Cene auto gasa..?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Re: Cene plina?Opet poskupeo....

Čet Nov 25, 2010 6:38 pm

Ok hajde onda da se vozimo prevozom, ko je za?
Svi?
A kad se okrenemo onda jedno 5%.
Jer bo svakom svoje dupe najprece
a posledica> na kraju svi dobiju po svom dupetu
a zasto
zato sto prosecan srbin nevidi dalje od svoga nosa tj. svog dvorista i boli ga k.... sto je komsija u problemu, bitno je da ne tuku po mojim ledjima
hocu da kazem da nam je drustvena svest i svest zivota u zajednici 00000000000000.
Sta sam ono hteo da kazem ja sam za tj. spreman sam da se odreknem nekih stvari da bi se postigao cilj. uostalom ima nas vise :arflag
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Čet Nov 25, 2010 7:04 pm

potpisujem :cry:
A Man's Got to Know His Limitations...
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 25, 2010 8:07 pm

E Goxy vidiš, posle skoro deceniju sam opet počeo da se vozim redovno gradskim. Tu i tamo sednem radnim danom u Alfu, baš u izuzetnim situacijama. Vikendom kad stignem idem i vozam se malo van grada, da ne bude samo prva-prva-semafor.
Razlog? Nemam više živaca da stojim u kilometarskim kolonama dok Alfica pije natenane svojih litar - litar i po na sat. Ne mogu više da razvijam predikcione sposobnosti jer svi živi štede žmigavce, oskudacija bato, šta ako pregori neka sijalica ili crkne ručica žmigavca daleko bilo, potop. Ne mogu da ukapiram blaženo odsustvo bilo kakve sinhronizacije one šume od 1000 kom/m2 semafora na NBG.

Neko ko se u ovoj državi bavi saobraćajem i cenama/kvalitetom goriva ili je bezobrazan do smrta ili ima lestvičast nervni sistem. Prošle godine sam sipao oko 50€ mesečno u rezervoar, od juna 15-20. Da nisu toliko alavi i da je benzin bar pristojnog kvaliteta trošio bih ga više sigurno. Kapiram da ko baš ne mora da vozi po BG ili ne nosi kabaste stvari / vozi decu u školu ili obdanište, stvarno ne mora da se smara bauljajući po gužvi. Lepo u prevoz, stiže se za otprilike isto vreme kao i autom. Samo što ne brineš dal će neka budala da ti izleti, ide žutom trakom (sa NBG preko Branka je zakon), dal će neko da te čukne, odvali iz sporedne sl.
Pročitah u "Blicu" danas da će distributeri tng morati da imaju rezervoare od 3000 kubnih metara, odnosno tri miliona litara. To ima samo NIS. Shvatate poentu? Koga zanima ceo tekst evo ga [link]
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Čet Nov 25, 2010 9:01 pm

Imas brate burek, za ovako dobru kolumnu :drink
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Nov 25, 2010 9:28 pm

ja se potpuno slazem, najveci razlog zasto nisam doterivao auto u BG dok sam studirao se slaze sa giletovim razmisljanjem, znaci nije najveca stavka bilo gorivo, mada i to je bilo presudno, ali guzve, razne budale za volanom, parkiranje, itd. su mnogo vise uticali, doduse bilo je situacija kad sa zalio sto nemam auto ali jbg sve ima svoje prednosti i mane
i sad kad odem za bg ponekad autom na dan-dva-tri, uglavnom se po gradu vozim busom, auto parkiram tamo gde odsedam i lagano busom gde god treba sem nekih dalji relacija tipa sa jednog kraja grada na drugi kad bi morao da menjam prevoze i sl. onda idem autom ali za neke "krace" relacije gde jedna linija zavrsava posao nema bolje od busa ;) sednes i ne mislis :D
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Jurke
Drug Član
Drug Član
Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:43 pm

Čet Nov 25, 2010 10:09 pm

Jako davno je jedna velika srbska glava rekla ono što se danas 1000% potvrđuje:
"Pleme moje snom mrtvijem spava!"

Neki vide par vekova unapred a neki ni ono pred nosom :(
Алфа Ромеотик

"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Nov 26, 2010 9:20 am

gile napisao:E Goxy vidiš, posle skoro deceniju sam opet počeo da se vozim redovno gradskim. Tu i tamo sednem radnim danom u Alfu, baš u izuzetnim situacijama. Vikendom kad stignem idem i vozam se malo van grada, da ne bude samo prva-prva-semafor.
Razlog? Nemam više živaca da stojim u kilometarskim kolonama dok Alfica pije natenane svojih litar - litar i po na sat. Ne mogu više da razvijam predikcione sposobnosti jer svi živi štede žmigavce, oskudacija bato, šta ako pregori neka sijalica ili crkne ručica žmigavca daleko bilo, potop. Ne mogu da ukapiram blaženo odsustvo bilo kakve sinhronizacije one šume od 1000 kom/m2 semafora na NBG.
Kod mene je obrnuto. Do pre par meseci sam se vozio uglavnom autobusom. Auto mi je 5-6 dana u nedelji služio za ukras, sve dok nisam ugradio plin. Ipak mi je mnogo lakse da sedim u toplom automobilu, pa makar i u kilometarskim kolonama, i da ne razmišljam kad pada kiša da li ću moći da dođem suv do posla ili će neka budala da me isprska od glave do pete. Da ne pričam o tome da u moj kraj šalju najgore krševe od autobusa na kojima najčešće grejanje ne radi a stolice su drvene i kad je napolju ispod 5 stepeni nedaj bože da uđeš u autobus. Ja ću da se vozikam na plin pa makar on bio i 80 din/l jer se još uvek isplati :)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
freedom
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 10:21 am

Pet Nov 26, 2010 11:17 am

Štrajkbreher!
:grin:

Ma poenta je da ne može da se izvuče poenta.....
ovo je samo jedan od milion problema u ovoj zemlji. :bye:
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Nov 26, 2010 11:53 am

Poenta je da se jednopartijski sistem u ovoj zemlji ovaplodio, izmucenom narodu je bilo bitno samo da ne ratuje vise ( a bicu slobodan da kazem i da ne radi "tako puno" :)), tako da je i deo novca koji je u takvim sistemima ostavljan da se zamazu oci i da se stvori privid blagostanja, poceo da se stavlja u dzep....e sad, kad prodje odredjeno vreme, kad narod prestane da se zadovoljava sa konstatacijom:"cuti, dobro da ne ratujemo i da smo "one"sklonili " dotle ce biti tako...a imam dovoljno iskustva i nepoverenja da smatram da ce i sa "drugima" biti isto, nazalost....zato nama treba diktator, koji ce uvesti policijski cas ako treba, a besposlene "ljude" koji kradu felne, razbijaju izloge na "prostestima" poslati na drustveno koristan rad obnove pruge Subotica - Beograd, Beograd - Bar ili vec neke druge, trece.....e tad ce biti mira, GAS ce biti jeftiniji, lebac takodje, radice se korist drzave koja ce da krade ali ce krasti u granicama normale kako je krala uvek, a narodu ce dati onoliko koliko "zasluzuje" citaj da cuti :)......ljudi ce biti umorni a ne besni, kupovace proizvode koje proizvode njihove komsije, da bi posle te komsije dosle kod njih u radnju da kupe police za magacin, da bi oni iz magacina dolsi kod treceg da kupe kombi da prevezu police, da bi prodavac kombija posle zaposlio devet ljudi u predstavnistu, oni dobili platu, kupovali lebac, papriku i police....da bi prodavci leba, paprike i polica posle....itd, itd poenta je jasna......a kad zele da se voze kolima do mora moci ce to sebi da prisute........i zato je gas skup, zato sto je uvozna roba, deficitarna, cene su diktirane, mi nemamo nista da damo za uzvrat, nismo nikakve platise da bi dobili neke pogodnsoti....i kad ga dobijemo marzira se sa 300 posto jer nikome nije stalo da narodu bude bar mao lakse
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 26, 2010 12:51 pm

Najveći problem je što većina prihvata da bude nagužena i jaka je samo na rečima. Manjina koja bi nešto i uspela da uradi ne može pošto nema kritičnu masu. Pogledajte malo kakvi su štrajkovi po Evropi(Grčka,Francuska...)
Kada bi neko uspeo da podigne narod na noge i da npr. u konkretnom slučaju, 2-3 dana 80% vozača ne ode na pumpu, i tako svake nedelje, videli bi kako bi se cene vratile u normalu.
Ovo sve lepo izgleda ovako na "papiru" ali to stvarno treba uraditi.
Verujem da bi skoro svi sa ovog i sličnih foruma ovako nešto uradili ali smo u manjini i naš protest ne bi imao smisla.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Nov 26, 2010 1:13 pm

sistematski smo nauceni da ne postujemo sebe, i ne znamo da imamo ikakva prava kao potrosaci. a imamo ih i te kako, samo nismo informisani, jer je u drzavnom interesu da tako i ostane. napolju kad se desi da sipaju lose gorivo, katanac na pumpu, momentalno. ovde kad te pokradu na sipanju posalju te kad se zalis kod onog sto je atestirao uredjaj za merenje ako ti nesto nije jasno, a kako se nedavno ispostavilo - i taj je korumpiran!!!

svi smo nauceni da cutimo i molimo Boga da ne bude rata, ta logika je 100% tacna! i da gutamo sve ovo sto se desava.

ma NE POSTOJI BRE LOGICNO OBJASNJENJE ZASTO SU npr. mleko, jaffa i goooomila slicnih proizvoda jeftiniji u CG i BiH nego u maticnoj drzavi Srbiji. ja sam 15e jeftinije platio i Igalu akumulator iz Sombora nego sto je ovde najnize kostao.

mi smo jedva 2% Srbije. 98% je polusvet koji je npr. glasao da pobedi Milos Bojanic. 98% ljudi koji su gradjani srbije postuje samo bahatu stoku koja ima pare. i misli da nema nikakva prava, cak i ako mu date crno na belo, oni ce reci: "neeemoj bre, ne treba se zamerati nikome..."

stoka.

evo ga predsednik sindikata policije, digao glas, sve u skladu za zakonom, ovi ga izbacili sa posla. i dalje je predsednik sindikata i dalje ne radi nigde i sudi se sa njima oko povratka na radno mesto. kad to moze drzavni organ tako da uradi i da ne snosi posledice, sta mi mishevi ima da se bunimo.

da li znate da su u jednoj drzavi u evropi, svojevremeno napravili akciju u kojoj su svi ucestvovali, od kuce. podigli su cenu impulsa nesto nenormalno, i ljudi su se dogovorili da svi u tacno podne tog i tog dana samo uzmu vezu na fiksnom telefonu. naravno pocrkale su centrale jer nisu predvidjene za tu situaciju, pad napona je ucinio svoje. e onda su masa njih podneli tuzbu sto nisu imali taj dan signal. S PUNIM PRAVOM. naravno da su vratili cene i jos se izvinjavali.

treba samo naci nacin. eto primera da mogu i bez izlaska iz kuce da se promene stvari. :)
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 26, 2010 1:36 pm

Da li to znaci da ovi vozaci sto nisu budale netreba ni da voze i da puste ove sto su budale da komotno voze u manjoj guzvi.
Ako je tako onda plin treba da bude 200din. posto se samo budale voze na njega.
Nema poente, kako to mislis, razmisljas kao i vlada tipa: ma pusti sad to vidis da ce da nam uzmu kosovo to je mnogo veci problem i problem od mnogo veceg nacionalnog interesa a ti ako insistiras na tom mnogo manjem problemu uopste nisi patriota a mozda si i drzavni neprijatelj
Problem je u tome sto nema ni pokusaja jer je svaki vec unapred osudjen na propast posto niko vise ni sam sebi neveruje
Lakse je ici na :beerchug: sa drugarima i iz coska pljuvati na :medal: a posle treceg :beer: ici negde na :djparty i zaboraviti na sve probleme :kadr
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 26, 2010 1:39 pm

Pitanje za Gileta:
Da li bi ova tema mogla da se prebaci na Cannonball?
Korisnikov avatar
Neewbie
Garaža: AR 147 Selespeed '01
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 4:32 pm

Pet Nov 26, 2010 3:36 pm

Ja putujem svaki dan 50 km do posla i nazad(ukupno).I ne bi mi bio to toliki problem, da taj put prevozom ne traje sat i dvadeset minuta(minimum u 6 ujutru kad jos nema guzve), a kolima oko 20 minuta. Zato jos uvek nisam krenuo svaki dan da idem prevozom ali kako su stvari krenule vrlo brzo cu poceti.
A sve dok svi budemo u fazonu "sta ja jadan sam mogu da promenim" nece nam biti bolje. Sam nisam, koliko vidim, samo neko treba ljudima da izbije iz glave malopredjasnju konstataciju...
Mali off: Juce su mi iz EPS-a poslali opomenu pred tuzbu i iskljucenje zbog 5000 dinara duga za racun za struju...Pola sata kasnije cujem da Vlada duguje oko 210 MILIONA dinara.Pitam se da li je njima urucena opomena??? :scratch: hahaha
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 26, 2010 3:41 pm

I meni stigla opomena zbog 3000 din. duga hahaha hahaha hahaha
Korisnikov avatar
Neewbie

Pet Nov 26, 2010 3:45 pm

Lebac ti, na ovom forumu sve duznici!!! hahaha :rotfl: :lol:
Ali je najgore sto sam ja to uplatio ali im nije "legla uplata"(15 dana!)... :club:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pet Nov 26, 2010 7:34 pm

e trebna tu nekog nataci na koplac za primer drugima

bezobraluk na sve strane

mene su ladno odje&ali za dodatni sat za struju jer objekat nije legalizovan iako u resenju pise da ce biti moguce ali njima trebna resenje na kome pise da je moguce legalizovati objekat

a sve se svodi na FT jedan P fali ti jedan papir,nema veze koji al neki mora da ti fali

... re=related
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pet Nov 26, 2010 9:31 pm

Ja za struju dugujem oko 50-ak hiljada... psst... Ja ne smem ni da pogledam u poshtansko sanduche bog te mazo... Al' za tog Vladu ( :P ) sam malo dete...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 26, 2010 10:18 pm

Odgovor za Voju:
Ne može, ali možeš da linkuješ od tamo na ovde.

Što se prevoza tiče, onaj kome treba otprilike isto vreme da stigne do posla busom (trolom, tramom, vozom) kao i kolima, mogao bi da razmisli na tu temu: em uštedi neki dinar, em izbojkotuje nafno/gasni kartel. Niko neće da ceni naše vreme i naše pare kao mi sami :grin:
Ne kažem da ne treba da se vozimo autom, naopako, čini mi se da mi svi ovde baš volimo :drift Doduše, prava vožnja je mnogo više od prva-koči-prva-semafor i slične varijacije na temu :wave:
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Sub Nov 27, 2010 12:34 am

Ma odavno je sve jasno kao dan. Ovo je opasna igra u kojoj smo mi gubitnici zbog našeg odgovora na to što nam se radi.
To je jedan monopol koji veliki broj nas, običnih ljudi ne razume ili ne želi da razume. Cela ova situacija, kao i mnoge druge je samo test da vide koliko možemo da izdržimo, a definitivno možemo još dok "oni" napune svoje džepove, jer boli "njih" uvo za ljude, dok mi samo pričamo i pričamo kako bi ih ovo ili ono
potpis
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Sub Nov 27, 2010 3:13 pm

dok vi samo pricate, :grin: ,ja odavno bojkotujem,tako da na posao idem samo busom.....
a u pravcu pumpe ne smem ni da pogledam,jer svake nedelje druga cena.....
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sub Nov 27, 2010 4:04 pm

Zivim na B. Brdu, radim u Batajnici.
Od kuce do posla imam ravno 20km.
Do skoro sam radio trosmenski, sto znaci da gotovo nikad nisam kacio guzvu. Maaalkice je bilo kad idem u drugu smenu, oko 13i30h, medjutim i to samo ponekad. Racun za gorivo mesecno oko 80e.

Sada pretezno radim od 8 do 16h.
U kola i ne sedam. Busom mi ujutru treba oko 50min do posla, u povratku skoro 2h.
Medjutim, par puta su me kolege povezle autoputem do Sava Centra i dotle nam je trebalo ravno 1h. S tim da bi meni, mojim kolima, trebalo jos ko zna koliko dok prodjem sajam.
Imam alternativu - Ostruznica. Ali je to tacno duplo duze. Da finansiram 80km dnevno?
Hvala, neka...

Razmisljao sam donedavno da dogodine uzmem neki autic sa malo ccm i automatskim menjacem, jer ovo cimanje u guzvi kakva je na Gazeli je sa rucnim pravo mucenje, i za mene i za auto.
Medjutim sve mi se vise cini da necu ni to. Ove cene gasa su me skroz obeshrabrile.

Od kako idem busom nekako mi bre racun u banci veci :grin:
Tako da cu lepo sav visak da "spucam" u (ionako planirano) sredjivanje 75ice i imacu jedan extra auto da uzivam u njemu kad uslovi to dozvole - tj. postace vikend auto, sto realno i zasluzuje...

My 2 cents...

Gile, Deksone :thumbsup: 101% se slazem sa svim recenim
Korisnikov avatar
Neewbie

Sub Nov 27, 2010 4:12 pm

Ja radim u Zemun Polju, a zivim na Konjarniku tako da smo u slicnoj situaciji!:)
Korisnikov avatar
mad-max
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 9:00 pm

Ned Nov 28, 2010 12:00 am

Moram da se ukljucim u pricu posto sam u tom poslu...

Istina je da gasa na evropskom trzistu nema dovoljno, e sad iz kog razloga to je drugo pitanje.

A racunica je prosta :

nabavna cena za jedan kg 80 din
akciza 15.24 din
na to zajedno pdv 18 %
ukupno 112.38 din

Znaci cena bez dinara zarade cca 62 din/l
ostali troskovi poslovanja 2-3 din /l u zavisnosti od prodate kolicine
dolazimo do cifre od 65 din/l...
Sve ispod 3 din po litru razlike u ceni, kad drzava otme sve svoje namete znaci da radite bez zarade...

Da me ne shvatite pogresno apsolutno se slazem da je cena katastrofa, ali eto racunice javno pa procenite...

i to sto pise u blicu za kolicinu skladistenja je tacno ako zelite da budete uvoznik... znaci jos jedna igra da se NIS-u obezbedi monopol...

Sta jos reci... a ne zaplakati!!!
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 28, 2010 8:36 am

Sto se tice rezervoara za skladistenje,mislim i cuo sam da ce to vaziti i za sve naftne derivate,tako da odluka o slobodnom uvozu goriva,i konkurenciji na trzistu,ostaje samo na papiru..ali...videcemo

Povratak na “Cafeteria da Romeo”