinu, mali Hammond je u studio ismejavao lisnatu oprugu nazad, misleci (glupan) da su to lisnate opruge...a on je ispao glup k`o noc...kao sto nije znao sta kod Lamborghinija znaci "longitudinale posteriore" pa se izlupetao.