Pomoc!!!

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
Antonio
Garaža: Alfa Romeo 33
1.3VL, 66kw
91 god.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 5:21 pm

Pomoc!!!

Sre Dec 01, 2010 1:47 am

Upalila mi se lampica za ulje !!!! Motor radi odlicno.. pocelo je hladno vreme i jednog jutra mi se upalila lampica i odmah sam ugasi auto. Bio sam malo zauzet i danas sam pogledao o cemu se radi, ulje je malo iznad min ali primetio sam da je dosta retko i da se oseca na benzin ! rec je o alfi 33 1.3 vl
kako li je mogao da pomesa ulje i benzin i da li ce samo menjanje ulja moci da sredi situaciju ?
Korisnikov avatar
giska
Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S.
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 3:33 pm

Re: Pomoc!!!

Sre Dec 01, 2010 3:40 am

Čudno je da ti merač pokzuje da je ulje tek iznad minimuma a pomešano je sa benzinom! Verovatno je neki problem oko ventila... Odgovoriće ti neko ko malo više zna,ali ti sama zamena ulja neće pomoći,to je sigurno!
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 3:49 am

Hocu da kazem da je njemu ulje stalno bilo izmedju minimuma i maximuma. Znaci negde na pola. E sad je iznad 2 mm iznad min ali osecam kad pomirisem da u ulju ima benz i ulje je retko. On gasi lampicu na veci broj obrtaja sto sam upravo zakljucio ali je kasnije upali kad spusti i odradi malo na leru, ne verujem da je pumpa.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Dec 01, 2010 11:47 am

Meni ovo miriše na otvaranje motora :rolleyes: Inače gledaj da ti ulje uvek bude na maksimumu ili vrlo blizu maksimuma, nikako na pola ili kao što je sad skoro na minimumu ;)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
milan 156
Garaža: 156 1.9 jtd
Pridružio se: Čet Jul 15, 2010 1:27 pm

Sre Dec 01, 2010 2:19 pm

Nivo ulja ce da raste, ako tako nastavis, moze biti i da je otisla membrana na pumpi za gorivo, pa benzin curi u motor.To se meni desilo, zamenio sam membranu i svakako sipao novo ulje. Nemoj tako da vozis, resavaj to sto pre da ne bude :banghead:
Lampicu pali jer sigurno nije isti pritisak kad u motoru imas i benzin,pri vecoj kolicini benzina bi trebalo i da peni.
Mislim da je najbolje prvo pogledati sve membrane i dihtunge, pa tek onda cackati motor.
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 4:17 pm

pa to.. ako se motoru nista nije desilo zasto ga onda otvarati, promenicu ulje, prekontolisacu da li sve lepo dihtuje pa cu javiti situaciju, ma da sam vec imao takav problem samo bez benzina kada sam sipao previse retko ulje..
Korisnikov avatar
milan 156

Sre Dec 01, 2010 6:28 pm

Nismo se razumeli, negde sigurno propusta benzin.Prvo vidi pumpu, karburator (ako ga ima),pa kad nadjes kvar, onda popravi i tek onda menjaj ulje. Ako sipas sada novo ulje, desice se isto. on negde puni pa puni.Ipak je sve ovo za mehanicara.
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Dec 01, 2010 6:52 pm

problem je resen
upravo sam sa prijateljem koji radi sa alfama nasao gde zeka pije vodu..
videli ste temu da je auto mnogo trosio i lose isao.. mi smo ispobavali sve vrste tacki paljenja.. desavalo se kad nije imalo pojma da upali i kad su sve to bile greske jer paljenje odakle smo posli je bilo ok.. on je tu neku kolicinu nekako propustio dole, nekako je nije sagoreo ali uglavnom je iz karburatora propustio.. skidali smo pumpu za gorivo ali tu je lepo dihtovalo, proverili da nije slucajno prezubio, proverili paljenje, zamenili ulje,filter vaduha i ulja..lampicu je ugasio..
sad imam sledeci problem, moracu kapu da zamenim jer je losa i svecice.. koje svecice da stavim, do sad su mi se najbolje pokazale super bosna.. lepo radi na plinu a i traje 2-3 meseca a kosta 100-120 din komad.. zadnji put su mi bile boss ali motor je mnogo lose radio na njih pa sam se vratio na super bosnu.. jel ima neko neki predlog ? da li je potrebna svecica sa 3 pipka ?
samo nesto da dodam.. potrosnja sa super bosnom (stara svecica koje sam skinuo i stavio boss a sad sam bacio oss i vrtio super bosnu dok ne vidim sta da kupim) je 16,5 a bila je 20!
Korisnikov avatar
milan 156

Sre Dec 01, 2010 7:51 pm

Drago mi je da je to sa curenjem reseno.Imam vec 6 god. iskustva i sa svecicama i plinom.
Svi pricaju da je Bosna za plin najbolja, ali i meni su crkavale vrlo brzo, pa sam stavio champion sa 3 pipka i mercedes 190 ide bez problema i zimi, pali ko lud.Prilicno dugo vozim sa njima, pa ih i preporucujem.A sto se potrpšnje tiče,ona je zimi oko 13l.
Korisnikov avatar
sErGiO

Čet Dec 02, 2010 9:35 am

Antonio napisao:problem je resen
videli ste temu da je auto mnogo trosio i lose isao.. mi smo ispobavali sve vrste tacki paljenja.. desavalo se kad nije imalo pojma da upali i kad su sve to bile greske jer paljenje odakle smo posli je bilo ok.. on je tu neku kolicinu nekako propustio dole, nekako je nije sagoreo ali uglavnom je iz karburatora propustio.. skidali smo pumpu za gorivo ali tu je lepo dihtovalo, proverili da nije slucajno prezubio, proverili paljenje, zamenili ulje,filter vaduha i ulja..lampicu je ugasio..
Čekaj ja ovde ništa ne razumem :scratch: Podesili ste ugao paljenja, proverili pumpu, zamenili ulje i filtere i to je to?! To je rešilo problem? Nije mi baš logično da ako ti negde benzin curi u karter kako si rešio problem gore navedenim koracima? Ili sam nešto propustio :scratch:
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
giska
Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S.
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 3:33 pm

Čet Dec 02, 2010 9:53 am

Antonio napisao: samo nesto da dodam.. potrosnja sa super bosnom (stara svecica koje sam skinuo i stavio boss a sad sam bacio oss i vrtio super bosnu dok ne vidim sta da kupim) je 16,5 a bila je 20!
Pa moja Alfa 1.7 16v. 133ks.je trošila 12,5l. plina a išla kao ne vreme...
Za 1.3 je to malo prevelika potrošnja!
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:14 am

Čet Dec 02, 2010 7:43 pm

Evo susreo sam se sa istim problemom nekada ogromna potrosnja i neide kako treba naravno resen problem ;)
Meni je Alfa radila na tri klipa nesagorelo gorivo verovatno nekako pored karika ulivalo isto u ulje tj ulje je imalo miris benzina i bilo je malo redje. Reseno tako sto je paljenje nastelovano kako treba i promenjene svecice, kablovi, kapa, ruka.
Proveri da li ti radi na 3 cilindra meni je to bilo lako jer je IE pa sam skidao sa dizni konektore da vidim da li menja zvuk i na jednom klipu je bilo i sa i bez konektora isto pa sam izmenjao sve da budem miran.
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Čet Dec 02, 2010 10:06 pm

sErGiO napisao:
Antonio napisao:problem je resen
Čekaj ja ovde ništa ne razumem :scratch: Podesili ste ugao paljenja, proverili pumpu, zamenili ulje i filtere i to je to?! To je rešilo problem? Nije mi baš logično da ako ti negde benzin curi u karter kako si rešio problem gore navedenim koracima? Ili sam nešto propustio :scratch:

moj stariji prijatelj je zakljucio da je benzin nekako prosao iz karburatora i pored karika pomesao se u veoma maloj kolicini sa uljem..
Korisnikov avatar
sErGiO

Pet Dec 03, 2010 9:52 am

Ako je samo to onda super. Samo prati nivo i kvalitet ulja svakodnevno, bar neko vreme ;)

Povratak na “Boxer Odeljenje”