obrtaji variraju prilikom prvog paljenja
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Re: obrtaji variraju prilikom prvog paljenja
Juce dosuo jos benzina, sada imam oko pola rezervoara i sipao neko njesra za eliminaciju vode i jutros upalim, a on se posle 2 sekunde ugasi, znaci isti simptomi... ko tu koga sad hebava> 
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Ova situacija je najslicnija mojoj, stim sto ja mogu da upalim hladan sa malo gasa na sekund i posle bez gasa, na plinu nekad variraju obrtaji nekad ne, kako kad
Pratim svo vreme temucirko83 napisao:Ja sam vozio nedelju dana samo na benzinu i auto se ponašao normalno, čim sam sinoć sipao plin i prebacio na njega, na sledećem paljenju jutros je počeo ponovo da se guši, odnosno:
Upali normalno i posle dve sekunde padne na 500 o/min i samo što se ne ugasi i ne prima uopšte mali gas. Ugasim auto i odmah ga upalim, on radi sasvim normalno. Znači pri prvom paljenju ili na hladnoći očita verovatno neku grešku. Mene definitivno zeza samo na plin. Inače pri svakom paljenju sačekam da se pogase sve sijalice pa ga onda palim.
Ova situacija je najslicnija mojoj, stim sto ja mogu da upalim hladan sa malo gasa na sekund i posle bez gasa, na plinu nekad variraju obrtaji nekad ne, kako kad
- pop 156
- Garaža: ar 156 1.8ts ar 159 1.9JTS
plin nemam ali ovaj problem imam. za vikend ako vreme dozvoli skidam zadnje sediste da bacim oko na pumpu i creva za svaki slucaj.rezervu mi je docekao samo jednom za tri godine.posle toga jos ostaje da probam sa drugim protokomerom posto sam probao sve ostalo.dali neko zna dali moze da se nadje samo protokomer bez kucista posto je celo i netreba mi 
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Ma nemoj menjati ako nisi siguran. Pozajmi od nekoga pa probaj.pop 156 napisao:plin nemam ali ovaj problem imam. za vikend ako vreme dozvoli skidam zadnje sediste da bacim oko na pumpu i creva za svaki slucaj.rezervu mi je docekao samo jednom za tri godine.posle toga jos ostaje da probam sa drugim protokomerom posto sam probao sve ostalo.dali neko zna dali moze da se nadje samo protokomer bez kucista posto je celo i netreba mi

- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Totalno sam zbunjen,vec par dana se nista ne desava????
Po paljenju se normalno ponasa,a nisam mu nista radio,trebao sam da idem kod majstora,al nisam stigao.
Po paljenju se normalno ponasa,a nisam mu nista radio,trebao sam da idem kod majstora,al nisam stigao.
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
A ja ga pa jutros jedva upalih.
A do juce sve u redu! 
Mislim da bi svi sa ovim problemom trebali da se nadjemo, uporedimo parametre i vidimo sta nam je ciniti!
Mislim da bi svi sa ovim problemom trebali da se nadjemo, uporedimo parametre i vidimo sta nam je ciniti!
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
i ja sam jutros imao problema,upalio sam ga iz treceg puta,ali obrtaji nisu varirali....
- Duke Nukem
Sad imam oko 45L u rez i sipao sam wynns dry fuel i pali vec par dana kao bombona, bez trzanja...
- Neewbie
- Milan 166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
I kod mene mnogo duže vergla, nekad upali iz druge, a kad upali ne secka. Drma nas još neki nepoznati virus osim Alfa virusa 
potpis
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
To kad duze vergla i pali iz druge trece narocito ujutru na prvom paljenju obicno bude protokomer
- Duke Nukem
Evo ja ga danas parkirao na nizbrdici. Posle 9h sam upalio i opet je krenuo da se gusi i posle 3-4 sekunde se ugasio. Upalim opet i krenu da variraju obrtaji, ali nisu padali ispod 1000rpm tako da je bio stabilan i posle 15 sec se smirio...
A vec 5 dana pali iz prve, bez ikakvog variranja...
Koliko li je ciscenje rezervoara negde? Kapiram da je pun nekih sranja pa se povremeno gusi...
A vec 5 dana pali iz prve, bez ikakvog variranja...
Koliko li je ciscenje rezervoara negde? Kapiram da je pun nekih sranja pa se povremeno gusi...
- Neewbie
Nego jel moram na pun rezervoar da sipam dry fuel?Sad imam nesto manje od pola rezervoara... 
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Možeš na 20-30L, ne mora pun.
Ja pre dva dana oko 2km pre gašenja prebacio na benzin i ujutru upalio normalno
Ja pre dva dana oko 2km pre gašenja prebacio na benzin i ujutru upalio normalno
potpis
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
U mom slučaju je fora samo to da ga pre gašenja 2-3 minuta prebacim na benzin i pali ko mina
, ne secka, radi normalno
potpis
- Diego
- Drug Član

- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Bravo. Upravo to, ukljucivati i iskljucivati na benzin. Otprilike 2-3 km pre nego sto ugasim motor prebacim na benzin i sledeci put pali k'o zmaj. Bez drhtavicecirko83 napisao:U mom slučaju je fora samo to da ga pre gašenja 2-3 minuta prebacim na benzin i pali ko mina, ne secka, radi normalno
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
, kako sam sipao pun rezervoar tako je i prestala jutarnja muka, vozio sam ga na benzin dok nisam potrošio pola rezervoara, pa sam onda se vratio na gas i sve je kako treba.
Nisam hteo da se ranije javljam dok neprobam zbog marfijavnov napisao:Da se i ja upišem u klub, kako je zahladilo prvo paljene posle dužeg stajanja upali na ključ i posle par sekundi obori obrtaje kao da hoće da se ugasi ali odmah ih vrati u normalu.Danas ga častio sa punim rezervoarom, prvi put od kad sam je kupioda malo plakne dizne i to sa europremijum bmb 95, bolji kod nas nema i dodao injestor cleaner, pa javljam da li ima nekog boljitka.Morao sam da ovekovečim pun rezervoar benzina ko zna kad će sledeći put
![]()
Ovo kod mene nije pomagalo probao sam.cirko83 napisao:U mom slučaju je fora samo to da ga pre gašenja 2-3 minuta prebacim na benzin i pali ko mina, ne secka, radi normalno
- wlady
- Garaža: AS sprint 1.3 '85 grigio nisidia met.
na forumu alfe talijanskom,mnogi vlasnici TS-a,pogotovo 1.8(uglavnom 156 E2) se zale na variranje ler-gasa,a jos veci problem je sto vec godinama nisu uspeli da pronadju resenje.neki od njih su promenili sve zivo na motoru i opet nista.neznam,kazu da je defektna i tacka,jel moguce da nema resenja? 
citajuci postove,ako sam dobro primetio,problem je umanjen ako ima vise goriva u reservoaru.jel moguce da sa vecim pritiskom u reservoaru pravi taj problem,ako ne gresim,isparavanja benzina bi trebalo da zavrasavaju u motor,sagorena,onda moze biti da taj povratni sistem ima neki defekt.
citajuci postove,ako sam dobro primetio,problem je umanjen ako ima vise goriva u reservoaru.jel moguce da sa vecim pritiskom u reservoaru pravi taj problem,ako ne gresim,isparavanja benzina bi trebalo da zavrasavaju u motor,sagorena,onda moze biti da taj povratni sistem ima neki defekt.
- peya
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 1.4 170Hp (2011)
Nisam bas redovan (posao, zena, deca....) ali... Do pre par meseci (Aprila ) bio sam ponosni vlasnik 156 2.0TS 2001. sa ugradjenim plinom. Sada sam ponosni vlasnik 156 1.9 JTD-m 2005.... elem kada sam imao TS imao sam par meseci problema sa variranjem gasa kada upalim auto. To me je izludjivalo i kao mnogi od vas svasta sam probao i menjao (protokomer, cistio leptir..... cak sam menjao i step motor
) i nista. Slucajno naleteh na resenje (bar u mom slucaju) a to su kablovi tj. jedna od bobina je pravila problem kada je vlazniji vazduh!!!! Kad upalim auto varira broj obrtaja (nekada i po par min) a zatim se sve smiri i bude ok, do sutradan. Leti se to naravno retko desavalao ali ujesen i prolece da covek poludi. Dakle kablovi tj bobina se prosusi u tih par min. i onda je sve ok do sutra
Pozajmio od drugara bobinu sa sve kablovima i menjao jednu po jednu dok nismo nasli koja pravi problem. Kupio polovnu a dobru za 20E i resio problem (pre toga sam dao gomilu para na step motor, nov protokomer, wins ciscenje....). To je moje iskustvo, nadam se da ce vam pomoci.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Ja za sad da ga ne ureknem pu pu
rešio problem pedja imaš piće
na nečijoj svadbi

- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ako se selektivno čita, eto rešenjapeya napisao:...bio sam ponosni vlasnik 156 2.0TS 2001. sa ugradjenim plinom... Sada sam ponosni vlasnik 156 1.9 JTD-m 2005.... To je moje iskustvo, nadam se da ce vam pomoci.
Alfa je stil... ostalo je status...
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
NAFTA
mozda u drugom zivotu kad budem bio farmer 
busso trsi Sline
- cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts