Potrosnja benzina/plina

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
Antonio
Garaža: Alfa Romeo 33
1.3VL, 66kw
91 god.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 5:21 pm

Potrosnja benzina/plina

Uto Nov 23, 2010 9:51 pm

Rec je o alfi 33 1.3vl, 1351kubik, 90konja, 91 god.
Potrosnja benzin/plin 20l kad ga teras 30!
Ne ide nista posebno znaci isla je kao zmaj i trosila je 10 plina a sad duplo a potrosnja katastrofa.
Razmisljao sam o tome da skinem karburatore i da stavim granu od 1.7 i plocu i da ga vozim non-stop na plin ako tada bude radio kako treba?!
Pozdrav za sve alfiste !
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Re: ajmo drugari

Uto Nov 23, 2010 10:35 pm

Mogao bi da napišeš odakle si da bi znali da te uputimo kod dobrog majstora da proveri šta je u pitanju, a ne da lupamo napamet. Nemoj to da radiš sa karburatorima, pokajaćeš se :wave:
potpis
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Uto Nov 23, 2010 11:34 pm

Iz Kragujevca sam druze, matori mi radi 20 god, drzi servis ja radim 6 mexaniku. Znam sve majstore cak sam bio i kod poznatog Madjarca i par njih ali cini mi se da niko od nih ne zna to da resi. Imam pomoc jednog starije prijatelja koji ceo zivot vozi boxere a zadnjix par godina prodaje delove, rastura ih i popralja. Covek zna sve osim menjaca i karburatora. On mi je rekao da to ne zna niko u Kragujevcu i preporucio mi je nekog coveka iz Kraljeva ili Cacka. A zasto mislis da je to lose resenje ? Planirao sam da stavim indzeksen ali nemam toliko novca na raspolaganju pa bih sad stavio samo granu,plocu,filter.. a rupe za dizne bih zatvorio pa bih kasnije dodao sve.
Nego ja sve mislim da to nije do karburatora, dal moze jos nesto da utice na potrosnju ?
Korisnikov avatar
cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz

Sre Nov 24, 2010 11:42 pm

Pa, pošto već nećeš da budžiš injection nego samo granu i hoćeš da ti auto radi samo na plin, koliko ja znam boxeri imaju dosta poteškoća sa paljenjem na plin na baš niskim temperaturama. Što jednostavno ne probaš da staviš druge karburatore kao što sam ja uradio prošle godine. Meni je isto trošila kao nenormalna, kad otvorim karbove vidim da mi se zaglavljuju plovci i karburatori se prepunjuju benzinom. Našao sam druge polovne i rešio problem. Hteo sam i ja da prepravim na injection, ali karbovi su zakon, imaju bar 5x lepši zvuk
potpis
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Čet Nov 25, 2010 2:46 am

sto jes, jes :love: ali muka je muka. . zamisli kad ja 4 meseca vozim sa tom potrosnjom a moj budzet nije toliko veliki.. neko resenje moram da nadjem..
posteno pali na cvrgu i kad je hladno i kad je toplo ali trosi bre brate mnogo..
razmisljao sam da nije prezubio za pola zuba ili tako nesto ali nije ... sve mi je sumljivo paljenje ali ne verujem ni to jer sam stelovao mnogo puta, cak sam menjao i rasprskivac ali opet isto.. znaci on trosi i benzin mnogo.. ne znam sta da radim
Korisnikov avatar
dane_alfa
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 1:39 am

Čet Nov 25, 2010 10:21 am

sa potrosnjom plina karbovi nemaju veze , pogledaj ti malo pljenje i plinsku instalaciju
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Čet Nov 25, 2010 2:33 pm

pa i ja tipujem na paljenje ili neku novinu oko plina.. kopacu jos malo
Korisnikov avatar
cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz

Čet Nov 25, 2010 5:28 pm

dane_alfa napisao:sa potrosnjom plina karbovi nemaju veze , pogledaj ti malo pljenje i plinsku instalaciju
Nije tačno. Auto ima karburatore i na koji sistem radi plin? Na vakuum i ako su karburatori razštelovani nećeš moći ni plin da našteluješ, jer, šta određuje koja količina plina ulazi u komoru?! Pošto ti isto troši i plin i benzin oko 20 L:
1. Paljenje
2. Karburatori
3. :scratch:
potpis
alfatar
Garaža: alfa 33 1,3dablkarb 1992
Pridružio se: Sub Apr 24, 2010 7:43 pm

Čet Nov 25, 2010 5:32 pm

cirko83 napisao:
dane_alfa napisao:sa potrosnjom plina karbovi nemaju veze , pogledaj ti malo pljenje i plinsku instalaciju
Nije tačno. Auto ima karburatore i na koji sistem radi plin? Na vakuum i ako su karburatori razštelovani nećeš moći ni plin da našteluješ, jer, šta određuje koja količina plina ulazi u komoru?! Pošto ti isto troši i plin i benzin oko 20 L:
1. Paljenje
2. Karburatori
3. :scratch:
dane je u pravu. kod karba je bitan samo polozaj leptira a on se ne dira kad se plin ugradjuje ili podesava. ovde samo moze biti neki fals zrak a on moze da iritira i benz i plin istovremeno
mackaski9
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 1:24 am

Re: Potrosnja benzina/plina

Pet Nov 26, 2010 8:11 pm

Podrzhavam cirka83. To da karbovi nemaju veze sa potroshnjom plina nije istina. Sve to stojim, da je mozhda paljenje-struja al ja sam imao isti model pre 2god, radila perfektno na benzinu (malo troshila) ubacili gas, vozili je pola god i kada su se rashtelovali karburatori, nastala muka, potroshnja benzina i plina je bila nenormalno velika! Ovo iz iskustva sa istim modelom. Idi kod nekog iskusnijeg majstora bash za boxere pa cesh i sam videti shta ce ti prvo shtelovati...Pozdrav
Korisnikov avatar
cirko83
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz

Pet Nov 26, 2010 9:02 pm

Upravo tako. Kad sam ja ugradio glupi plin u servisu su mi rekli da idem prvo da mi neko našteluje karbove, pa sam se i ja čudio kakve veze to ima, ali ima. Zahvalan sam što sam ugradio plin jer sam mnogo km prelazio godišnje, pa sam ga brzo i otplatio, ali da ga nisam ugradio verovatno nikad ne bih menjao karburatore. Ako ništa drugo znam da sigurno plin oštećuje membrane karbova jer dok je auto hladan ne treba se prebacivati na plin jer se onda plin još uvek nalazi u tečnom stanju, a ne u gasovitom. I konstantno prebacivanje plin-benzin skuplja trunje iz rezervoara i ja sam bar jednom nedeljno čistio dizne jer se brzo zapuše. Onda su krenuli plovci da se zaglavljuju i morao sam da menjam karbove
potpis
Korisnikov avatar
dane_alfa
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 1:39 am

Pet Nov 26, 2010 10:55 pm

karburatori stradaju tokom voznje na plin zato sto su loncici karba prazni i plovci landaraju , normalno i rasteluju se , a membrane stradaju jer su uvek suve , a ne od plina. plin nema veze sa membranama karba
Korisnikov avatar
Gljesha
Garaža: Alfa 75, 1.6ie...
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 9:00 pm

Ned Nov 28, 2010 2:45 am

JA ti savetujem da prebacis na Injection, i da te ne boli glava. :drift
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 3:51 am

da li je moguce da je on prezubio za pola zuba tamo-vamo pa da trosi vide a da ide kilavije ? da li njemu smeta pola zuba zub kad prezubi ? mislim na krivljenje ventila i to ili radi samo drugacije ?
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Sre Dec 01, 2010 11:29 am

mislim da je najbolje da otvoris i da pogledas...

nezahvalno je ocekivati dijagnozu na nevidjeni auto na 300 km daljine...

rekli su ti ljudi sta da uradis... ali ti i dalje teras pricu u prezupcivanju...

dakle ti zelis da ti je prezupcio motor ili si to fiksirao u svojoj glavi i zelis da ti to neko potvrdi pa da mozes da kazes rekao mi panta sa foruma... a neces da uvazis niti pogledas nista drugo sto ti je savetovano i receno...

ako vec sve znas i siguran si toliko onda idi i otvori motor i uveri se da je produvao da su ti karike otisle, vodjice veorvatno, karbovi raspali i da je spreman za full generalnu ili otpad... sto sam zakljucio iz tvoje druge teme o mesanju ulja i benzina... to je zbogom... nema jeftine varijante... a objasnjava sve od teskog paljenja do tromog kretanja i ubrzavanja do prevelike potrosnje...

zalim, ali mislim da tvoj auto pati vishe od tvog "tankog budzeta", da budem diplomata da ne kazem kako stvarno jeste, nego ti... ali vec ako imas da vozis auto tako 4 meseca i svrljas po internetu i nije tako tanak...

i ne postoji magicni guru koji ti moze reci sta je bez gledanja kola i otvaranja motora i skinuti ti brigu sa ledja, zameni gumicu b za 4 dinara i sve ce biti u redu... nema brze i jeftine popravke nikada... jer je sve to trenutna eliminacija problema ciji uzrok nastanka prvo treba da otklonis pa tek onda da se bavis posledicama... inace ce se sve vracati i vracati dok ti se ne smuci ne gurnes je neku obliznju baru ili jezero...
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 4:20 pm

ne razumem zasto me sad kritikujes kad sam sve sto su mi tvoje kolege predlagale i savetovale pokusao i nije do toga, znaci jedino sto nisam pokusao je da skinem kar i stavim direktno ubrizgavanje. hvala na komentarima
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 4:25 pm

i da kolega ja sam samo pitao strucnjake da mi daju odgovor na pitanje da li se to moze desiti a ne da mi neko popravi
mackaski9
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 1:24 am

Sre Dec 01, 2010 9:54 pm

Svaka chast za post "JaMaL"! Ja sam ti samo preneo svoje iskustvo, shta mi se tachno desilo... Necu da lupetam oko meshanja benz i plina u motoru, al, opet kazhem, za taj tvoj motor je stvarno puno da potroshi 16.5-17lit na 100km.(kako sam prochitao u tvojoj novoj temi) Ne znam da l' ti je motor pri kraju ili ne, samo kazhem za karbove da su pri kraju/rashtelova...
PS. Ja sam preshao na 1.7 injektor i braca, radim FULL generalnu i eno vec tri ned stoji kod majstora (jest i zbog mene-finansije) a i posao ti je to, sve treba polako i smireno raditi kada radish tako veliki posao kako ti je kolega JaMal rekao. Pozdrav i svako dobro i tebi i tvojoj Alfici :arflag
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Čet Dec 02, 2010 2:27 am

hvala druze... za sad sam skinuo potrosnju ali moram to skinuti bar na 12..
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:14 am

Čet Dec 02, 2010 7:28 pm

Poz pa proveri i sam da li je prezupcio to je bar lako ;)
Namesti na rupama kod bregastih repere i kroz otvor kod srednjeg gore nosaca motora vidi da li stoji na slovu T posao od min :grin: :wave:
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916

Povratak na “Boxer Odeljenje”